Het team

Neem contact op met de redactie

Voor vragen of suggesties kun je het contactformulier invullen. Kies bij 'ontvanger' voor 'de redactie'. We horen graag van je! Tot snel!

De redactie

Faïrouz is freelance journalist, correspondent en vertaler gevestigd in Tunis. Omdat Faïrouz voor haar werk veel op pad moet blijft er weinig ruimte over om een huisdier de liefde en aandacht te geven die het verdient. Maar zij zorgt met heel veel liefde voor de zwerfkatten in de tuin.

Lees meer

Ellen Klaver is freelance vertaler en voice over. Wanneer ze niet aan het werk is, speelt ze met poes Pluis of wandelt ze met Teckel Bartje. Ze is opgegroeid met katten, maar heeft als droom honden de Nova Scotia, Border Collie, Beagle en de Teckel. 

Lees meer

Sander is een freelance schrijver en hobby-fotograaf uit Nederland. Hij is opgegroeid tussen de Golden Retrievers en spendeert ook vandaag de dag vele uurtjes met Charlie in het bos of water. Hun motto luidt, stay classy, stay Golden.

Lees meer
Nelleke Pieters
Country Manager

Nelleke is Country Manager en eindredacteur van Wamiz Nederland. Opgegroeid in een klein dorpje, met veel huisdieren (van ratten en parkieten tot katten en kippen) en nu in de grote stad met kater Simba die duidelijk de baas is in huis. In haar vrije tijd gaat ze graag mee schapendrijven met familie-Bordercollie Quin of knuffelen met zijn neef: Labrador Partout. 

Lees meer

Marieke ten Donkelaar is freelance tekstschrijver, Pinterest specialist en illustrator. Haar hele leven is ze bang geweest voor honden, totdat het moment kwam dat ze merkte dat haar angst omsloeg naar interesse. Halverwege 2019 kwam ze haar eerste liefde op vier pootjes tegen. Een kleine mix tussen een Bichon Frisé, Maltezer, Shih-tzu en Teckel met de naam Max. In 2021 is daar Checo bijgekomen, een mix tussen een Yorkshire Terriër/Shih-tzu en een Pekinees/Shih-tzu. Droomhonden zijn de Berner Sennenhond en de Sibarian Husky.

Lees meer
Maya van Tol
Redacteur

Maya is een freelance communicatiespecialist en coach. Na met katten opgegroeid te zijn in Rotterdam, is ze naar Den Haag verhuisd voor haar studie, en verliefd geworden op de hofstad. Op het moment is ze huisdierloos, maar ze struint de dierenasiels af op zoek naar een lieve knuffelkat.

Lees meer

Heb jij een verhaal om te delen?

Bij Wamiz zijn we altijd op zoek naar nieuwe verhalen, spannend, ontroerend, in tekst of video, deel het met ons! Wij horen graag de avonturen van jouw dieren. Twijfel niet om jouw verhaal te delen.

De experts

Baukje is in 2015 begonnen met de studie diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht en volgt op het moment de master Gezelschapsdieren. Haar passie ligt bij chirurgie, (preventieve) zorg van gezelschapsdieren en Wildlife. Ze is al meerdere keren naar het buitenland geweest om daar met (wilde) dieren te werken. In 2019 heeft ze in samenwerking met Bluepaw Trust straathonden geopereerd en in 2016 én 2018 heeft ze meegelopen met een wildlife dierenarts in Zuid-Afrika.

 

Nu is ze druk bezig met een afsluitend onderzoek van haar studie in Diergaande Blijdorp. Na haar studie wil ze graag specialiseren in bijzondere diersoorten. Baukje houdt daarnaast van schrijven en heeft naast haar artikelen op Wamiz ook haar eigen reisblog Travelwithbaukje.  

 

Als het kon zou Baukje allang op een boerderij vol met dieren wonen. Op het moment heeft ze twee lieve konijnen en woont haar bejaarde labrador op de Veluwe bij haar ouders.  

Lees meer
Charlotte Bouma
Hondentrainer | Hondengedragsdeskundige

Charlotte heeft een uit de hand gelopen hobby, namelijk: honden. Wat begon als een hobby heeft geleid tot een gediplomeerd kynologisch instructeur en gedragstherapeut. Ondertussen heeft ze een eigen hondenschool en gedragstherapie praktijk: Dog Mind. De missie van Charlotte is om de eigenaar en de hond dichter bij elkaar te brengen door o.a. de eigenaren het gedrag van hun hond te laten begrijpen. In haar trainingen staan begrip, respect, vertrouwen en plezier voorop. 

 

Charlotte woont in Zeewolde samen met haar partner Tom, Border Collie Guus en Roemeen Beau. 

Lees meer

Chantal is afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Zij is na haar studie gaan werken in dierenartsenpraktijken in verschillende contreien van Nederland. Zo heeft zij ervaring opgedaan als eerstelijns dierenarts van koe, paard, geit, hond, kat tot konijn. Naast het werk als praktiserend dierenarts heeft Chantal onderzoek gedaan naar het diergeneeskundig onderwijs en de overgang van faculteit (school) naar het werk als dierenarts in de dierenkliniek.

 

In haar vrije tijd leest Chantal graag en veel boeken. Ook is zij een fanatiek wandelaar en wandelt ze met veel plezier in zowel de Nederlandse natuur als waar dan ook ter wereld om te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Naast deze hobby is zij graag in goed gezelschap van vrienden en familie, om een goed glas wijn mee te drinken en/of te genieten van een heerlijk diner. 

 

Chantal woont samen met haar vriend in een charmante, monumentale woning met luikjes in Utrecht.  

Lees meer
Pieter Pieters
Hondentrainer

Pieter Pieters is vrijwillig herder bij stichting Crosshill in Heemskerk. Een stichting die de begrazing verzorgd in het duingebied tussen Wijk aan Zee en Castricum. Met 2 profs, 6 vrijwilligers en 9 Border Collies wordt er zorggedragen voor zo’n 450 schapen, 90 geiten, 80 Hooglanders en 20 Exmoor Pony’s.

Beroepsmatig geeft Pieter samen met zijn Border Collie Quinn, workshops schapendrijven via zijn trainingsbureau schapendebaas.nl. Tijdens deze workshops leren deelnemers veel over het drijven van schapen en niet in de laatste plaats doen ze leuke inzichten op over zichzelf.

Lees meer
Hester Uilhoorn
Kattengedragsdeskundige

Nieuwsgierig, avontuurlijk en gek op katten. Dat is een hele korte omschrijving van Hester. Na verschillende studies kwam de Katten Academie op haar pad. Hier maakt zij van haar grote liefde (katten) haar werk, met als doel het leven voor katten in Nederland (nog) leuker te maken. Ze hoopt eind 2021 afgestudeerd gedragsdeskundige voor katten te zijn. Hiernaast heeft zij een eigen bedrijf als kattenoppas in haar woonplaats Apeldoorn. Ze woont daar samen met haar vriend Eric en kater Hero. 

Lees meer

Amanda wist al als zevenjarige dat ze dierenarts wilde worden, zelf zou ze van kind af aan verschillende huisdieren hebben. Van vissen, hamsters en konijnen tot aan cavia’s en katten. Amanda kon haar droom waarmaken en is in 2015 afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de universiteit van Gent. Waar ze bij haar studentenhuis ook nog eens vijf kippen hield als hobby. Na haar zeven jarige opleiding heeft ze verschillende waarnemingen door Nederland gedaan en heeft ze voor verschillende prakijken in Nederland gewerkt. Tegenwoordig werkt ze in een dierenkliniek in Amsterdam en is ze ook als zelfstandige dierenarts in Den Haag werkzaam. Als zelfstandige dierenarts begeleid ze huisdieren in de laatste fase van hun leven in hun eigen vertrouwde omgeving, namelijk thuis.

Lees meer
Ashley van Lieshout
Hondentrainer | Hondengedragsdeskundige

Ashley is afgestudeerd kynologisch instructeur, gedragstherapeut voor honden en trotse eigenaar van hondenschool: Dog’s favourite.

 

Vanaf kleins af aan is ze altijd al in dieren geïnteresseerd. Na HBO opleiding Dier- en veehouderij is ze zich gaan specialiseren in gezelschapsdieren, door o.a. de opleiding tot kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden bij DogVision te volgen. Daarna heeft ze de opleiding tot Hoopers instructeur en Canine Freestyle instructeur gevolgd.

 

In 2020 is ze haar eigen hondenschool in Gouda gestart: Dog’s favourite. De combinatie van het lesgeven aan puppyeigenaren en begeleiden van eigenaren tijdens gedragstherapie voor honden met probleemgedrag geeft een mooi afwisseling in het werk.

 

Vanwege de drukte met haar eigen bedrijf heeft Ashley momenteel geen eigen hond in huis. Doordat het huis leeg is kan ze af en toe ook honden opvangen. Zo is Trip, een Stafford(kruising?) vanuit het dierenasiel, bijna 10 maanden bij haar geweest. Gelukkig hebben haar ouders drie Spaanse waterhonden die ze altijdvoor de opleidingen, trainingen, foto’s en video’s mag gebruiken.

Lees meer
Sabine van Westerop
Hondentrainer | Hondengedragsdeskundige

Al op 10-jarige leeftijd stond Sabine met haar eerste hondje op het trainingsveld. Naast de liefde voor honden ontstond hier ook de liefde voor het trainen van honden en de hondensport. Tegenwoordig is ze ook als kynologisch instructeur op het veld te vinden, om andere teams te begeleiden. 

 

Sabine heeft een brede interesse op het gebied van gedrag van zowel mensen als dieren. Ze verdiept zich graag in de oorzaak van gedrag en leerprincipes om gedrag om te buigen. Daarnaast geeft het haar voldoening om anderen te helpen zich verder te ontwikkelen. Na het doorlopen van verschillende opleidingen binnen de hondenbranche, heeft Sabine de opleiding Toegepaste psychologie gevolgd en is zich daarna verder gaan specialiseren in de samenwerking tussen mens en hond. Vanuit haar bedrijf ‘The Dog Effect’ is ze onder andere werkzaam bij Stichting Dutch Assistance Dogs, een stichting die mensen met psychische problematiek helpt bij het opleiden van hun eigen assistentiehond.   

 

Sabine woont samen met haar vriend en hun twee zoontjes in de Achterhoek. Tervuerense Herder Shiva, Finse Lappenhond Keski en ‘zwerfkat’ Blacky, maken het gezin compleet.  

Lees meer
Laure-Anne Viselé-Jonkman
Hondengedragsdeskundige | Hondentrainer

Laure-Anne is in 1997 als Zoöloog van de Universiteit van Newcastle (VK) afgestudeerd. Zij haalde vervolgens een Postgraduaat Diploma in Toegepast Diergedrag (met grote onderscheiding) en een hele rij professionele certificaten, waaronder Kynologisch Instructeur (bij de O&O).
 
Laure-Anne woont in Den Haag samen met haar man, haar zoon en haar totaal gekke Labrador, Django, een afgekeurde blindegeleide hond. Samen met een partner runt zij het OhMyDog! Hondenkenniscentrum. Hier geeft Laure-Anne groepslessen, privétrainingen en gedragstherapie aan honden(h)ouders maar ook lezingen aan hondenprofessionals! Daarnaast is zij docent voor een aantal certificatie-instituten voor kynologisch instructeurs en gedragstherapeuten, en schrijft ze regelmatig over hondengedrag voor verschillende websites en tijdschriften.

Lees meer

Jasmijn is in 2016 begonnen met de mooiste studie van Nederland, namelijk diergeneeskunde. Ze heeft na het afronden van de bachelor voor de master Gezelschapsdieren gekozen. Tijdens verschillende stages heeft ze ervaring opgedaan in eerstelijns praktijken en ook in ‘shelter medicine’, de geneeskunde in dierenasielen. In 2022 is ze afgestudeerd en ze werkt nu als dierenarts in de praktijk. 

De scriptie die Jasmijn voor haar bachelor geschreven heeft, ging over de gezondheid van militaire mascottehonden. Dit zijn honden die ter ondersteuning van de moraal op militaire basissen in uitzendingsgebied verblijven. Het zijn meestal zwerfhonden die door de militairen geadopteerd worden. Deze honden zouden mogelijk zelfs PTSS kunnen voorkomen. Daarop voortbordurend heeft Jasmijn tijdens haar onderzoekstage in de master gefocust op assistentiehonden, waaruit ook een wetenschappelijke publicatie is gekomen. De conclusie van het onderzoek was dat hondenpoten schoner zijn dan de schoenen van hun eigenaren, en dus zouden assistentiehonden altijd vrije toegang tot bijvoorbeeld ziekenhuizen moeten krijgen, iets wat in de wet ook al geregeld is, maar in de praktijk vaak nog tegenvalt. 

Verder houdt Jasmijn er creatieve hobby’s op na, zoals tekenen en schrijven en is ze het liefst in haar vrije tijd op de kinderboerderij waar ze vrijwilligerswerk doet of lekker met haar eigen huisdieren bezig. Ze heeft een kat (Heilige Birmaan) en twee kippen (sabelpootkrielen). Ook verzorgt ze af en toe pleegkatten en -kittens.

Lees meer

Word redacteur

Sluit je aan bij ons team van experts en ontwikkel je invloed op het web door een Wamiz-expert te worden! Aarzel niet om contact op te nemen met de redactie: