Aanbieding

Witte fluffy poedel
© Shutterstock

De 20 mooiste fluffy hondenrassen

Door Lianne van Loon

Online sinds

Fluffy honden zijn een populaire keuze voor hondenvrienden. Als je erover denkt om een super schattige pluizige hond aan te schaffen, lees hier verder.

Hou je van de pluizige hondenlook? We kunnen het je niet kwalijk nemen. Al die vacht zorgt voor veel schattigheid. Maar ben je echt bereid om een fluffy hond te bezitten?

Die weelderige vacht heeft een prijs: veel borstelen en voor sommige honden enorm veel verharen. Als je een pluizig hondenras wilt bezitten, wapent jezelf dan met geduld - er komt veel tijdrovende verzorging bij kijken. Maar als je denkt dat je er klaar voor bent, kijk dan eens naar de volgende fluffy honden. Misschien is een van hen wel perfect voor jou!

Kleine fluffie hondenrassen

Wil je al het pluizige en niet het grote? Wij hebben voor je gezorgd. Bekijk deze schattige fluffy hondenrassen in zakformaat.

Poedel

Geen lijst met pluizige honden zou compleet zijn zonder de Poedel. De poedel is er in drie maten: toy, miniatuur en standaard. Hun pluizige, fluffy vacht vereist een serieuze verzorging, maar ze kunnen worden gevormd in tal van interessante stijlen en vormen. Het is dan ook geen verrassing dat de poedel een populaire showhond is en dit flamboyante ras lijkt te genieten van de aandacht. Maar de Poedel heeft de substantie die bij zijn stijl past. Deze honden zijn trouw, energiek en zeer intelligent.

Fluffy Poedel
De Poedel ©Pixabay

Bichon

Deze kleine pluizenbollen zijn een goede keuze voor stadsmensen met weinig ruimte. De Bichon Frisé is aanhankelijk, trouw en vriendelijk. Maar onderschat deze speelgoedhond niet! Ondanks hun kleine gestalte is de Bichon dapper en pittig. Hun vacht heeft een gladde, zijdeachtige textuur met kurkentrekker krullen. De Bichon Frise is hypoallergeen - dit betekent dat het onwaarschijnlijk is dat ze allergische reacties veroorzaken bij mensen.

Fluffy Bichon Frisé
De Bichon Frisé ©Pixabay

Pekingees

Deze kleine hond kan zich meten met elk ander ras op het gebied van pluizigheid. Hun lange gladde fluffy vacht moet elke dag geborsteld worden en ze zullen een regelmatige gast worden bij de plaatselijke hondentrimsalon. Zo blijft hun vacht netjes en verzorgd, maar het is ook heel belangrijk voor hun gezondheid op lange termijn. Een warrige en vuile vacht kan leiden tot huidinfecties en oog- en oorproblemen. Andere gezondheidsproblemen zijn oververhitting, vooral tijdens de zomermaanden. Houd hun vacht veel korter tijdens warmere periodes van het jaar. De Pekingees is niet geschikt voor mensen met allergieën.

Fluffy Pekinees
De Pekingees ©Pixabay

Pomeriaan

Afstammend van de sledetrekkende rassen zoals de Samojeed en de Spitz, is de Pomeriaan of Dwergkeeshond een actieve kleine speelgoedhond met een serieuze vacht. De vacht van de Pomeriaan is fluffy, dik, zacht en donzig. Het is heerlijk om te aaien, maar het vraagt wel veel aandacht. Poms hebben veel verzorging nodig, zelfs voor een pluizige hond, en je moet ze om de paar dagen borstelen. Gebruik eerst een draadborstel en daarna een metalen kam. Dit helpt de natuurlijke oliën van de huid te verdelen, waardoor de vacht schoon en gezond blijft. Het voorkomt ook dat de vacht klitten krijgt, wat huidinfecties voorkomt.

Fluffy Pomeriaan of Dwergkeeshond
De Pomeriaan staat ook bekend als Dwergkeeshond ©Pixabay

Coton de Tuléar

Net als Poedels en Bichons hebben Cotons een vacht die voortdurend groeit en daardoor heel weinig verhaart. Dit maakt ze een goede keuze voor mensen met allergieën, maar ook voor mensen die hun huis graag netjes en opgeruimd houden. Dat lange haar betekent veel verzorging. Je hond pikt alles op wat op zijn pad komt: modder, bladeren, noem maar op! Hij moet vaker in bad dan andere rassen en minstens om de paar maanden moet hij naar de trimsalon! Cotons zijn vrolijke fluffy honden die een geweldig gezelschap vormen!

Fluffy Coton de Tuléar puppy's
De Coton de Tuléar ©Shutterstock

Middelgrote fluffy hondenrassen

Als je op zoek bent naar een grote fluffy teddybeer, maar geen reusachtige hond wilt, kijk dan eens naar deze middelgrote hondenrassen.

Chow Chow

De Chow Chow is echt fluffy. Ze hebben een dikke vacht en zware manen; hun naam wordt vertaald als " pluchen leeuwhond". Chow Chow puppy's kunnen elke schattigheidswedstrijd winnen. Ze zien eruit als kleine teddyberen die plotseling tot leven zijn gekomen. Maar laat je niet misleiden, deze schattige kleine pups groeien al snel uit tot grote, krachtige honden die veel beweging en verzorging nodig hebben. Chow Chows zijn erg op hun hoede voor vreemden en hebben daarom veel training en socialisatie nodig. Het is een hond voor de meer ervaren eigenaar.

de extreem fluffy Chow Chow
De Chow Chow staat bekend als de " pluchen leeuwhond ©Pixabay

Finse lappenhond

Finse Lappenhonden lijken een beetje op grote Pomeranians! Maar het zijn zeker geen schoothondjes. Deze jongens houden ervan om buiten te zijn en veel fysieke stimulatie te krijgen. Hun ideale baasje is een actief persoon. Finse Lapphonden doen het geweldig met kinderen omdat ze liefdevol, geduldig en gehoorzaam zijn. Hun dikke dubbele vacht moet dagelijks worden verzorgd en zal overvloedig verharen - waardoor je huis in een sneeuwbol verandert - vooral in de lente en de herfst.

Fluffy Finse Lappenhond
 De Finse lappenhond ©Shutterstock

Keeshond

Deze vrolijke honden zijn de nationale hond van Nederland en staan bekend als "de lachende Hollander". Een andere bijnaam die ze hebben is "klittenbandhond", omdat ze zo aanhankelijk en trouw zijn aan hun gezinsleden. Keeshonden zijn zelfs zo vriendelijk dat ze vaak verschrikkelijke waakhonden zijn. Deze pups zijn de definitie van een echte fluffie hond. Veel pluiziger dan een Keeshond krijg je niet. Maar dat betekent natuurlijk wel dat je elke dag veel tijd moet besteden aan het verzorgen van hun dikke vacht.

De Keeshond is super fluffy
Keeshonden zijn erg vriendelijke honden ©Shutterstock

Amerikaanse Eskimo

Amerikaanse Eskimo's stammen eigenlijk af van Duitse Spitzen en werden door Europese immigranten naar de Verenigde Staten gebracht. Jaren geleden werden ze veel gebruikt als circushonden omdat ze zo intelligent en trainbaar waren. Eskies, hoewel middelgroot, hebben veel beweging en mentale stimulatie nodig. Ze zijn geen goede hond voor bankzitters! Die mooie witte vacht blijft alleen wit als je hem elke dag borstelt.

Een fluffy Amerikaanse eskimo puppy
Amerikaanse eskimo's zijn extreem intelligent ©Shutterstock

Bearded Collie

Bekend geworden door hun verschijning in "The Brady Bunch" en "The Shaggy Dog", zijn Bearded Collies prachtige langharige honden. Zoals alle collies zijn ze super energiek en hebben ze een taak nodig - dus zorg ervoor dat je ze die geeft voordat ze je huis verwoesten. Die lange vacht ziet er misschien glad uit, maar dat is alleen zo als je je hond elke dag borstelt en kamt. Als je dat niet doet, kan dat leiden tot vervilting en daaruit voortvloeiende gezondheidsproblemen.

Fluffy Bearded Collie
Bearded Collies zijn zeer energieke honden! ©Shutterstock

Grote fluffy hondenrassen

Als je alle ruimte van de wereld hebt en grootte je niet afschrikt, dan is een groot fluffy hondenras misschien iets voor jou. Maak je geen zorgen, we hebben deze geweldige rassen voor je!

Engelse Schapenhond

De Engelse Schapenhond is een grote hond met veel haar! 
Oorspronkelijk gefokt om schapen te hoeden in de Schotse hooglanden, beschermde hun dikke dubbele vacht hen tegen het harde klimaat. Engelse Schapenhond hebben een lange, ruige vacht die vaak hun ogen en oren bedekt. Dit moet regelmatig worden getrimd; het helpt ze zien en horen, maar het verlaagt ook het risico op infecties en irritatie. Als groot ras heeft de Engelse Schapenhond veel ruimte en beweging nodig. Het is een perfecte hond voor plattelandsbewoners met een actieve levensstijl.

Fluffy Engelse Schapenhond
Het is erg tijdrovend om een Engelse Schapenhond te verzorgen! ©Shutterstock

Samojeed

Deze hond, die zijn naam ontleent aan het Samojedenvolk in Siberië, werd gefokt om sleeën door de sneeuw te trekken. Deze onberispelijk uitziende honden zijn natuurlijke atleten die veel en rigoureuze lichaamsbeweging vereisen. Zoals veel honden uit de ruigere klimaten heeft de Samojeed een dubbellaagse vacht. De bovenvacht is gemaakt van lang, ruw haar om de zachtere ondervacht te beschermen. De Samojeed is een zeer zware ruier. Verzorgers zullen overal in huis veel haar vinden.

De Samojeed is super fluffy
Samojeden staan ook bekend als "lachende Sammies" ©Shutterstock

Siberische Husky

Husky's werden oorspronkelijk gefokt om sleeën te trekken. Het was een Husky genaamd Togo, de snelste van alle sledehonden, die het dorp Nome redde tijdens de Serum Run in Alaska in 1925. Husky's hebben veel beweging nodig en als ze die niet krijgen, kunnen ze gedragsproblemen ontwikkelen. Het is heel belangrijk om vroeg te beginnen met trainen! Voor de juiste eigenaar zijn het toegewijde, trouwe metgezellen. De vacht mag dan kort zijn, maar hij verhaart overvloedig en moet op zijn minst wekelijks worden geborsteld om vervilting van de ondervacht te voorkomen.

Fluffy Husky
Siberische Husky's zijn onafhankelijk maar aanhankelijk ©Shutterstock

Bouvier des Flandres

De Bouvier des Flandres is een krachtige hond die oorspronkelijk werd gefokt om op boerderijen te werken. Bouviers kunnen wantrouwig zijn tegenover vreemden, dus het is belangrijk om ze te socialiseren terwijl ze nog jong zijn. Ze zijn echter zeer aanhankelijk met degenen van wie ze houden, inclusief kinderen. Ondanks hun dubbele vacht verharen Bouvirs niet zoveel als sommige andere rassen. Hun vacht vereist wel heel wat verzorging om hem mooi te houden.

Bouvier des flandres met fluffy vacht
Bouviers zijn geweldige wakers ©Shutterstock

Langharige Collie

De Langharige Collie, bekend van zijn rol in de Lassie-films en -series, is een prachtige fluffy herdershond. Hun dikke, zware vacht was oorspronkelijk om ze te beschermen tegen het gure Schotse klimaat, maar nu is het gewoon prachtig om naar te kijken. Hij moet dagelijks worden geborsteld en natuurlijk moet er in huis veel worden gestofzuigd. Langharige Collies zijn zachtaardig, aanhankelijk en intelligent, waardoor het geweldige familiehonden zijn.

Langharige Collie met fluffy lang haar
Langharige Collies zijn trouw en aanhankelijk ©Shutterstock

Reuze fluffy hondenrassen

En nu het echt gigantische... kijk eens naar deze gigantische fluffy honden!

Newfoundlander

Newfoundlanders, of Newfies, werden oorspronkelijk gefokt om netten te halen voor vissers. Tegenwoordig worden ze gebruikt voor water reddingsacties en vooral als gezelschap. Newfoundlanders zijn echte zachtaardige reuzen. Ondanks hun grootte zijn ze zo geduldig en aanhankelijk dat ze bekend staan als de kindermeisjes van de hondenwereld. Een Newfoundland was zelfs het ras dat te zien was in de originele Peter Pan! Newfoundies hebben veel vacht, wat betekent dat ze veel moeten verharen en verzorgen. Bovendien staan ze erom bekend dat ze kwijlen!

Newfoundlander met zwarte fluffy vacht
Newfies zijn geweldig voor kinderen ©Shutterstock

Alaskan Malamute

Malamutes zijn nordic dogs die vroeger werden gebruikt om sleeën te trekken. Door hun ongelooflijke kracht en spieren werden ze meestal gebruikt om de zwaarste ladingen te trekken. Tegenwoordig zijn Malamutes de teddyberen van de Spitz honden. Ze doen het goed in een gezinsomgeving, hoewel ze het beter doen in actieve gezinnen. Door hun dikke dubbele vacht, die hen ooit beschermde tegen vriestemperaturen, doen ze het ook beter in koude klimaten. Hoewel hun vacht korter lijkt dan die van de meeste honden op deze lijst, moet je rekening houden met veel verharen.

Alaska Malamute met fluffy vacht heeft het warm
Alaska Malamutes zijn de bodybuilders onder de sledehonden! ©Shutterstock

Pyrenese Berghond

Als je een hond wilt die eruitziet als een ijsbeer, zoek dan niet verder dan de Pyrenese Berghond! Hoewel ze een relaxte houding hebben, zijn deze majestueuze honden eigenlijk woeste beschermers die nergens voor terugdeinzen om hun roedel te beschermen. Met degenen van wie ze houden, zijn Pyrenese Berghond lief en aanhankelijk. Die dikke dubbele vacht moet regelmatig worden geborsteld, vooral tijdens de ruiperiode.

Pyrenese Berghond met dikke fluffy vacht
Pyrenese Berghonden zijn erg beschermend voor hun baasjes ©Shutterstock

Berner Sennenhond

Oorspronkelijk gefokt om karren te trekken, zijn deze Zwitserse berghonden het meest bekend om hun opvallende driekleurige vacht. Berner Sennenhonden behoren tot de zachtaardigste honden die er zijn. Ze zijn super aanhankelijk, houden van knuffelen en zijn geweldig gezelschap voor kinderen. Helaas hebben ze een van de kortste levensverwachtingen van alle honden. Berners hebben een dikke dubbele vacht die overvloedig verhaart en regelmatig geborsteld moet worden.

Berner Sennenhond met dikke fluffy vacht
Berners zijn geweldige familiehonden ©Shutterstock

Leonberger

Leonbergers zijn Duitse honden die vanwege hun leeuwachtige uiterlijk toepasselijk naar leeuwen zijn vernoemd. Hoewel ze absoluut enorm zijn, zijn Leonbergers eigenlijk heel zachtaardig en liefdevol. Het zijn geweldige waakhonden, net als geweldige gezinshonden. Die manen ontwarren zichzelf echter niet. Bergers moeten minstens een paar keer per week worden geborsteld en zoals alle rassen met een dubbele vacht, verharen ze veel.

Fluffy Leonberger
Leonbergers zijn zachtaardige reuzen ©Shutterstock

Zorgen voor fluffy honden

Borstelen is heel belangrijk voor pluizige honden. Het houdt hun vacht schoon en gezond en vermindert het risico op gezondheidsproblemen. Het is ook een hele leuke ervaring voor huisdieren en baasjes, en veel mensen zijn trots op hoe hun hond eruit ziet. Dat is prima, maar overmatig of onnodig borstelen kan de gezondheid van een hond schaden. Borstel dus met mate!

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen