Boston Terrier

Boston Terrier
Volwassen Boston Terriër © Shutterstock

De Boston Terrier is een leuke, vrolijke, kleine plezierhond. Door het goede, slimme karakter is de hond een aangename metgezel voor in het dagelijks leven. De terriër is sociaal en kan goed overweg met andere honden en kinderen. Toch blijft dit ras een terriër, wat inhoudt dat de hond soms alleen doet wat deze viervoeter zelf wil. Deze kleine charmeur weet op mensen in te spelen om de hond te geven wat deze nodig heeft, maar vooral ook om deze te geven wat de hond graag wil.

Algemene informatie Boston Terrier

Hoe oud wordt een Boston Terrier? :

8

20

13

15

Karakter :

Aanhankelijk Speels

Grootte Boston Terrier :

Oorsprong en geschiedenis van de Boston Terrier

Er is weinig bekend over de oorsprong van de Boston Terriër, behalve de zekerheid dat de hond inderdaad uit Boston komt. Deze Terriër lijkt een mogelijke kruising tussen een Engelse Bulldog en een White English Terriër te zijn. Ook zou de Franse Bulldog hierbij betrokken kunnen zijn. De in 1891 opgerichtte American Kennel Club (AKC) erkende het ras in 1983, het equivalent van de Europese SCC. In 1927 kwam het ras naar Europa.

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Boston Terrier

FCI groep

Groep 9 - Gezelschapshonden

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Boston Terrier

Boston Terrier
Boston Terrier
Boston Terrier
Boston Terrier
Boston Terrier

Grootte Boston Terrier

Teef : 25 tot 40 cm

Reu : 25 tot 40 cm

Gewicht Boston Terrier

Teef : 6 tot 11 kg

Reu : 6 tot 11 kg

Vachtkleur Boston Terrier

Vachttype

Oogkleur Boston Terrier

Bruin

Uiterlijke kenmerken Boston Terrier

Deze kleine, stevige hond heeft een platte vierkante schedel, een steil voorhoofd en een korte, brede, vierkante snuit. De grote, ronde, wijd uit elkaar staande ogen zijn donker met een aandachtige, zachte uitdrukking. De oren zijn klein en slank en staan vaak rechtop. De ledematen zijn recht en gespierd. De staart is kort en laag aangezet en kan recht of schui zijn. Er zijn drie gewichtsklassen voor de   Boston Terriër: minder dan 6,8 kg, 6,8 tot 9 kg en 9 tot 11,3 kg.

Lees verder na de advertentie

Lees verder na de advertentie

Goed om te weten

Lees verder na de advertentie

Wil je een hond van het ras Boston Terrier?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Boston Terrier ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Boston Terrier geschikt voor jou?

Doe de test

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Boston Terrier

De prijs van een Boston Terriër kan verschillen op basis van afkomst, leeftijd en geslacht. De gemiddelde prijs voor een Boston Terriër pup met stamboom is €1200,-.

Per maand moet je rekening houden met een budget van €50 a €60 voor voeding, verzorging en verzekering. 

Haaruitval van de Boston Terrier

De ruiperiodes van de Boston Terriër vallen in het voorjaar en najaar. Gedurende het jaar is het haarverlies van deze hond maar matig, maar dit verergert in de ruiperiodes. De Boston Terriër moet dagelijks worden geborsteld.

Voeding Boston Terrier

Deze hond past zich aan elke soort eten aan en is met weinig al tevreden. Een industrieel dieet of zelfgemaakte maaltijden op basis van vlees, rijst, pasta en groenten zijn ideaal voor de Boston Terriër.

Bij puppy’s is het belangrijk om regelmatig het dieet te laten checken door een dierenarts. Een dierenarts of andere specialist kan checken of de puppy wel alle voedingsstoffen die nodig zijn voor lichamelijke ontwikkeling binnenkrijgt.

Eén maaltijd per dag is voldoende voor een volwassen hond. Bij voorkeur geef je deze ’s avonds. Vanwege gezondheidsreden is het niet aan te raden om de hond een zelfbedieningskom te geven.

Lees verder na de advertentie

Veel gestelde vragen

Hoe duur is een Boston Terriër?

Hoe groot is een Boston Terriër?

Hoe lang groeit een Boston Terriër?

Waar kan ik een Boston Terriër kopen?

Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen

Lees verder na de advertentie