Duitse dog

Andere namen : Deense dog, Ulmer dog, Tijgerdog, Great Dane

#29

Wamiz's top rassen

Duitse dog
Volwassen Duitse dog © Shutterstock

De Duitse dog ook bekend als de Deense Dog of Great Dane is de grootste hond ter wereld en is het dan ook lastig niet op te vallen wanneer je met ze over straat loopt. Ze hebben een nobele uitstraling en een krachtig lichaam. Vanwege hun opmerkelijke uiterlijk en gedrag worden ze gezien als de Apollo's onder de honden. Ze hebben een grote liefde voor hun adoptiegezin en zijn bijzonder vriendelijk voor kinderen. Vreemden wantrouwen ze en met hun moedige karakter en indrukwekkende grootte zijn het goede waakhonden. 

Algemene informatie Duitse dog

Hoe oud wordt een Duitse dog? :

3

15

8

10

Karakter :

Aanhankelijk Speels Rustig Intelligent

Grootte Duitse dog :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

Dit hondenras komt uit Duitsland. De voorouders van de Duitse Dog zijn de zogenaamde Bullenbeisser, die op hun beurt afstammen van de Saupackers uit de Middeleeuwen. Deze rassen waren grote honden die werden gebruikt om op herten, wilde zwijnen en beren te jagen. Hun lichaamsbouw viel tussen de stoere Mâtin uit Groot-Brittannië en de behendige, snelle windhond in. Desalniettemin stond dit ras tot de Eerste Wereldoorlog bekend als de Deense Mastiff of Deense Dog omdat het zeer wijdverspreid was in Denemarken. Vanaf 1920 werd de naam "Duitse Dog" gebruikt om mensen eraan te herinneren dat hun voorouders ook de sterke, strijdlustige honden van de Germaanse stam van de Alanen waren.

Uiterlijke kenmerken Duitse dog

Duitse dog

Grootte Duitse dog

Teef : 72 tot 84 cm

Reu : 80 tot 90 cm

Gewicht Duitse dog

Teef : 45 tot 70 kg

Reu : 50 tot 70 kg

Vachtkleur Duitse dog

Vachttype

Oogkleur Duitse dog

Bruin

Uiterlijke kenmerken Duitse dog

De Duitse Dog is een hond die krachtig en elegant lijkt. Als grootste hond ter wereld hebben ze een stevig, goed gebouwd lichaam. Ze hebben een chique uitstraling en hun proporties zijn goed in balans. Mannetjes en vrouwtjes vertonen een zeer uitgesproken seksueel dimorfisme.

Goed om te weten

Karakter Duitse dog

100%

Aanhankelijk

De sociale groep van de Deense Dog is erg belangrijk en soms kunnen ze nogal aanhankelijk zijn. Ze zijn erg gehecht aan hun verzorgers en geven hun leven om hen te beschermen. De Duitse Dog houdt ervan om verzorgd te worden en is niet gierig met het tonen van tederheid en andere tekenen van genegenheid.

100%

Speels

Als puppy's zijn deze honden enthousiast, alert en erg speels wanneer ze tijd doorbrengen met hun verzorgers. Deze eigenschap kan afnemen met de leeftijd, maar deze grote hond zal altijd zin hebben om te spelen.

100%

Rustig

De Great Dane, zoals hij in Groot-Brittannië wordt genoemd, is een van de meest vreedzame Molossers die er zijn. Ze zijn ook geduldig, gereserveerd en hebben een niet-aflatende kalmte.

De grootte van deze hond ontmoedigt velen om ze te adopteren, maar in werkelijkheid zijn het hele rustige honden.

100%

Intelligent

De Duitse Dog is erg intelligent en wanneer je de tijd neemt om ze dingen te leren zullen ze deze ook zeker begrijpen. Ze hebben tevens een goed waarnemingsvermogen en zijn goed in het analyseren van situaties. Tijdens de training zorgen hun gevoelens om de verzorger te pleasen ervoor dat ze de opdrachten snel uitvoeren. 

66%

Jager

Oorspronkelijk werd de Engelse mastiff gebruikt om op groot wild te jagen. In de middeleeuwen vergezelde ze mensen die op wilde zwijnen, stieren, beren en herten jaagden. Daardoor hebben ze nog steeds een licht jachtinstinct dat niet overdreven ontwikkeld is. Tegenwoordig kiezen hondenbezitters vooral voor deze hond vanwege het goede karakter en chique uiterlijk.

100%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

Hoewel deze grote honden erg vriendelijk zijn tegenover bekenden, zijn ze relatief terughoudend tegenover vreemden. Ze analyseren potentieel gevaar en zal zichzelf overal tussen gooien om hun verzorger beschermen. 

33%

Onafhankelijk

Deze grote honden zijn ontzettend dapper, maar totaal niet onafhankelijk en erg gericht op hun verzorgers. Als ze aanvoelen dat ze hun verzorger kunnen vertrouwen volgen ze goed als alle commando's op. 

Gedrag Duitse dog

33%

Kan goed alleen zijn

De Duitse Dog houdt er niet van om alleen te zijn. Ze kunnen niet een hele dag alleen zijn zonder hun ongenoegen te uiten. Deze honden hebben gezelschap nodig, iemand die ze kennen en die ze een ​​veilig gevoel geven zodat ze zich op hun gemak voelen.

66%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

De Duitse Dog is een goedaardige, gehoorzame hond als hun opvoeding tegelijkertijd streng, zachtaardig en consistent is. Ze accepteren absoluut geen fysiek of psychisch geweld.

Deze honden zijn nooit eigenwijs en zullen snel opgeven wanneer ze merken dat hun verzorgers niet tevreden zijn.

De training moet beginnen wanneer de Duitse Dog nog erg klein is om ieders veiligheid te garanderen wanneer de grote en zware hond volgroeid is.

Deze honden moeten bij voorkeur aan de lijn worden gelopen zonder te trekken. Springen moet strikt verboden zijn.

Educatieve methoden moeten gebaseerd zijn op de principes van positief ouderschap. Tegelijkertijd moet er een zekere nauwkeurigheid en perfecte samenhang zijn tussen de verschillende lessen om de gewenste resultaten te bereiken.

33%

Blaft graag

De Duitse Dog kan blaffen, maar doen dit zelden. Hun indrukwekkende lichaamsbouw alleen is vaak genoeg om indringers weg te jagen. 

33%

Neiging om weg te lopen

Hun afhankelijke karakter, gecombineerd met hun waakhond instinct, zorgen er voor dat ze niet alleen op avontuur gaan. Ze blijven het liefst bij hun verzorgers die erg belangrijk voor hen zijn en die ze dan ook graag beschermen. 

100%

Neiging om dingen kapot te maken

Wanneer deze honden alleen zijn kan het gebeuren dat ze alles vernietigen wat ze kunnen vinden. Het is bezigheidstherapie en een uiting van hun ongenoegen. 

Je moet als verzorger zorgen voor voldoende beweging en ze niet te vaak alleen laten. 

66%

Eetlust

Deze honden weigeren traktaties niet, maar zijn niet vraatzuchtig. Hun dieet moet nauwlettend in de gaten worden gehouden, vooral tijdens de eerste 3 jaar van hun leven. 

100%

Geschikt als waakhond

De Duitse Dogs hebben een sterk beschermend instinct en zijn erg dapper. Ze zouden hun leven geven om hun adoptiegezin te beschermen. Gelukkig is s' werelds grootste hond fysiek al zo indrukwekkend dat ze bijna nooit hoeven aan te vallen of overdreven agressief te zijn. 

66%

Geschikt als eerste hond

Beginnende hondenbezitters kunnen voor een dergelijke hond kiezen, maar moeten zich bewust zijn van de verantwoordelijkheden die gepaard gaan met het hebben van zo'n grote hond. 

Als de Duitse Dog niet vroeg genoeg wordt opgevoed en gesocialiseerd kan deze snel oncontroleerbaar worden wat ze gevaarlijk maakt tijdens het opgroeien. 

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Duitse dog ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Duitse dog geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

66%

Kan de Duitse dog in een appartement leven?

Ondanks alle verwachtingen kan de grootste hond ter wereld in een appartement wonen en er echt blij mee zijn. Je zou denken dat deze hond veel ruimte nodig heeft, maar binnenshuis zijn ze erg onopvallend en allesbehalve opdringerig.

Natuurlijk wonen ze ook graag in een huis met tuin, maar je moet oppassen dat je ze niet buiten laat staan, zeker niet in de winter. Ze hebben geen goede ondervacht en kan noch koud noch nat worden.

66%

Behoefte aan beweging/ sportief

Ongeacht hun leefomstandigheden hebben deze honden dagelijkse beweging nodig om stoom af te blazen. Hun enorme omvang maakt dat ze niet overdreven actief zijn, maar ze hebben nog steeds hun beweging nodig. 

Wandelingen zijn de beste manier om ze in goede gezondheid te houden. Je kunt bepaalde sportieve activiteiten met ze doen, maar zorg er voor dat het niet te intens is, aangezien hun gewrichten en botten gevoelig zijn. 

In de groeifase van deze hond is het af te raden intense sportieve activiteiten met ze te ondernemen. Om botproblemen te voorkomen is het raadzaam een dierenarts te raadplegen. 

33%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Vanwege hun omvang kunnen ze niet overal mee naartoe. Zelfs als ze goed opgevoed en tamelijk rustig zijn vormt enkel het lichaamsgewicht van zo'n 70 kilogram al een obstakel voor vervoer. 

Gezelschap

66%

Kan een Duitse dog samen met katten?

Deze grote honden kunnen redelijk goed overweg met katten, vooral wanneer ze dit van jongs af aan gewend zijn. 

66%

Kan een Duitse dog samen met honden?

Deze honden zijn vriendelijk van aard en kunnen het meestal goed vinden met anderen honden, mits ze als puppy goed gesocialiseerd zijn. Om dit te bereiken moet je ze regelmatig op een positieve manier kennis laten maken met andere honden. 

Voor deze grote honden is het belangrijk om ze goed op te voeden en te leren hoe om te gaan met andere honden om elk incident te vermijden. Je moet vooral voorzichtig zijn met kleine honden, dit vanwege het enorme verschil in grootte. 

100%

Is de Duitse dog een kindvriendelijke hond?

Het zijn bijzonder geduldige honden die graag tijd doorbrengen met kinderen. Als de kinderen tot de sociale groep behoren is hen beschermen tevens erg belangrijk voor ze. 

Let op dat je regels voor de kinderen opstelt hoe om te gaan met de hond om de veiligheid te garanderen. 

Ook al zijn ze zeer geschikt voor het gezinsleven, blijven het sterke en ongewoon grote honden. 

33%

Is een Duitse dog geschikt voor ouderen?

Ondanks hun rustige karakter en gematigde drang om te bewegen zijn de Duitse Dogs geen ideale honden voor ouderen die lichamelijk wat beperkt zijn. 

%}

Wat kost een Duitse dog?

De prijs van een Duitse Dog varieert afhankelijk van hun oorsprong, leeftijd en geslacht. Gemiddeld kost een hond met een vermelding in het stamboek rond de €1100. De meest waardevolle geslachten worden verhandeld voor maximaal €3500. De Duitse Dog is een van de duurste hondenrassen.

Het maandbudget dat je voor deze Duitse Dog moet inplannen is ongeveer €140 voor voeding, verzorging en verzekering. Dat is niet verwonderlijk gezien de grootte van deze hond.

Verzorging

Het verzorgen van je Duitse Dog is heel gemakkelijk, maar het vereist wel regelmatige aandacht.

De hond moet eenmaal per week worden geborsteld. Trouwens, deze grote gevoeligen vinden dat erg leuk, want ze vinden het heerlijk als je voor ze zorgt. Hun ogen en oren moeten ook regelmatig worden gecontroleerd en verzorgd.

Haaruitval

Over het algemeen verliezen deze honden weinig haar, maar neemt dit vooral toe in de lente en herfst tijdens de ruiperiode. 

Voeding Duitse dog

Ongeacht welk voer de Duitse Dog krijgt, of het nu gaat om droogvoer, rauw vlees of zelfgemaakt voer - het dieet moet worden aangepast aan grote honden.

Deze enorme honden groeien erg snel, in minder dan anderhalf jaar van 600 gram bij de geboorte tot 70 kilo als volwassenen. Hun dieet is cruciaal, het mag niet te rijk zijn en mag geen tekorten veroorzaken.

Veel fokkers raadden een traditioneel dieet aan dat voornamelijk gebaseerd is op rauw vlees, maar er zijn ook producten van zeer hoge kwaliteit op de industrieel vervaardigde markt voor hondenvoer die aan de behoeften van deze Duitse Dog voldoen.

Meerdere maaltijden per dag worden aanbevolen voor de Duitse Dog-puppy, tot de hond zes maanden oud is. Geef ze daarna twee keer per dag te eten: een kleinere portie 's ochtends en een grotere portie' s avonds.

Het is raadzaam om de voer- en drinkbakken hoger te zetten om een ​​betere spijsvertering te garanderen.

Gezondheid Duitse dog

Hoe oud wordt een Duitse dog?

Ze worden gemiddeld 9 jaar oud.

Sterk/ bestendig

Helaas hebben deze honden vanwege hun enorme omvang geen erg robuuste gezondheid. Ze zijn vrij gevoelig en hebben een relatief korte levensverwachting.

Kan goed tegen warmte

Ze zijn misschien niet zo dol op de warmte, maar kunnen er wel goed tegen. Wel is het noodzakelijk om regelmatig vers water te geven en te zorgen voor een koele rustplaats. 

Pas op met harlekijn-mastiffs. Ze verbranden gemakkelijk door de zon wanneer ze te lang buiten in de zon zijn. 

Kan goed tegen kou

Deze honden hebben geen goede ondervacht, en verdragen de kou dus niet goed. In de winter kan deze hond dus niet buiten blijven wanneer het koud is of regent. 

Neiging om snel aan te komen

Het dieet van deze honden mag niet te rijk zijn, maar ook geen tekorten veroorzaken. De dagelijkse hoeveelheid moeten worden aangepast aan hun fysieke conditie en gezondheidstoestand. Vermijd te grote porties. 

Veelvoorkomende ziektes

Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen