Aanbieding

Een Dalmatiër in een park

Hondenrassen met een zwart-witte vacht zijn minstens net zo mooi als andere rassen.

© Shutterstock

Dit zijn de mooiste zwart-witte hondenrassen

Door Ellen Klaver Vertaler

Online sinds

De vacht van een hond hoeft niet altijd kleurrijk te zijn. Hondenrassen met een zwart-witte vacht zijn minstens net zo mooi!

De vijf mooiste zwart-witte honden

Honden komen in alle mogelijke kleuren en vachttypen. Hondenliefhebbers zijn dol op deze verscheidenheid aan vacht bij viervoeters. Maar het klassieke zwart-wit blijft prachtig. Hier zijn de vijf mooiste zwart-witte hondenrassen.

Dalmatiër

Het is onmogelijk om niet direct aan de Dalmatiër te denken. Deze zeer intelligente, elegante hond dankt de populariteit aan de Disneyfilm ‘101 Dalmatiërs’ (ken jij alle namen van de puppy’s nog?). Deze film is al een grote hit vanaf de première in de jaren ’60.

Deze hond wordt ongeveer 12 jaar oud en weegt ongeveer 9 kilo wanneer de hond volgroeid is. De Dalmatiër heeft een liefdevol, speels karakter, wat ideaal is voor een gezin met kinderen. Deze vrolijke hond is makkelijk te trainen.

Dalmatier
De Dalmatiër © Shutterstock

Franse Bulldog

Hoewel dit hondenras in meerdere kleuren voorkomt, is de zwart-witte variant verreweg de populairste. De hond heeft een erg speels karakter en past door het kleine formaat prima in kleine appartementen. Net als bij de Dalmatiër past de Franse Bulldog prima bij kinderen door het actieve, vriendelijke karakter.

Franse Bulldog
Franse Bulldog © Shutterstock

Border Collie

De Border Collie is een van de populairste hondenrassen. Dit is niet zomaar: veel hondenverzorgers beschouwen de Border Collie als de slimste hond ter wereld. Wanneer de hond volwassen wordt, weegt de Collie ongeveer 20 kilo. Gemiddeld wordt dit ras 12 jaar oud. De Collie stamt af van de Duitse herder. Met goede training kan deze slimme hond complexe trucs leren. De Border Collie past bij iedereen die graag veel tijd met de hond spendeert en graag nieuwe trucs aanleert.

Border Collie
De Border Collie © Shutterstock

Siberische Husky

Een van de mooiste hondenrassen is zonder twijfel de Siberische Husky. Hoewel dit ras ook in andere kleuren voorkomt, is de zwart-witte variant verreweg het populairst. De husky is erg aanhankelijk en liefdevol, maar heeft bijzondere eigenschappen. Daarom is het belangrijk om je goed in te kezen voordat je een Husky koopt. Deze hond heeft een zeer sterk jachtinstinct, wat vooral bij katten voor problemen kan zorgen. De Husky is ook erg nerveus en eigenwijs, dus de verzorgers moeten flink wat geduld hebben.

Sibirischer Husky
De Siberische Husky © Shutterstock

Spaanse Waterhond

Deze hond komt oorspronkelijk uit Andalusië. Bijzonder opvallend zijn de grootte en de dikke, krullende vacht. De Spaanse Waterhond werd vroeger ingezet als jachthond, maar tegenwoordig vooral als huisdier gezien. Dit komt door het liefdevolle karakter en doordat de hond graag in de buurt van mensen is.

Buiten Spanje is dit ras nog niet erg bekend, wat alleen maar bijdraagt aan het bijzondere van de hond. Dit ras dankt de naam aan het feit dat de Waterhond goed kan duiken om op vissen te jagen. Daarnaast jaagt dit ras graag op eenden. Toch kan de Perro de Agua Español goed passen in het gezinsleven. De hond is dol op kinderen en beschermt het gezin goed.

De Spaanse Waterhond
De Spaanse Waterhond © Shutterstock

Andere zwart-witte honden

Stond jouw droom hond er niet tussen? Hier zijn nog meer zwart-witten honden die je wellicht wel leuk vindt!

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen