Aanbieding

Zwarte hondenrassen: mooi en ongevaarlijk

<p>Zwarte hondenrassen worden ten onrechte als gevaarlijk gezien.</p>

Zwarte hondenrassen worden ten onrechte als gevaarlijk gezien.

© Zita Ile / Shutterstock

Zwarte hondenrassen zijn niet anders dan welk ander hondenras. Wij zetten de mooiste zwarte hondenrassen voor je op een rij. 

Door Ellen Klaver

Bijgewerkt op

Zwarte honden hebben vaak te kampen met vooroordelen. Mensen vinden ze gevaarlijker overkomen en hierdoor vinden zwarte asielhonden minder snel een nieuw thuis.  Volkomen ten onrechte dragen ze dit label, want een zwarte hond heeft net zo'n groot hart als elke andere hond.

Zwarte honden in het kort

  • Zwarte honden zien er misschien al snel gevaarlijk uit, maar zijn dit niet.
  • Of ze nu klein, middelgroot of groot zijn – de zwarte hondenrassen zijn vaak erg statig.
  • Labrador Retrievers zijn de populairste zwarte honden in Nederland

Het Black Dog Syndroom

Heb je wel eens gehoord van het Black Dog Syndroom? De term komt veel voor bij Engelse dierenasielen. Ook daar zien de dierenverzorgers dat zwarte honden minder snel een nieuw thuis vinden. De kleur van de vacht schrikt mensen af: bezoekers zien deze honden al snel als gevaarlijker dan hun soortgenoten.

Tegelijkertijd zijn er mensen die zich juist inzetten voor donkere honden. Zo kiest de Amerikaanse fotograaf Fred Levy ervoor om vooral zwarte honden te fotograferen en zo het bewustzijn van de beminnelijkheid van zwarte honden te vergroten. Ook wij vinden dat zwarte honden net zo mooi en lief zijn als alle andere honden. Wij hebben enkele van de mooiste zwarte hondenrassen voor je op een rij gezet!

Kleine zwarte hondenrassen

Mopshond

De mopshond
©Vera Zinkova/ Shutterstock

Dit kleine mollige hondje is een gemakkelijk hond voor het hele gezin. Deze van origine jachthond is dol op aandacht en brengt graag tijd door met de familie. Wie zegt dat zwarte honden niet vrolijk en vriendelijk zijn, heeft nog nooit een mopshond ontmoet! 

Dwergkeeshond

De Dwergkeeshond
©Verbitskaya Juliya/ Shutterstock

De donzige, vrijwel altijd goedgehumeurde miniatuur Spitz kan verschillende kleuren hebben, waaronder vlekkeloos zwart. Naast het extraverte en actieve karakter is deze kleine hond vooral bekend om de bijzondere vacht. De Dwergspitz blijft waakzaam, maar wordt nooit agressief.

Schotse Terriër

De Schotse Terriër
©OlgaOvcharenko / Shutterstock

Zoals alle terriërs heeft de Scotch echt een eigen persoonlijkheid. De dikke, zwarte, golvende vacht zorgt voor een bijzonder uiterlijk. Deze terriër is nauw verwand aan de West Highland White Terrier.

Dwergpinscher

De Dwergpinscher
©Nowar AlHaj / Shutterstock

De Dwergpinscher weegt maximaal vijf kilo en staat ook wel bekend als Reepincher vanwege de rode tinten in de zwarte vacht. Deze levendige kleine hond is pittig, zelfverzekerd en aanhankelijk, met een aangeboren jachtinstinct. De viervoeter kent geen agressief gedrag, zelfs niet met een zwarte vacht.

Middelgrote zwarte honden

Labrador Retriever

De Labrador Retriever
©Martin Esquiaga Venanzi/ Shutterstock

De Labrador Retriever is een van de populairste honden van het moment. Het vriendelijke, aanpasbare karakter zorgt ervoor dat deze Retriever de ideale gezinshond is. De vacht kan geelwit, bruin of diepzwart zijn.

Shar-Pei

De Shar-Pei
©Jan Bray / Shutterstock

De Shar-Pei is met een vacht vol rimpels en een blauwe tong een unieke hond. Dit Chinese hondenras is zeer intelligent en straalt rust en kracht uit. Ondanks het rustige karakter is deze middelgrote viervoeter niet makkelijk te trainen. De Shar-Pei is daarom niet geschikt voor mensen die voor het eerst een hond adopteren! 

Portugese waterhond

De Portugese waterhond
©G Kipling / Shutterstock

Sinds Barack Obama de president van Amerika was, is de Portugese waterhond geen geheim meer. De pluizige, gekrulde vacht is meestal zwart, maar kan ook witte plukjes hebben. De Portugese honden zijn erg gehoorzaam en volgzaam, maar houden ook wel eens van een beetje brutaliteit.

Gordon Setter

De Gordon Setter
©Stupina Kseniia / Shutterstock

De trotse Gordon Setter komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk. Dit ras heeft een beminnelijk, ietwat zuinig karakter en is dol op bewegen. De gladde vacht is zwart met een nobele glans. De borst, benen en het masker hebben kastanjerode vlekken.

Grote zwarte honden

Newfoundlander

De Newfoundlander
©Anastasia Samuel / Shutterstock

De Newfoundlander wordt ook wel omschreven als een vriendelijke reus met een goed geweten. Deze herdershond weegt tot 70 kilo en heeft een golvende, dichte, pluizige vacht. Zwart-witte, grijze en bruine vachten komen voor, maar de standaardkleur is diepzwart. Het ongecompliceerde, beminnelijke karakter maakt indruk op iedereen die deze grote hond ontmoet.

Duitse Dog

De Duitse Dog
©Taisya Korchak / Shutterstock

De Duitse Dog is een echte reus: de hond is tot 86 centimeter hoog en kan wel 90 kilo wegen! In het begin is dit ras misschien wat voorzichtig, maar dat veranderd al snel in een liefdevolle, loyale vriend. De gladde vacht is kort, met een nobele, zijdeachtige glans.

Hovawart

De Hovawart
©Hana Hanigerova / Shutterstock

De Hovawart is een knappe waakhond die voorkomt in het rood, zwart of met zwarte merken, en altijd met een golvende vacht. Dit dier heeft een sterk karakter en is gewend om zelf beslissingen te maken. Toch blijft de hond loyaal en evenwichtig.

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen