Chow Chow

Andere namen: Chow, Chao-Chao, Chinese Leeuwenhond

Chow Chow
Volwassen Chow Chow © Shutterstock

De Chow Chow is een hond met een buitengewoon karakter. Ze zijn erg onafhankelijk en op zichzelf. Hoewel ze erg loyaal zijn aan hun baasjes, vertonen ze nooit (of zeer zelden) tekenen van genegenheid. Ze zijn van nature wantrouwend tegenover vreemden, wat hen tot een goede waakhond maakt. De Chinese Leeuwenhond is gereserveerd en stil, speels noch atletisch en wil een rustig leven. Deze hond heeft een sterk temperament, zijn niet geschikt voor beginners en kan moeilijk te trainen zijn.

Algemene informatie Chow Chow

Hoe oud wordt een Chow Chow? :

4

17

9

12

Karakter :

Rustig

Grootte Chow Chow :

Herkomst en geschiedenis

De Chow Chow is een heel oud Chinees hondenras, waarvan de exacte oorsprong onbekend is. Vroeger werden ze gebruikt als oorlogshonden en daarna als slede-en waakhonden. Ze werden tenslotte - wat minder glorieus is - gebruikt als slachtdier voor de productie van huiden. Groot-Brittannië is nu hun nieuwe thuis. Ze kwamen daar in de 19e eeuw aan en werden grootgebracht en gefokt. Vanuit het VK verspreidde het zich vervolgens naar de rest van Europa.

FCI groep

FCI groep

Groep 5 - Spitsen en oertypen

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Chow Chow

  Grootte Chow Chow

  Teef : 46 tot 51 cm

  Reu : 48 tot 56 cm

  Gewicht Chow Chow

  Teef : 20 tot 30 kg

  Reu : 20 tot 30 kg

  Vachtkleur Chow Chow

  Vachttype

  Oogkleur Chow Chow

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Chow Chow

  De Chow Chow is een compacte hond met korte poten en een leeuwachtig uiterlijk. Ze hebben een waardige, trotse houding. De bijzonderheid van deze honden is dat ze een blauwzwarte tong hebben. Hun gelaatstrekken geven hen een ​​sinistere uitdrukking.

  Goed om te weten

  Een paar jaar geleden dacht de eigenaar van een dierenwinkel in Chengdu, China, dat het een briljant idee zou zijn om van deze honden panda Chow Chows te maken. Of het nu een briljante gedachte was of onvoorzichtigheid - in ieder geval is er in China een ongelooflijke hype ontstaan ​​en de vraag blijft maar stijgen. De man die oorspronkelijk op het idee kwam, pronkt nu met het creëren van een nieuw ras in slechts twee uur met een nieuw kapsel voor de honden en wat haarverf: de pandahond.

  Zelfs als ervoor wordt gezorgd dat er geen chemische producten in direct contact komen met de hond, is de noodzaak van een dergelijke actie natuurlijk uiterst twijfelachtig. Het is ook de vraag of het dierenwelzijn behouden blijft als de vacht wordt geverfd, wat elke zes weken moet worden herhaald. Natuurlijk wordt de Panda Chow Chow geenszins officieel erkend als een volwaardig ras, omdat het uiterlijk niet kan worden herleid tot natuurlijke selectie of fokken.

  Karakter

  • 33%

   Aanhankelijk

   Hoewel Chow Chow's erg gehecht zijn aan hun sociale groep vertonen ze geen tekenen van aanhankelijkheid en kunnen ze zelfs koud en afstandelijk overkomen. 

  • 33%

   Speels

   Deze Chinese honden zijn niet overdreven vrolijk. Ze kunnen spelende kinderen tolereren, maar ze zouden zich nooit mengen in het spel. 

  • 100%

   Rustig

   Hun trotste en onafhankelijke karakter maakt dat deze honden bijzonder rustig zijn. Ze zijn niet echt speels en vragen nauwelijks om aandacht. Een ideale hond voor een verzorger die op zoek is naar een rustige hond. 

  • 66%

   Intelligent

   Vroeger werden ze gebruikt als waak- en jachthonden. Tegenwoordig meer als showhond- of gezelschapshond. Kortom, hun natuurlijke instincten worden nog maar weinig ingezet. 

   Desalniettemin zijn deze Aziatische honden intelligent. Later zijn ze ook nog gebruikt in de oorlog en als sledehond. Dit zie je vandaag de dag nog terug in hun kwaliteit om samen te werken en hun vermogen om te luisteren. 

  • 33%

   Jager

   Ondanks hun verleden als jachthond zijn deze honden totaal niet geïnteresseerd in het jagen van prooien. Ze kunnen afschrikkend werken, maar zullen nooit zelf jagen. 

  • 100%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Deze honden zijn zeer loyaal en beschermend ten opzichte van hun sociale groep, wat ertoe leidt dat ze achterdochtig zijn tegenover vreemden die hun territorium betreden. Echter agressief zijn ze niet. 

   Bovendien houden ze er niet van om aangehaald te worden door vreemden, vooral niet op hun hoofd. 

  • 100%

   Onafhankelijk

   Hun onafhankelijkheid is zo uitgesproken dat ze vaak als koud en afstandelijk worden ervaren. Ze spelen niet graag met kinderen noch volwassenen en communiceren doen ze het liefst door middel van oogcontact. 

   Deze karaktereigenschappen die kenmerkend zijn voor dit ras, maken deze honden nogal gereserveerd en op zichzelf staand. 

   Gedrag Chow Chow

   • 100%

    Kan goed alleen zijn

    Deze honden kunnen prima alleen zijn. De afwezigheid van hun verzorger bezorgt ze geen stress. Deze honden zijn graag binnen en houden er niet van gestoord te worden tijdens hun rustmoment. 

   • 33%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    Het opvoeden van deze mooie “leeuwenhond” is erg moeilijk. Dit komt vooral door het sterke temperament en hun soms extreem uitgesproken onwetendheid over de invloed van mensen.

    Ze hebben een natuurlijke drang om instructies van verzorgers te negeren. Om dit tegen te gaan, is vroegtijdige opvoeding essentieel en is er veel nauwkeurigheid vereist.

    Waarschuwing - strengheid betekent geen geweld! Om een ​​goede relatie tussen deze hond en hun verzorger te creëren en te versterken, is zachtaardigheid, geduld en samenhang vereist.

    Deze hond kan alleen grootgebracht worden op basis van een relatie die gebaseerd is op vertrouwen en wederzijds respect.

   • 33%

    Blaft graag

    Deze honden blaffen eigenlijk zelden. Dit versterkt hun toch al rustige karakter. 

   • 66%