Duitse Spitz

Andere namen: Middenslag Keeshond, Duitse Spitz, Dwergspitz, Kleine Spitz, Middenslag Spitz, Wolfspitz

#8

Wamiz's top rassen

Duitse Spitz
Volwassen Duitse Spitz

De Pomeriaan en de Keeshond behoren tot het ras: Duitse Spitz. De Duitse Spitz vind je in verschillende formaten, variërend van klein naar groot. Daarvan is de dwergkeeshond of ook wel de Pomeranian de kleinste en de keeshond de grootste. Keeshonden zijn super vrolijke, liefdevolle en levendige huisgenootjes, die vaak echter wat wantrouwend staan ten opzichte van onbekenden. Dit maakt ze prima geschikt als waakhond. 

Door hun slimheid en meegaande karakter zijn deze hondjes makkelijk te trainen. Een fijn huisdier voor met name gezinnen met kinderen, maar ook voor andere soorten huishoudens.  

Algemene informatie Duitse Spitz

Hoe oud wordt een Duitse Spitz? :

7

21

12

16

Karakter :

Aanhankelijk Speels Intelligent

Grootte Duitse Spitz :

Herkomst en geschiedenis

Nog verder terug in de geschiedenis. Keeshonden zijn zeer oude honden die rechtstreeks afstammen van de Canis familiaris palustris rutimeyer die in de steentijd i(prehistorie) in de veengebieden leefde, en van de Spitz die in nederzettingen tijdens de nieuwe steentijd voorkwam 11.000 v Chr tot en met de bronstijd.  De Duitse namen van de verschillende variëteiten zijn Wolfspitz, Grosspitz (groot), Mittelspitz (middelgroot), Kleinspitz (klein) en Zwergspitz (dwerg). De FCI heeft het ras in 1957 officieel erkend. 

FCI groep

FCI groep

Groep 5 - Spitsen en oertypen

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Duitse Spitz

  Grootte Duitse Spitz

  Teef : 18 tot 55 cm

  Reu : 18 tot 55 cm

  De grootste keeshond heeft gemiddeld een schofthoogte van 49 cm; daarna aflopend van 46 cm voor een grote keeshond, tot 34 cm voor een middelgrote 34 cm, 26 cm voor een kleine en tenslotte 20 cm voor de dwerg. 

  Gewicht Duitse Spitz

  Teef : 3 tot 20 kg

  Reu : 3 tot 20 kg

  Vachtkleur Duitse Spitz

  Vachttype

  Oogkleur Duitse Spitz

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Duitse Spitz

  Het hoofd doet denken aan die van een vos, met spitse, kleine en dicht bij elkaar staande oren. De ogen zijn amandelvormig en het voorhoofd breed en rond. De snuit is niet erg lang en loopt vanaf de schedel taps toe naar het puntje van de neus. Het lichaam is vierkant, met goed geproportioneerde benen van middelmatige lengte en volkomen recht. Heel bijzonder is de staart die sierlijk gekruld over de rug wordt gedragen.

   

  Goed om te weten

  Even een geschiedenislesje: Keeshonden waren favoriet bij een indrukwekkende reeks belangrijke historische figuren: zoals Catharina van Rusland, Marie-Antoinette, Mozart, Michelangelo en Emile Zola.

  Soorten

  Keeshond of Wolfspitz

  Giant Keeshond

  Middenslag Keeshond

  Miniatuur Spitz

  Pomeriaan

  Karakter

  • 100%

   Aanhankelijk

   Van welk formaat dan ook, keeshonden zijn ontzettend trouw en gehecht aan hun verzorgers. Heel goedaardig en met een aanstekelijke vrolijkheid, wat hen ook fijne huisgenoten maakt voor alleenstaanden. 

  • 100%

   Speels

   Deze levendige en vrolijke hondjes slaan door hun behoefte om zich uit te leven nooit een speelpartij over.  Door die speelsheid kan een spel ook heel goed het begin zijn van de training.   

  • 66%

   Rustig

   Tijdens uitjes en speelpartijen is dit hondje super actief. Maar waag het niet te storen als ze hun pauze pakken. Om met rust gelaten te worden houden zij zich oostindisch doof. 

  • 100%

   Intelligent

   Keeshonden kunnen goed luisteren en hebben dingen snel door. Daaraan merk je hoe intelligent deze huisdieren zijn. Zij begrijpen vliegensvlug wat je van hen verwacht en passen zich makelijk aan. 

    

  • 33%

   Jager

   Hoewel deze hondjes over geen enkel jachtinstinct beschikken, moet je hen wel aanleren om te reageren als je hen roept, zodat ze tijdens wandelingen los gelaten kunnen worden. 

  • 100%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Deze hond staat wantrouwend ten opzichte van onbekenden en het duurt even voor je het vertrouwen kan winnen. 

  • 33%

   Onafhankelijk

   Als jij hen welwillend en respectvol behandeld zullen keeshonden zich snel aan je hechten en zelfs tegen je opkijken. 

   Gedrag Duitse Spitz

   • 66%

    Kan goed alleen zijn

    Zolang je niet al te lang wegblijft, kan de Duitze spits best een tijdje alleen zijn. Het beste is dit hen al heel jong en op een positieve manier aan te leren. 

   • 100%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    Deze hondjes verkeren graag in het gezelschap van hun verzorgers en vinden het leuk om te leren. Dit vergemakkelijkt vanzelfsprekend de opvoeding.  
    Aan de andere kant, is de Duitse Spits ook gevoelig en vergeven zij een onaardige behandeling nooit. Dus zorg voor een gestructureerde trainingsaanpak en stel je geduldig en welwillend op. 

   • 100%

    Blaft graag

    Keeshonden hebben een schelle en luidde blaf en laten van zich horen als zij iets zien of horen dat zij niet vertrouwen. Een doordachte trainingsaanpak met veel aandacht voor sociale vaardigheden kan het hanteerbaar maken.  
     

   • 33%