Aanbieding

Corgi in het gras

Je hond verdient een naam net zo uniek als hij/zijzelf!

© Pchela Vladimir | Shutterstock

Hondennamen met een betekenis, voor reutjes en teefjes

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Onze harige vrienden verdienen een passende naam met betekenis, een naam die het beste hun unieke uiterlijk of het geweldige karakter weerspiegelt.

Wanneer je overweegt om een pup te adopteren dan moet je jezelf afvragen hoe je het beste een mooie hondennamen met betekenis kunt vinden. Gelukkig helpt Wamiz je op weg met lijst van mooie, bijzondere hondennamen met betekenis. 

Wamiz heeft een lijst samengesteld met de mooiste, leukste en meest bijzondere hondennamen met betekenis. Zo weet je precies wat iedere naam betekent en of deze betekenis goed het karakter of uiterlijk van jouw hond weerspiegelt. 

Wij zijn er in ieder geval zeker van dat jij de juiste naam voor je hond zult vinden. Lees snel verder en laat je inspireren!

Hondennamen met betekenis

Aramis

Aramis betekent "de leeuw" en is dus een uitermate geschikte stoere hondennaam voor een reu, zoals de pluizige Chow Chow. Leeuwen zijn niet alleen majestueus in hun uiterlijk, ze hebben ook een trots en krachtig karakter. 

Amy

Amy is de Engelse korte variant op de Franse naam Aimée en heeft een prachtige betekenis. Amy betekent "de geliefde." Vandaar dat deze naam bij vele hondenrassen past. 

Boogie

Boogie is het eerste deel van het woord Boogie-Woogie, een dansstijl. Deze naam past goed bij honden die vertrouwen uitstralen, ongeacht het geslacht, zoals een Duitse Dog.

Bowser

De naam Bowser ken je misschien nog wel van de Super Mario Bros spellen. In het spel is Bowser de slechterik en aartsvijand van Mario en Luigi. Bowser is de leider en de sterkste van alle Koopa's. Kortom, een echte stoere hondennaam. 

Bruce

Je hond Bruce noemen is natuurlijk een tikkeltje gewaagd. Kan je hond aan alle verwachtingen voldoen die bij de naam Bruce horen? Bruce Lee wordt gezien als de grootste oosterse vechtkunst-acteur van de 20e eeuw. Een ding is zeker, Bruce is een stoere hondennaam voor een reu, bijvoorbeeld een Rottweiller.

Cardi

Cardi verwijst naar de, in 1992 in The Bronx geboren Amerikaanse rapper, Cardi B. Zij is een stoere rapper en tv-persoonlijkheid die je wellicht kent van hits met Ed Sheeran, Nicki Minaj en Bruno Mars. Cardi is een echte stoere hondennaam voor een teefje. 

Denzell

Denzell betekent "krachtig" in het Cornish, een Keltische taal uit Cornwall. Daarnaast denken de meeste bij de naam Denzell direct aan de acteur die in menig actiefilm de stoere held was. Kortom, geen slechte naam voor een stoere pup. 

Ferdie

Ferdie is een stoere hondennaam voor een reu en betekent "moedige reiziger". Perfect voor een dappare Bullmastiff.

Gesa

Gesa is een Nederlandse naam die zoveel betekent als "kracht van een speer". Dus is jouw pup snel, stoer en krachtig dan is Gesa een perfecte keus!

Ginger

Voor alle roodharige honden is de naam ginger (gember) een goede optie. Daarnaast is de naam Ginger ook een afkorting van Virginia, wat "de maagd" betekent. Ginger is een goede naam voor teefjes met een rode vacht. 

Henry

Voor honden die graag hun kracht testen is Henry een goede keus. De Engelse naam betekent "de heerser", "de machtige" of "de heer des huizes" en is afgeleid van de Duitse naam Heinrich. De Engelse variant is veel geschikter als hondennaam voor en leent zich goed voor reutjes van alle rassen, maar vooral Engelse hondenrassen

Isa

In het Duits betekent Isa "sterke wil". Isa leent zich dus goed voor een teefje met een sterk karakter en eigen wil. Misschien wel een Chihuahua

Jax

Jax is afgeleid van Jackson. Een korte naam die je daardoor makkelijk uitspreekt en praktisch is in het dagelijks gebruik. Jax betekent niets meer dan "zoon van Jack".

Kong

Kong, van King Kong, een fictieve enorme gorilla die op het fictieve eiland Skull Island woont, leent zich perfect als stoere hondennaam voor een reutje of teefje. 

Lenna

Lenna is een van oorsprong Duitse naam en betekent "kracht van een leeuw." Je kunt je geen betere en stoerdere naam wensen voor je teefje van een Duits hondenras zoals de Duitse Spitz

Lex

Lex is een afkorting van Alexander. Alexander betekent in het Grieks "de beschermer" of "de afweerder der mannen" betekent. Kortom, een naam die zich goed leent voor een stoere waakzame hond. 

Mabel

Mabel komt van het Latijnse woord amabilis wat "de beminnelijke" betekent. Het is een goede naam voor zachtaardige hondenrassen

Maximus

Max, of Maximus is afgeleid van Maximiliaan. Maximiliaan is een Latijnse naam dat weer afkomstig is van het woord maximus. Maximus betekent zoveel als "de grootste." Een naam die goed past bij een grote stoere hond

Nina

Nina is een schitterende naam voor teefjes. Deze stoere hondenaam vindt haar oorsprong bij de inheemse Amerikanen, de Indianen. Nina betekent "sterk". 

Oz

Oz is nog zo'n stoere hondennaam! In het Hebreeuws betekent Oz "kracht".

Percy

Percy komt van de oude Franse naam Perceval. Een ridder rond koning Arthur droeg deze bijzondere naam. De oorsprong ligt tevens in het oud-Grieks. Perseus betekent "Griekse halfgod" of "zoon van de zee, leuk voor een Frencie!

Rocko

Rocko is een Italiaanse naam die veelal aan reutjes wordt gegeven. Deze stoere hondennaam betekent "rust, "steen" of "rots". 

Samson

Bij Samson moet je niet direct aan de hond Samson van Samson & Gert. Die was namelijk niet echt stoer. Wij denken bij Samson aan de held uit het Oude Testament die een uitzonderlijke kracht had, verscholen in zijn haar. 

Waylon

Bij Waylon denken wij Nederlanders direct aan één van de grootste Nederlandse artiesten van onze tijd. Nu is Waylon een stoere vent, en dus een goede naam voor je stoere pup. Waylon betekent "van het land, bij de weg".

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

1 mensen vonden dit artikel nuttig.

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen