Aanbieding

Lieve honden in het gras

De Amerikaanse Staffordshireterriër en Labrador staan beiden in de top 10

© Sanjagrujic / Shutterstock

Top 10 liefste hondenrassen

Door Maya van Tol Redacteur

Bijgewerkt op

Honden zijn over het algemeen ongelofelijk lief, zorgzaam en vriendelijk. Deze kwaliteiten hebben ze ontwikkeld zodat mensen hun voedsel en onderdak gaven.

Het hebben van een lieve hond is iets waar iedereen van droomt die op zoek is naar een (gezins) hond. Maar welke rassen zijn nou eigenlijk het liefste en het beste geschikt voor gezinnen of mensen die hun eerste hond aanschaffen? De ene hond kan goed met zeer goed met kinderen en ouderen zijn terwijl een andere hond meer geschikt is voor een meer ervaren en actief baasje.

Wat maakt een lieve hond?

Iedere hond heeft een andere persoonlijkheid, die voor een groot deel bepaald wordt door het ras. Sommige hondenrassen staan bekend als jagers of waakhonden, en andere juist als knuffelberen of schoothondjes.

Dat gezegd hebbende, moet je wel weten dat hun karakter ook door andere dingen gevormd kan worden. Als een hond - ook al behoort hij / zij tot een van de honden uit onderstaande lijst  - een moeilijke periode doorgemaakt heeft, tekent dat de viervoeter vaak voor het leven. Denk aan zwerfhonden of honden die in het verleden mishandeld zijn. Maar, het tegenovergestelde is ook waar! Honden van een ras dat misschien niet per se als ‘lief’ of ‘warm’ omschreven wordt, kunnen waanzinnig vriendelijk zijn - vooral als ze in een veilige, rustige en liefdevolle omgeving opgroeien.

Ben je opzoek naar een hondenras dat van nature zeer lief is? Dan ben je hier aan het juiste adres! Je vindt hier een lijst met de liefste hondenrassen!

Lieve honden top 10

Cavalier King Charles-spaniël

Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier King Charles-spaniël © Nik174 / Shutterstock

Als er één ding zeker is: de Engelse King Charles-spaniël is een ongelofelijke lieverd! Dit hondenras wordt vaak gezien als de ultieme gezelschapshond of gezinshond. Buitengewoon loyaal, vriendelijk, gemakkelijk van aard en zeer geschikt voor kinderen, is deze spaniël perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een zeer lieve kleine hond om gezellig mee op de bank te knuffelen. 

Golden Retriever

Golden Retriever

De Golden Retriever © Alexgo.photography / Shutterstock

Golden Retrievers zijn echt allemansvrienden en een geweldige gezinshond. Het karakter van de retriever is net zo lief en zacht als hun blik. Omdat dit ras erg gericht is op het helpen en dienen van hun verzorgers, worden de Golden honden vaak als blindengeleidenhond of hulphond ingezet. Als je op zoek ben naar een lieve grote hond en toekomstige vriend van je kinderen, is dit een echte match voor jou!

Beagle

Beagle

De Beagle © Renko Aleks / Shutterstock

Voor hondenliefhebbers die ook houden van het buitenleven, is de van orsprong Engelse Beagle een uitstekende keuze. De middelgrote honden van dit Engelse ras zijn van origine jachthonden en hebben veel beweging nodig en zijn vaak lekker actief. Daarnaast zijn het heel aanhankelijke en lieve honden, die erg gefocust zijn op hun verzorgers. Deze kleine, enthousiaste, nieuwsgierige viervoeters gaan graag met je op pad, maar kunnen ook urenlang met je kroelen. 

Greyhound

Windhond

De Greyhound © Renko Aleks / Shutterstock

Ook al staat dit hondenras bekend als racehond, is de Greyhound veel liever in het gezelschap van hun familie. Tegenover vreemden zijn ze wat voorzichtig, maar naar hun baasje zijn ze bijzonder aanhankelijk en trouw. Deze hond is echt echte grote goedzak en is geschikt voor gezinnen met kinderen.

Labrador retriever

Labrador Retriever

De Labrador retriever © Wirestock Creators / Shutterstock

Voor ons is het geen verassing dat de Labrador Retriever een van de meest populaire honden ter wereld is; deze ultieme goedzak is heel gemakkelijk in de omgang en buitengewoon warm van aard. Deze retriever is de perfecte familiehond! De Labrador wordt tevens vaak als blindengeleidenhond of hulphond ingezet vanwege zijn zachtaardige en lieve karakter. De Labrador Retriever is wellicht de grootste kindervriend die er is.

Maltezer

Maltezer

De Maltezer © McCann Michelle / Shutterstock

In een lijst met lieve hondenrassen, mag de Maltezer absoluut niet ontbreken. Deze kleine schat gaat heel goed samen met zowel kinderen als ouderen en past daardoor perfect bij ieder gezin. Bonuspuntje! Hun mooie lange vacht verhaart niet of nauwelijks!

Amerikaanse staffordshireterriër

Amerikaanse staffordshireterrier

De Amerikaanse staffordshireterriër © Zita Ile / Shutterstock

De Amerikaanse Staffordshire Terrier, beter bekend als Staff, wordt vaak verkeerd ingeschat. Men verwacht dat dit agressieve honden zijn, maar in werkelijkheid zijn ze ongelofelijk zacht en aanhankelijk. Deze Amerikaanse honden spelen graag, zijn robuust en gek op aandacht van hun verzorgers. Deze hond kan tevens erg goed met kinderen overweg. De terrier is erg actief en wilt graag spelen. Zorg ervoor dat de hond voldoende beweging krijgt.

Shih Tzu

Shih Tzu

De Shih Tzu © Nataliya Barishnikova / Shutterstock

De Shih Tzu is net zo lief als dat ze schattig zijn. Dit typische schoothondje wordt graag vastgehouden en vertroetelt. Ze zijn een tikkeltje afstandelijk tegenover vreemden, maar maken alsnog snel vrienden. Daarnaast zijn deze rustige honden uitzonderlijk aanpasbaar, wat dit hondenras de perfecte aanvulling maakt op ieder gezin.

Poedel

Koningspoedel

De Poedel © Justyna Kawrow / Shutterstock

De Poedel staat bekend om hun bijzondere vacht (die overigens nauwelijks verhaart!), maar is daarnaast ook waanzinnig lief en trouw. Deze hond wordt om die reden ook vaak aangeraden aan beginnende hondenverzorgers. Wist je dat de Poedel vaak een enorm speels karakter heeft?

Duitse Dog

Duitse dog

De Duitse dog © Guy J Sagi / Shutterstock

De Duitse Dog is een grote vriendelijke reus. Door het enorme postuur en gewicht van deze hond, kan deze wat intimiderend overkomen op mensen, maar deze grote hond heeft ook een heel groot hart. De Duitse dog is aanhankelijk en houdt er niet van om alleen te zijn en heeft veel aandacht nodig. Wederom een ras dat 100% zeker in onze top thuishoort.

Australische Herder

De Australische Herder Shutterstock​

Het lijstje is niet af zonder de Australische Herder. Daarom hebben we een extra ras aan onze top 10 toegevoegd. De hond van dit ras is een super lieve, speelse hond en een echte knuffelbeer. De herder kan zeer goed met kinderen in een huis wonen, het is echter wel belangrijk genoeg tijd te vinden om de Australische herder voldoende beweging te geven en regelmatig zijn vacht te verzorgen, want de hond verhaart best veel!

Andere rassen

Uiteraard bestaan er nog veel meer lieve hondenrassen dan de honden uit de bovenstaande top 10. En een hond zonder specifiek ras kan uiteraard ook de liefste zijn op de wereld (ik heb zelf een mix hondje en ze is de liefste van allemaal, vind ik dan!!) Hopelijk geeft de informatie in dit artikel je de nodige hulp bij het kiezen van je aanstaande hond! Of wellicht wil je een hond adopteren, er zijn veel honden die een huis zoeken!

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

3 mensen vonden dit artikel nuttig.

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen