Japanse terrier

Andere naam: Japanse Terriër

Japanse terrier

De Japanse Terrier wordt voornamelijk gefokt en gehouden als gezelschapshond. Deze levendige en speelse hond is elegant en compact tegelijk. Hij is een ideale metgezel voor terriërliefhebbers.

Algemene informatie Japanse terrier

Hoe oud wordt een Japanse terrier? :

7

19

12

14

Karakter :

Aanhankelijk Speels Intelligent Jager

Grootte Japanse terrier :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

Het is een modern ras dat in het westen van Japan is ontstaan ​​door het kruisen van gladgecoate Fox Terriers, Engelse Toy Terriers en de inmiddels uitgestorven Engelse White Terrier. In eerste instantie was het een kwestie van toevallige paringen, maar toen raakte een groep fokkers geïnteresseerd in het ras, vestigden het en kregen uiteindelijk erkenning van de Japanse Kennel Club.

FCI groep

FCI groep

Groep 3 - Terriërs

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Japanse terrier

Grootte Japanse terrier

Teef : 30 tot 33 cm

Reu : 30 tot 33 cm

Gewicht Japanse terrier

Teef : 4 tot 5 kg

Reu : 4 tot 5 kg

Vachtkleur Japanse terrier

Vachttype

Oogkleur Japanse terrier

Bruin

Uiterlijke kenmerken Japanse terrier

Het algemene uiterlijk van de Japanse Terrier is dat van een kleine, elegante, goed getekende en compacte hond. De schofthoogte komt overeen met de lengte van de romp. Het hoofd heeft een platte, relatief smalle schedel die even lang is als de snuit, die recht is. De stop is niet al te uitgesproken. De ogen zijn ovaal, middelgroot en donkerbruin. De oren zijn hoog aangezet, klein maar zonder overdrijving, dun en V-vormig. Ze hangen naar voren, maar gevouwen oren die langs de zijkanten van het hoofd vallen zijn ook acceptabel. De poten zijn verfijnd, maar robuust. De staart is dun en wordt in zijn thuisland vaak gecoupeerd.

Goed om te weten

Karakter

100%

Aanhankelijk

Het is een kleine, zeer aanhankelijke hond die perfect geschikt is voor de rol van gezinshond.

100%

Speels

Deze uiterst vrolijke hond, die soms ondeugend kan zijn, houdt van spelen - vooral met kinderen.

66%

Rustig

De Nihon Teria, zoals hij in zijn thuisland wordt genoemd, heeft het levendige en energieke karakter dat typisch is voor terriërs, maar is minder nerveus en veel gehoorzamer en aanhankelijker.

100%

Intelligent

Terwijl andere terriërs vooral worden gekenmerkt door hun vastberadenheid en koppigheid, staat dit ras bekend om hun gehoorzaamheid en grote intelligentie.

100%

Jager

Het is een hond die de voordelen van terriers combineert met die van gezelschapshonden. Hij heeft een vrij sterk jachtinstinct, maar is gemakkelijk onder controle te houden.

66%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

Deze terriër heeft een redelijk sociaal karakter, maar kan door zijn grote gevoeligheid ervoor zorgen dat hij zich verdacht gedraagt ​​tegenover bepaalde mensen.

33%

Onafhankelijk

Hoewel hij tot de categorie terriers behoort, is het toch een hond die erg (en soms té) gehecht is aan zijn baasjes.

Gedrag Japanse terrier

33%

Kan goed alleen zijn

Het is een extreem gevoelige hond die veel aandacht nodig heeft en daarom niet alleen gelaten kan worden omdat hij dit totaal niet verdraagt.

100%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

De Japanse Terrier is gemakkelijk te trainen, wat vooral te danken is aan zijn grote intelligentie en zijn rustiger en gehoorzamer karakter dan andere terriërs. 

Hij leert snel en onthoudt gemakkelijk wat hem is geleerd. Zodra hij de basisprincipes van trainen heeft geleerd, kun je complexere oefeningen met hem doen om zijn aandacht vast te houden en hem mentaal uit te dagen (bijvoorbeeld door hondentrucs uit te voeren zoals rollen, draaien, enz.).

33%

Blaft graag

Deze hond is gereserveerd (of zelfs stil). Hij blaft aanzienlijk minder dan andere terriers.

33%

Neiging om weg te lopen

Ondanks zijn jachtinstinct is dit geen grote avonturier: hij blijft meestal dicht bij zijn dierbaren.

66%

Neiging om dingen kapot te maken

Als deze hond te lang alleen wordt gelaten zonder iets te doen, kan hij voorwerpen vernietigen omdat hij geen urenlange eenzaamheid kan verdragen.

33%

Eetlust

Het is geen vraatzuchtig ras, dus traktaties helpen niet al te veel bij de opvoeding. Wil je ze belonen, doe dit dan met een leuk spel.

33%

Geschikt als waakhond

Door zijn kleine formaat en gereserveerde karakter is hij geen goede waakhond.

100%

Geschikt als eerste hond

Alle terriërliefhebbers die bang zijn niet aan alle behoeften van zo'n hond te kunnen voldoen, zijn bij deze terriër aan het juiste adres.

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Japanse terrier ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Japanse terrier geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

100%

Kan de Japanse terrier in een appartement leven?

Het is vooral een huishond die behoefte heeft aan beweging, maar zich ook kan uitleven in een kleine tuin of op een weide.

66%

Behoefte aan beweging/ sportief

Hoewel hij alleen als gezelschapshond is gefokt, is hij nog steeds een terriër en heeft hij daarom dagelijks beweging nodig in de vorm van lange wandelingen en vermakelijke sportactiviteiten zoals behendigheid, hondendansen, speuren, enz.

100%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Dankzij zijn kleine formaat kan hij zijn baasjes gemakkelijk overal vergezellen. Een hondentransporttas kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor reizen met de trein, bus of vliegtuig.

Gezelschap

100%

Kan een Japanse terrier samen met katten?

Leven met katten verloopt probleemloos. Wel moet je voorzichtig zijn met kleinere huisdieren zoals konijnen, knaagdieren etc.

100%

Kan een Japanse terrier samen met honden?

De Japanse Terrier is een sociale hond die doorgaans goed overweg kan met andere honden, zolang hij vanaf jonge leeftijd hoogwaardige socialisatie heeft gekregen.

100%

Is de Japanse terrier een kindvriendelijke hond?

Het is een uitstekende metgezel voor kinderen, omdat hij van spelletjes houdt en de kleintjes aan het lachen maakt.

100%

Is een Japanse terrier geschikt voor ouderen?

Het is een gereserveerde en relatief rustige hond die erg gehecht is aan zijn baasjes. Het ras past heel goed bij oudere mensen.

%}

Wat kost een Japanse terrier?

De prijs van een Japanse Terriër varieert afhankelijk van de afkomst, leeftijd en geslacht. In Nederland is het ras niet erg wijdverbreid, waardoor er geen betrouwbare uitspraken kunnen worden gedaan over de gemiddelde prijs van een hond met stamboekinschrijving. 

Het gemiddelde budget ligt rond de € 30/maand om aan de behoeften van een hond van dit formaat te voldoen.

Verzorging

Deze kortharige hond heeft geen speciale verzorging nodig, afgezien van regelmatig borstelen om de glans van zijn vacht te behouden.

Haaruitval

Gemiddeld.

Voeding Japanse terrier

Hoogwaardig droogvoer is zeer geschikt voor deze kleine terrier. Je moet hem echter zijn eten in de vorm van maaltijden geven in plaats van hem een ​​constant gevulde voerbak te geven (hij is geen kat!).

Gezondheid Japanse terrier

Hoe oud wordt een Japanse terrier?

13 jaar.

Sterk/ bestendig

Het is een redelijk robuuste hond met een lange levensverwachting. Hij heeft over het algemeen geen gezondheidsproblemen. Alleen bijzonder hoge of lage temperaturen zijn moeilijk voor hem.

Kan goed tegen warmte

De Japanse Terrier moet tijdens hittegolven beschermd worden tegen de zon.

Kan goed tegen kou

Deze hond is niet gemaakt om enkel buiten te leven. Dit ras heeft de warmte nodig van een huis en de aandacht van het gezin.

Neiging om snel aan te komen

Als niet aan zijn behoefte aan lichaamsbeweging wordt voldaan en zijn dieet niet uitgebalanceerd is, loopt hij het risico overgewicht te krijgen.

Veelvoorkomende ziektes

Dit ras is niet gevoelig voor specifieke ziekten.

Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen