Alaskan Malamute

Andere namen : Mal, Mally

Foto: volwassen hond ras Alaskan Malamute
Foto: puppy ras Alaskan Malamute
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Alaskan Malamute heeft een levensverwachting van 12 tot 14 jaar.

Karakter

Grootte

Groot

Volwassen afmetingen

Teef 58 tot 63 cm
Reu 58 tot 63 cm

Volwassen gewicht

Teef 34 tot 38 kg
Reu 34 tot 38 kg
Vachtkleur
Blauw Zwart
Vachttype
Lang
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Alaskan Malamute kost tussen de 800€ en 4000€

Goed om te weten

Meer informatie over de Alaskan Malamute

Oorsprong en geschiedenis van de Alaskan Malamute

Oorspronkelijk afkomstig uit het hoge noorden van Alaska, werd de hond gefokt door het Mahlemut-volk, waar de Alaskan Malemute naar is vernoemd. Dat volk jaagden vroeger op kariboes die kort voor de goudkoorts waren uitgestorven, waardoor de mensen zonder middelen kwamen te zitten. De eerste Amerikanen die in het hoge noorden arriveerden, vonden maar een paar exemplaren van de Alaskan Malamute. Gelukkig werden deze teruggebracht naar de Verenigde Staten en creëerden het ras zoals we het nu kennen. De FCI erkende het ras officieel in 1963.

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Alaskan Malamute

  • Groep 5 - Spitsen en oertypen

  • Section 1 : Nordic Sledge Dogs

Opvoeding van de Alaskan Malamute

Vanwege het onafhankelijke karakter en de Noordse wortels kan de training moelijk zijn. Om dit te voorkomen moet je direct beginnen met het trainingsproces als deze hond bij jou in huis komt.

Brutaliteit mag nooit worden toegepast, je loopt hiermee een groot risico dat de verzorger-hondrelatie daarna voor altijd moeilijk blijft. Een zekere dosis strengheid is echter nodig om het wederzijds respect te versterken.

Deze hond is over het algemeen niet de beste als het gaat om gehoorzaamheid. De Alaskan Malamute hoef je dan ook niet te proberen om in een circusaap te veranderen. De basisprincipes van discipline (aanroepen, aan de lijn lopen, houding vasthouden) zullen voldoende zijn om een ​​goed en functioneel leven met deze hond te hebben.

De intelligentie en vrolijkheid van deze hond maken trainingssessies aangenaam. De trainingen moeten regelmatig worden gedaan, voer deze uit op een logische, eerlijke en positieve manier voor een goed resultaat.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Alaskan Malamute

De prijs van een Alaskan Malamute varieert afhankelijk van de afkomst, leeftijd en het geslacht. Je moet rekening houden met een gemiddelde van €1500 voor een hond die is geregistreerd bij de kynologenclub. Als je een echt zuivere bloedlijn wilt, kan de prijs oplopen tot €4000,-.

Om aan de behoeften van een hond met deze afmeting te voldoen, zal je rekening moeten houden met een gemiddeld bedrag van €110,- per maand.

Wil je een hond van het ras Alaskan Malamute?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Alaskan Malamute ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Alaskan Malamute geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: