Chow Chow

Andere namen : Chow, Chao-Chao, Chinese Leeuwenhond

Chow Chow
Volwassen Chow Chow © Shutterstock

De Chow Chow is een hond met een buitengewoon karakter. Ze zijn erg onafhankelijk en op zichzelf. Hoewel ze erg loyaal zijn aan hun baasjes, vertonen ze nooit (of zeer zelden) tekenen van genegenheid. Ze zijn van nature wantrouwend tegenover vreemden, wat hen tot een goede waakhond maakt. De Chinese Leeuwenhond is gereserveerd en stil, speels noch atletisch en wil een rustig leven. Deze hond heeft een sterk temperament, zijn niet geschikt voor beginners en kan moeilijk te trainen zijn.

Algemene informatie Chow Chow

Hoe oud wordt een Chow Chow? :

4

17

9

12

Karakter :

Rustig

Grootte Chow Chow :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

De Chow Chow is een heel oud Chinees hondenras, waarvan de exacte oorsprong onbekend is. Vroeger werden ze gebruikt als oorlogshonden en daarna als slede-en waakhonden. Ze werden tenslotte - wat minder glorieus is - gebruikt als slachtdier voor de productie van huiden. Groot-Brittannië is nu hun nieuwe thuis. Ze kwamen daar in de 19e eeuw aan en werden grootgebracht en gefokt. Vanuit het VK verspreidde het zich vervolgens naar de rest van Europa.

FCI groep

FCI groep

Groep 5 - Spitsen en oertypen

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Chow Chow

Chow Chow
Chow Chow
Chow Chow
Chow Chow
Chow Chow

Grootte Chow Chow

Teef : 46 tot 51 cm

Reu : 48 tot 56 cm

Gewicht Chow Chow

Teef : 20 tot 30 kg

Reu : 20 tot 30 kg

Vachtkleur Chow Chow

Vachttype

Oogkleur Chow Chow

Bruin

Uiterlijke kenmerken Chow Chow

De Chow Chow is een compacte hond met korte poten en een leeuwachtig uiterlijk. Ze hebben een waardige, trotse houding. De bijzonderheid van deze honden is dat ze een blauwzwarte tong hebben. Hun gelaatstrekken geven hen een ​​sinistere uitdrukking.

Goed om te weten

Karakter

33%

Aanhankelijk

Hoewel Chow Chow's erg gehecht zijn aan hun sociale groep vertonen ze geen tekenen van aanhankelijkheid en kunnen ze zelfs koud en afstandelijk overkomen. 

33%

Speels

Deze Chinese honden zijn niet overdreven vrolijk. Ze kunnen spelende kinderen tolereren, maar ze zouden zich nooit mengen in het spel. 

100%

Rustig

Hun trotste en onafhankelijke karakter maakt dat deze honden bijzonder rustig zijn. Ze zijn niet echt speels en vragen nauwelijks om aandacht. Een ideale hond voor een verzorger die op zoek is naar een rustige hond. 

66%

Intelligent

Vroeger werden ze gebruikt als waak- en jachthonden. Tegenwoordig meer als showhond- of gezelschapshond. Kortom, hun natuurlijke instincten worden nog maar weinig ingezet. 

Desalniettemin zijn deze Aziatische honden intelligent. Later zijn ze ook nog gebruikt in de oorlog en als sledehond. Dit zie je vandaag de dag nog terug in hun kwaliteit om samen te werken en hun vermogen om te luisteren. 

33%

Jager

Ondanks hun verleden als jachthond zijn deze honden totaal niet geïnteresseerd in het jagen van prooien. Ze kunnen afschrikkend werken, maar zullen nooit zelf jagen. 

100%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

Deze honden zijn zeer loyaal en beschermend ten opzichte van hun sociale groep, wat ertoe leidt dat ze achterdochtig zijn tegenover vreemden die hun territorium betreden. Echter agressief zijn ze niet. 

Bovendien houden ze er niet van om aangehaald te worden door vreemden, vooral niet op hun hoofd. 

100%

Onafhankelijk

Hun onafhankelijkheid is zo uitgesproken dat ze vaak als koud en afstandelijk worden ervaren. Ze spelen niet graag met kinderen noch volwassenen en communiceren doen ze het liefst door middel van oogcontact. 

Deze karaktereigenschappen die kenmerkend zijn voor dit ras, maken deze honden nogal gereserveerd en op zichzelf staand. 

Gedrag Chow Chow

100%

Kan goed alleen zijn

Deze honden kunnen prima alleen zijn. De afwezigheid van hun verzorger bezorgt ze geen stress. Deze honden zijn graag binnen en houden er niet van gestoord te worden tijdens hun rustmoment. 

33%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

Het opvoeden van deze mooie “leeuwenhond” is erg moeilijk. Dit komt vooral door het sterke temperament en hun soms extreem uitgesproken onwetendheid over de invloed van mensen.

Ze hebben een natuurlijke drang om instructies van verzorgers te negeren. Om dit tegen te gaan, is vroegtijdige opvoeding essentieel en is er veel nauwkeurigheid vereist.

Waarschuwing - strengheid betekent geen geweld! Om een ​​goede relatie tussen deze hond en hun verzorger te creëren en te versterken, is zachtaardigheid, geduld en samenhang vereist.

Deze hond kan alleen grootgebracht worden op basis van een relatie die gebaseerd is op vertrouwen en wederzijds respect.

33%

Blaft graag

Deze honden blaffen eigenlijk zelden. Dit versterkt hun toch al rustige karakter. 

66%

Neiging om weg te lopen

De onafhankelijkheid van deze honden kan er toe leiden dat ze er op uit trekken wanneer de omgeving het toelaat. Echter zijn ze erg loyaal aan hun sociale groep dus lang zullen ze nooit van huis zijn. 

33%

Neiging om dingen kapot te maken

De Chow Chow is helemaal niet destructief, maar eerder een rustige, vredige hond die goed kan omgaan met eenzaamheid. Ze kunnen gemakkelijk urenlang alleen worden gelaten zonder ooit iets te beschadigen.

66%

Eetlust

De chow is geen grote eter. Ze zullen nooit hun dagelijkse portie voedsel weigeren, maar ze worden niet erg wild van voedsel. Dus traktaties inzetten bij de opvoeding heeft weinig zin. 

100%

Geschikt als waakhond

Ondanks hun afstandelijke houding zijn ze erg gehecht aan hun sociale groep en hebben ze een sterk beschermend instinct. 

Hun loyaliteit aan de sociale groep maakt deze honden uitstekende waakhonden. 

Bovendien blaffen ze zelden, dus wanneer ze blaffen weet je als verzorger dat er echt iets mis is. 

33%

Geschikt als eerste hond

Deze Chinese hond is absoluut niet geschikt voor beginnende verzorgers. 

Ze zijn niet speels en kunnen niet gemotiveerd worden door traktaties. Daarom is een goede kennis van trainingsmethoden en opvoeding een must om goede resultaten te behalen met deze honden. 

Hun sterke, soms koppige karakter, onafhankelijkheid en kracht zijn aspecten waar je rekening mee moet houden bij het adopteren van zo'n hond. 

Als eerste hond wordt aangeraden een minder moeilijk opvoedbaar ras te adopteren. 

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Chow Chow ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Chow Chow geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

100%

Kan de Chow Chow in een appartement leven?

Of ze nu leven in een appartement of in een huis is om het even voor deze honden. Ze passen zich vrij eenvoudig aan hun omgeving aan zolang ze in hun behoefte worden voorzien. 

Daarbij komt dat ze zelden blaffen en ze dus weinig stress zullen opleveren in de stad. 

Een woning met een tuin vinden ze ook prima, zolang ze maar comfortabel en rustig kunnen leven. 

33%

Behoefte aan beweging/ sportief

Ondanks hun verleden als jacht- en sledehond zijn ze niet echt sportief. Ze moeten elke dag wat lichaamsbeweging krijgen, zeker wanneer ze in een appartement wonen. 

Echter veel lichaamsbeweging hebben ze niet nodig, omdat ze snel moe worden. Wel is beweging belangrijk om overgewicht tegen te gaan. 

66%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat deze honden groot zijn, maar het is eigenlijk alleen hun dikke vacht die deze indruk wekt. In werkelijkheid zijn de Chow-Chows geen grote honden.

Door hun middelgrote formaat kunnen ze relatief gemakkelijk vervoerd worden, maar pas op! Vroegtijdig onderwijs en socialisatie zijn essentieel om reizen soepel te laten verlopen.

Daarnaast is het nodig om de Chow-Chow te laten wennen aan een hondenbench voor tochten per auto of vliegtuig. Als je met de trein reist, is het noodzakelijk voor de hond om een ​​muilkorf te dragen en aan te lijnen. Daarom zijn een positieve muilkorftraining, het lopen aan de lijn zonder te trekken en goed commando's leren opvolgen erg belangrijk. 

Gezelschap

33%

Kan een Chow Chow samen met katten?

Hoewel velen geloven dat de Chow Chow een aantal eigenschappen heeft die typisch zijn voor katten, kunnen ze er niet mee overweg. Het is beter om ze niet samen te laten leven.

Dit staat echter natuurlijk niet in steen geschreven en als de twee dieren samen opgroeien kunnen ze goed met elkaar opschieten of elkaar tolereren. Een echte vriendschap zal echter nooit tot stand komen.

33%

Kan een Chow Chow samen met honden?

De Chow-Chow heeft nogal een temperament en kan aanwezigheid van soortgenoten niet uitstaan. Niet gecastreerde mannetjes mogen niet samenleven met elkaar, omdat de situatie snel zou kunnen escaleren. 

Vroege socialisatie is enorm belangrijk, maar desondanks moet je altijd op je hoede zijn. 

66%

Is de Chow Chow een kindvriendelijke hond?

Deze berenhond kan goed overweg met kinderen, maar pas op met jonge kinderen. De Chow-Chow kan geen lawaai of teveel opwinding om hen heen verdragen.

Bovendien, zelfs al kunnen de kinderen goed met deze hond overweg, moeten de kinderen niet te veel aandacht vragen, want dat accepteren ze niet. Daarom moeten er gedragsregels komen waar alle betrokkenen zich aan moeten houden, zodat hun veiligheid gegarandeerd is.

100%

Is een Chow Chow geschikt voor ouderen?

Het rustige karakter van de Chow-Chow, in combinatie met zijn zeer geringe drang om te bewegen en zijn behoefte om alleen te zijn maken het een geschikte hond voor ouderen. Echter moet je deze hond wel kunnen trainen en socialiseren om zonder probleem een stukje te kunnen wandelen. 

%}

Wat kost een Chow Chow?

De prijs van de Chow Chow varieert afhankelijk van de afkomst, leeftijd en geslacht van de hond. De gemiddelde prijs voor een Chow met een stamboekinschrijving is €1500. De meest waardevolle afstammelingen kunnen oplopen tot € 2500. De Chow Chow is een van de duurste hondenrassen.

Je moet voor een middelgrootte hond als de Chow Chow maandelijks een budget van ongever €90 inplannen.

Verzorging

Het verzorgen van deze dik harige hond is belangrijk, vooral diegene met een lange vacht.

Regelmatig borstelen, of zelfs dagelijks borstelen wanneer de vacht aan het wisselen is, is nodig om klitten te voorkomen en de schoonheid van de vacht te behouden.

De ogen moeten ook zorgvuldig worden geobserveerd en regelmatig worden verzorgd, aangezien deze hond aanleg heeft voor tranende ogen.

Haaruitval

De Chow-Chow verliest flink wat haar, met name in de herfst en lente tijdens de ruiperiode. 

Voeding Chow Chow

Het dieet voor deze honden is niet onbelangrijk, te meer omdat ze gevoelig zijn voor hun spijsvertering. Ongeacht of je nu kiest voor geproduceerd voedsel, etensresten of rauw voedsel, het moet van hoge kwaliteit zijn. Droogvoer uit de supermarkt is af te raden. Deze honden hebben meerdere maaltijden per dag nodig, zodat zijn dagelijkse portie voer over de gehele dag verspreid wordt. Bij de pup moet je er op letten dat ze alle voedingstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben voor een goede ontwikkeling. 

Gezondheid Chow Chow

Hoe oud wordt een Chow Chow?

Ze worden gemiddeld zo'n 10 jaar oud. 

Sterk/ bestendig

De Chow-Chow is een robuuste hond. Hun dikke vacht en wollige ondervacht bieden goede bescherming tegen slecht weer. 

Kan goed tegen warmte

Deze honden raken snel buiten adem door hun dikke huid en dito vacht. Warmte verdragen ze slecht en de kans op een zonnesteek is groot. 

Kan goed tegen kou

Hun dubbele vacht biedt goede bescherming tegen kou en natte omstandigheden. 

Neiging om snel aan te komen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze honden een dieet krijgen dat geschikt is voor hun leeftijd, fysieke conditie en gezondheid. De Chow Chow heeft de neiging om te zwaar te zijn, vooral vanwege hun slechte uithoudingsvermogen en uitgesproken onsportief gedrag.

Veelvoorkomende ziektes

Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen