Aanbieding

Labrador puppy let rode halsband

Je zoekt een korte maar pakkende mooie naam voor je hond

© Unsplash Berkay Gumustekin

10 mooie korte hondennamen: kort maar krachtig

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Twee redenen waarom korte hondennamen een goed idee zijn. Enerzijds onthouden honden kortere woorden makkelijker. Anderzijds is een korte hondennaam praktisch voor honden(h)ouders.

Kort maar krachtig – dat is het motto bij de onderstaande korte hondennamen. De namen bewijzen dat je niet meer dan vijf letters nodig hebt om tot een mooie korte hondennaam te komen.

Je roept je hond immers meerdere keren per dag, dus is een korte hondennaam erg makkelijk, voor de hond, maar ook voor jezelf. Wamiz heeft een aantal prachtige korte hondennamen voor reutjes en teefjes geselecteerd inclusief hun betekenis. Laat je inspireren door de onderstaande namen. 

Aro

Deze mooie korte hondennaam voor reutjes is een verbastering van de naam Arnold. Het is makkelijk uit te spreken en straalt een zekere kracht en zelfvertrouwen uit. Aro past perfect bij een jachthond, zoals een Weimaraner of Magyar Vizsla

Bas

Bas is een naam die je vaker hoort in Nederland. Bas is een krachtige naam die prima past bij een grotere en stoere hond zoals een Rhodesian Ridgeback of een Chesapeake Bay Retriever. 

Dorie

De naam is bekend geworden door de animatiefilm "Finding Nemo." In de film wordt de vergeetachtige en lieve vis Dorie genoemd. Dorie is afgeleid van het Griekse woord "doro", wat geschenk of gift betekent. 

Ivy

Ivy is van oorsprong een Engelse meisjesnaam en betekent "klimop." Uiteraard moeten honden verre van deze plant blijven, die gifitig is voor honden. Verder klinkt Ivy melodieus en is het een geweldige korte hondennaam voor een teefje, groot of klein. 

Jip

Jip is een korte hondenaam voor reutjes en teefjes, en dus helemaal van deze tijd! De naam komt het meest voor bij kleinere en actievere of lieve hondjes zoals een Jack Russel terriër of Labradoodle

Leo

De Latijnse naam Leo betekent "leeuw" en lijkt zo op het eerste gezicht meer geschikt voor katten. Echter is Leo ook een veelgehoorde korte hondenaam voor reutjes. Geschikte hondenrassen voor de naam Leo zijn de Leonberger, het Leeuwenhondje en de Duitse Herder.

Max

Max, afgeleid van het Latijnse woord Maximus betekent "de grootste." In Nederland is Max een geliefde naam die vaak voorkomt, en dan met name als korte hondennaam voor reutjes. De naam Max wordt vaak, vanwege de betekenis, aan grote honden gegeven zoals een Duitse Dog, Mechelse Herder of een Leonberger. Of juist aan een hond die klein van formaat is maar zijn mannetje staat, zoals een stoere Chihuahua of Teckel 

Mia

Mia is een van de populairste korte hondennamen voor teefjes in Nederland. De naam Mia is afgeleid van Mirjan en Maria en heeft daarmee een Bijbelse achtergrond. Het betekent onder meer "de koppige" of "de geliefde". Mogelijke hondenrassen voor de naam Mia zijn Chihuahuas of Shetland sheepdogs

Thor

Als je de naam Thor hoort denk je onvermijdelijk aan de Noorse god van de donder met zijn hamer in zijn hand. Als zoon van Odin (oppergod) zou Thor ontzettend groot zijn geweest en vandaar dat deze naam goed bij grote reutjes zoals de Duitse dog of een Ierse wolfshond

Zoë

Een hond brengt pure levensvreugde, en de Griekse naam Zoë betekent "leven." De naam klinkt prachtig en leent zich uitstekend als korte hondennaam voor teefjes. Zoë is een geweldige keuze voor alle levendige viervoeters die het leven van hun honden(h)ouders op zijn kop zetten, zoals een Franse Bulldog of een Vlinderhondje.

Ben je nog steeds op zoek naar een leuke naam voor je hond? Laat je inspireren!

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

1 mensen vonden dit artikel nuttig.

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen