Boston Terriër

#34

Wamiz's top rassen

Boston Terriër
Volwassen Boston Terriër © Shutterstock

De Boston Terrier is een leuke, vrolijke, kleine plezierhond. Door het goede, slimme karakter is de hond een aangename metgezel voor in het dagelijks leven. De terriër is sociaal en kan goed overweg met andere honden en kinderen. Toch blijft dit ras een terriër, wat inhoudt dat de hond soms alleen doet wat deze viervoeter zelf wil. Deze kleine charmeur weet op mensen in te spelen om de hond te geven wat deze nodig heeft, maar vooral ook om deze te geven wat de hond graag wil.

Algemene informatie Boston Terriër

Hoe oud wordt een Boston Terriër? :

8

20

13

15

Karakter :

Aanhankelijk Speels

Grootte Boston Terriër :

Herkomst en geschiedenis

Er is weinig bekend over de oorsprong van de Boston Terriër, behalve de zekerheid dat de hond inderdaad uit Boston komt. Deze Terriër lijkt een mogelijke kruising tussen een Engelse Bulldog en een White English Terriër te zijn. Ook zou de Franse Bulldog hierbij betrokken kunnen zijn. De in 1891 opgerichtte American Kennel Club (AKC) erkende het ras in 1983, het equivalent van de Europese SCC. In 1927 kwam het ras naar Europa.

FCI groep

FCI groep

Groep 9 - Gezelschapshonden

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Boston Terriër

  Grootte Boston Terriër

  Teef : 25 tot 40 cm

  Reu : 25 tot 40 cm

  Gewicht Boston Terriër

  Teef : 6 tot 11 kg

  Reu : 6 tot 11 kg

  Vachtkleur Boston Terriër

  Vachttype

  Oogkleur Boston Terriër

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Boston Terriër

  Deze kleine, stevige hond heeft een platte vierkante schedel, een steil voorhoofd en een korte, brede, vierkante snuit. De grote, ronde, wijd uit elkaar staande ogen zijn donker met een aandachtige, zachte uitdrukking. De oren zijn klein en slank en staan vaak rechtop. De ledematen zijn recht en gespierd. De staart is kort en laag aangezet en kan recht of schui zijn. Er zijn drie gewichtsklassen voor de   Boston Terriër: minder dan 6,8 kg, 6,8 tot 9 kg en 9 tot 11,3 kg.

  Goed om te weten

  De Boston Terriër is een echte gezelschapshond voor iedereen. Toch is de hond pas recentelijk buiten de Verenigde Staten te verkrijgen. Daarom dienen Boston Terriër pups ruim van tevoren gereserveerd te worden.

  De laatste jaren is de Boston Terriër enorm in populariteit gestegen, net als de Franse Bulldog, met wie de hond vaak vergeleken wordt.

  Deze hond wordt ook wel de Gentleman of Dogs genoemd vanwege de zwart-witte vacht, waardoor het lijkt alsof de hond een smoking draagt.

  Karakter Boston Terriër

  • 100%

   Aanhankelijk

   De Boston Terriër heeft vrijwel altijd een goed humeur en vindt het belangrijk om dicht bij de sociale groep te zijn. Deze hond vraagt veel aandacht en kan soms erg opdringerig zijn. Mannetjes zijn vaak wat plakkeriger dan vrouwtjes.

  • 100%

   Speels

   Deze hond staat altijd klaar voor een spelletje, vooral wanneer dit met kinderen is.

  • 66%

   Rustig

   De Boston Terriër raakt snel opgewonden, maar weet zich ook netjes te gedragen. Hoe beter er aan de behoeften van de hond wordt voldaan, hoe sneller deze gezelschapshond weer rustig is.

  • 66%

   Intelligent

   De intelligentie van deze plezierhond is vooral terug te vinden in het vermogen om zich aan elke situatie aan te passen.

  • 66%

   Jager

   Hoewel dit vaak vrijwel niet merkbaar is, heeft de Boston Terriër toch een jachtinstinct waar de hond zich zo nu en dan aan overgeeft. Dit blijft een zeer bescheiden instinct, hoop dus niet te veel op een echte jachthond.

    

  • 66%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Deze gezelschapshond zal anderen begroeten met enthousiasme, maar kan wel blaffen wanneer de hond de gasten nog niet kent.

  • 33%

   Onafhankelijk

   De Boston Terriër is dol op de verzorgers en kan daardoor iets te opdringerig zijn. Deze hond wil het liefst altijd geknuffeld worden! Onafhankelijkheid is dan ook geen eigenschap die goed bij deze hond past.

   Gedrag Boston Terriër

   • 33%

    Kan goed alleen zijn

    De Boston Terrier is erg gehecht aan het adoptiegezin en kan eenzaamheid daarom moeilijk alleen thuis blijven.

   • 66%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    Het is belangrijk om, zodra de Boston Terriër arriveert, leefregels vast te stellen om te zorgen dat zowel de hond als de familie optimaal kan wonen.

    Het voordeel van deze kleine gezelschapshond is dat de hond zeer dynamisch en attent is, waardoor de hond gemakkelijk op te voeden is.

   • 66%

    Blaft graag

    De Boston Terriër blaft vrijwel nooit, alleen om de verzorgers te waarschuwen voor onbekenden.

   • 33%