Weimaraner

Andere naam: Weimarse staande hond

Foto: volwassen hond ras Weimaraner
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Weimaraner heeft een levensverwachting van 10 tot 12 jaar.

Karakter

Grootte

Middelgroot

Volwassen afmetingen

Teef 57 tot 65 cm
Reu 59 tot 70 cm

Volwassen gewicht

Teef 25 tot 35 kg
Reu 30 tot 40 kg
Vachtkleur
Blauw
Vachttype
Lang Zeer kort
Oogkleur
Blauw
Bruin

Aankoopprijs

Een Weimaraner kost tussen de 1000€ en 1500€

Goed om te weten

Meer informatie over de Weimaraner

Oorsprong en geschiedenis van de Weimaraner

Het blijft onzeker of de Weimaraner in Weimar is geboren, deze stad is de naamgenoot, maar het is zeker dat de hond in Duitsland is ontstaan. De Bloedhond is misschien wel de enige voorouder, hetzij rechtstreeks, dan wel via de Grijze St. Louis Hond, die tegenwoordig niet meer bestaat. De hond zou naar verluidt in Duitsland zijn aangekomen na het oversteken van de Rijn tegen de 15e eeuw. Volgens andere verslagen was het oorspronkelijk een lokaal ras, het resultaat van een kruising van de kortharige voorouders van de Weimaraner (Kurzhaar) en andere jachtrassen.

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Weimaraner

  • Groep 7 - Voorstaande honden (Pointer honden)

  • Section 1 : Continental Pointing Dogs

Opvoeding van de Weimaraner

Deze jachthond kan laten zien dat het koppig en ietwat eigenwijs is als deze vindt dat de verzorger niet zelfverzekerd en gezaghebbend genoeg is. Soms best trots, kan de hond volgzaam worden als een omgeving van vertrouwen wordt gevormd.

De training moet vroeg beginnen, om te voorkomen dat de hond slechte gewoonten opneemt. Om een goede structuur voor de hond te creëren en deze een veilig gevoel te geven heeft deze viervoeter een positieve training nodig. 

Er moeten enkele gedragsregels worden toegepast om deze grote hond zo soepel mogelijk in het huishouden te laten binnenkomen, aangezien deze geen uitsluiting van het gezinsleven accepteert.

Trainingsmethoden met positieve bevestiging moeten absoluut worden gebruikt, anders kan de gevoeligheid van deze schijnbaar nobele hond worden geprikkeld.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Weimaraner

De prijs van een Weimaraner is afhankelijk van de afkomst, leeftijd en het geslacht. Je moet rekening houden met een bedrag van ongeveer € 1200 voor een Weimaraner met stamboom. 

De maandelijkse kosten voor een hond van deze afmeting, inclusief een uitstekende kwaliteit voeding en de jaarlijkse basiszorg (vaccinatie, ontwormen, etc), liggen rond de €95.

Wil je een hond van het ras Weimaraner?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Weimaraner ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Weimaraner geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: