Aanbieding

Aparte hondennamen: een inspirerende lijst vol aparte namen

Twee honden met aparte hondennamen

Kies een aparte naam voor jouw bijzondere hond

© Twee blije honden met aparte hondennamen

Bij een speciale hond hoort een bijzondere naam. Aparte namen zijn soms moeilijk te vinden. Wij hebben een lijst samengesteld met de meest aparte hondennamen en hun betekenis. 

Door Sander Nelisse

Bijgewerkt op

Soms is je hond zo bijzonder dat je graag een matchende naam wilt vinden. Het hoeft niet direct iets te betekenen, maar het moet een naam zijn die uniek is en maar weinig voorkomt. Een naam die om onbekende reden simpelweg goed bij je hond past. Of je hond nu een beetje gek is, hyperactief, buitengewoon speels of aanhankelijk, het zoeken van aparte hondennamen kan soms een hele kluif zijn.  Om je een handje te helpen hebben wij de leukste aparte hondennamen voor je op een rij gezet!

Aparte hondennamen: top 25

Reu Teefjes   
Bionic Archie
Bismark Ariel
Bite Beatrice
Casino Bock
Chimp Bucky
Cooper Chewie
Dogger Dahnja
Flex Debra
Godzilla Future
Harvey Gabby
Ivan Gertrude
Kilo Ivy
Mitso Jaclyn
Onyx Kylie
Pig Linux
Potter Marzipan
Ramses Nash
Rufus Rashi
Shamas Sa-Sa
Sherlock Seiko
Sid Tala
Triple Sylvie
Vader Tefal
Video Tequila
Ziggy Tulip

Aparte hondennamen voor reutjes

Aurelius

Komt van het Latijnse woord "aureus" en betekent "goud". Een passende naam voor bijvoorbeeld een Golden Retriever.

Bas

Bas is een naam die je vaker hoort in Nederland. Bas is een krachtige naam die prima past bij een grotere en stoere hond zoals een Rhodesian Ridgeback of een Chesapeake Bay Retriever. 

Jip

Jip is een korte hondenaam voor reutjes en teefjes, en dus helemaal van deze tijd! De naam komt het meest voor bij kleinere en actievere of lieve hondjes zoals een Jack Russel terriër of Labradoodle

Leo

De Latijnse naam Leo betekent "leeuw" en is zo op het eerste gezicht meer geschikt voor katten. Echter is Leo ook een veelgehoorde korte hondenaam voor reutjes. Geschikte hondenrassen voor de naam Leo zijn de Leonberger, het Leeuwhondje en de Duitse herder.

Max

Max, afgeleid van het Latijnse woord Maximus betekent "de grootste." In Nederland is Max een geliefde naam die vaak voorkomt, en dan met name als korte hondennaam voor reutjes. De naam Max kan natuurlijk, vanwege de betekenis, alleen aan grote honden worden gegeven zoals een Duitse Dog, Mechelse herder of een Leonberger. 

Thor

Als je de naam Thor hoort denk je onvermijdelijk aan de Noorse god van de donder met zijn hamer in zijn hand. Als zoon van Odin (oppergod) zou Thor ontzettend groot zijng geweest en vandaar dat deze naam goed bij grote reutjes zoals de Duitse dog of een Ierse wolfshond. 

Aparte hondennamen voor teefjes

Arya

Arya klinkt niet alleen als een chique naam, dat is het ook. De van oorsprong Perzische naam betekent "de edele" en leent zich goed als naam voor een teefje. Een naam die perfect past bij de Afghaanse Windhond of een deftige Poedel.

Cara

De naam Cara is geschikt voor teefjes van alle rassen. Het komt uit het Latijn en betekent "dierbaar" en "waardevol".

Dorie

De naam is bekend geworden door de animatiefilm "Finding Nemo." In de film wordt de vergeetachtige en lieve vis Dorie genoemd. Dorie is afgeleid van het Griekse woord "doro", wat geschenk of gift betekent. Deze mooie naam past bij elk hondenras.

Ivy

Ivy is van oorsprong een Engelse meisjesnaam en betekent "klimop." Uiteraard moeten honden verre van deze plant blijven, die gifitig is voor honden. Verder klinkt Ivy melodieus en is het een geweldige korte hondennaam voor een teefje, groot of klein

Mia

Mia is een van de populairste korte hondennamen voor teefjes in Nederland. De naam Mia is afgeleid van Mirjan en Maria en heeft daarmee een Bijbelse achtergrond. Het betekent onder meer "de koppige" of "de geliefde". Mogelijke hondenrassen voor de naam Mia zijn Chihuahuas of Shetland sheepdogs. 

Zoë

Een hond brengt pure levensvreugde, en de Griekse naam Zoë betekent "leven." De naam klinkt prachtig en leent zich uitstekend als korte hondennaam voor teefjes. Zoë is een geweldige keuze voor levendige viervoeters zoals de Australische herder, de Havenezer of de Samojeed, die het leven van hun honden(h)ouders op zijn kop zetten.  

Meer inspiratie nodig?

Bekijk onze andere lijstjes met hondennamen:

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen