Pekinees

Andere namen : Pekingees, Peking Palasthund

Foto: volwassen hond ras Pekinees
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Pekinees heeft een levensverwachting van 12 tot 14 jaar.

Karakter

Grootte

Klein

Volwassen afmetingen

Teef 14 tot 24 cm
Reu 15 tot 25 cm

Volwassen gewicht

Teef 3 tot 5 kg
Reu 3 tot 5 kg
Vachtkleur
Zwart Blauw Rood Zandkleurig
Vachttype
Lang
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Pekinees kost tussen de 900€ en 1400€

Goed om te weten

Meer informatie over de Pekinees

Oorsprong en geschiedenis van de Pekinees

De oorsprong ervan gaat ver terug en is grotendeels onduidelijk. Deze hond is te zien op bronzen afgietsels die dateren uit 2000 voor Christus. Ze werden altijd beschouwd als een heilig, kostbaar dier, daarom werd iedereen die in het oude China een Pekinees stal of doodde, met de dood gestraft. In 1860, nadat het Zomerpaleis was geplunderd, werden slechts enkele levende exemplaren van de Pekinees gevonden (ze hadden allemaal moeten worden gedood om te voorkomen dat ze in handen van de vijand zouden vallen). Deze werden naar Engeland gebracht en aan koningin Victoria gegeven. Sindsdien geniet het Chinese ras een grote populariteit in het VK.

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Pekinees

  • Groep 9 - Gezelschapshonden

  • Section 8 : Japan Chin and Pekingese

Opvoeding van de Pekinees

Ze blinken niet uit in gehoorzaamheid en discipline. Ze hebben een sterk karakter en moeten een strikte, zachte en evenwichtige verzorger hebben om de beste resultaten te behalen. 

Begin met de opvoeding wanneer ze pup zijn en zorg er voor dat de opvoeding nooit agressief is, want dan raken ze het vertrouwen in hun verzorger kwijt en worden in het ergste geval agressief. 

Het is belangrijk standvastig te zijn en niet toe te geven aan de zielige blik van deze hond. Dit doen ze enkel om hun zin te krijgen, en je kunt ze niet met alles laten wegkomen. 

Wanneer je als eigenaar respectvol, coherent en zelfverzekerd bent laten deze honden zien dat ze commando's opvolgen. De hulp van een hondentrainer kan wenselijk zijn om slechte gewoontes te voorkomen. 

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Pekinees

De prijs van een Pekinees varieert op basis van waar ze vandaan komen, hun leeftijd en hun geslacht. Een hond met een stamboekinschrijving kost gemiddeld € 1000. De meest waardevolle lijnen kunnen worden verkocht voor meer dan € 1400.

Om aan de behoeften van deze kleine hond te voldoen, moet je gemiddeld €60 a €80 per maand plannen (voeding, verzorging, verzekering en trimsalon).

Wil je een hond van het ras Pekinees?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Pekinees ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Pekinees geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: