Aanbieding

Stoere hondennamen: 18 namen perfect voor stoere pups!

Stoere Duitse Herder op een rots

Wanneer je een stoere pup adopteert, wil je deze natuurlijk een naam geven die past bij het ras, de grootte en het karakter van de hond.

Door Sander Nelisse

Online sinds

Het bedenken en vervolgens kiezen van stoere hondennamen kan een hele kluif zijn wanneer je op het punt staat een pup te adopteren. Je wilt rekening houden met het ras, de grootte en de omvang. Zoek je een stoere hondennamen voor een reu, of juist stoere hondennamen voor een teefje? Het zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden!

In dit artikel heeft Wamiz 18 stoere hondennamen voor je op een rijtje gezet, om de zoektocht naar een stoere hondennaam net iets makkelijker te maken. 

Top 18 stoere hondennamen

#1 Aramis

Aramis betekent "de leeuw" en is dus een uitermate geschikte stoere hondennaam voor een reu. Leeuwen zijn niet alleen majestueus in hun uiterlijk, ze hebben ook een trots en krachtig karakter. 

#2 Bowser

De naam Bowser ken je misschien nog wel van de Super Mario Bros spellen. In het spel is Bowser de slechterik en aartsvijand van Mario en Luigi. Bowser is de leider en de sterkste van alle Koopa's. Kortom, een echte stoere hondennaam. 

#3 Bruce

Je hond Bruce noemen is natuurlijk een tikkeltje gewaagd. Kan je hond aan alle verwachtingen voldoen die bij de naam Bruce horen? Bruce Lee wordt gezien als de grootste oosterse vechtkunst-acteur van de 20e eeuw. Een ding is zeker, Bruce is een stoere hondennaam voor een reu. 

#4 Cardi

Cardi verwijst naar de, in 1992 in The Bronx geboren Amerikaanse rapper, Cardi B. Zij is een stoere rapper en tv-persoonlijkheid die je wellicht kent van hits met Ed Sheeran, Nicki Minaj en Bruno Mars. Cardi is een echte stoere hondennaam voor een teefje. 

#5 Denzell

Denzell betekent "krachtig" in het Cornish, een Keltische taal uit Cornwall. Daarnaast denken de meeste bij de naam Denzell direct aan de acteur die in menig actiefilm de stoere held was. Kortom, geen slechte naam voor een stoere pup. 

#6 Ferdie

Ferdie is een stoere hondennaam voor een reu en betekent "moedige reiziger".

#7 Gesa

Gesa is een Nederlandse naam die zoveel betekent als "kracht van een speer". Dus is jouw pup snel, stoer en krachtig dan is Gesa een perfecte keus!

#8 Isa

In het Duits betekent Isa "sterke wil". Isa leent zich dus goed voor een teefje met een sterk karakter en eigen wil. 

#9 Jax

Jax is afgeleid van Jackson. Een korte naam die je daardoor makkelijk uitspreekt en praktisch is in het dagelijks gebruik. Jax betekent niets meer dan "zoon van Jack".

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle hondennamen van A tot Z!

#10 Kong

Kong, van King Kong, een fictieve enorme gorilla die op het fictieve eiland Skull Island woont, leent zich perfect als stoere hondennaam voor een reutje of teefje. 

#11 Lenna

Lenna is een van oorsprong Duitse naam en betekent "kracht van een leeuw." Je kunt je geen betere en stoerdere naam wensen voor je teefje. 

#12 Lex

Lex is een afkorting van Alexander. Alexander betekent in het Grieks "de beschermer" of "de afweerder der mannen" betekent. Kortom, een naam die zich goed leent voor een stoere waakzame hond. 

#13 Maximus

Max, of Maximus is afgeleid van Maximiliaan. Maximiliaan is een Latijnse naam dat weer afkomstig is van het woord maximus. Maximus betekent zoveel als "de grootste." Een naam die goed past bij een grote stoere hond. 

#14 Nina

Nina is een schitterende naam voor teefjes. Deze stoere hondenaam vindt haar oorsprong bij de inheemse Amerikanen, de Indianen. Nina betekent "sterk". 

#15 Oz

Oz is nog zo'n stoere hondennaam! In het Hebreeuws betekent Oz "kracht".

#16 Rocko

Rocko is een Italiaanse naam die veelal aan reutjes wordt gegeven. Deze stoere hondennaam betekent "rust, "steen" of "rots". 

#17 Samson

Bij Samson moet je niet direct aan de hond Samson van Samson & Gert. Die was namelijk niet echt stoer. Wij denken bij Samson aan de held uit het Oude Testament die een uitzonderlijke kracht had, verscholen in zijn haar. 

#18 Waylon

Bij Waylon denken wij Nederlanders direct aan één van de grootste Nederlandse artiesten van onze tijd. Nu is Waylon een stoere vent, en dus een goede naam voor je stoere pup. Waylon betekent "van het land, bij de weg".

Meer ideeën voor hondennamen:  

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen