Duitse dog

Andere namen: Deense dog, Ulmer dog, Tijgerdog

Duitse dog
Volwassen Duitse dog © Shutterstock

De Duitse dog is de grootste hond ter wereld en is het dan ook lastig niet op te vallen wanneer je met ze over straat loopt. Ze hebben een nobele uitstraling en een krachtig lichaam. Vanwege hun opmerkelijke uiterlijk en gedrag worden ze gezien als de Apollo's onder de honden. Ze hebben een grote liefde voor hun adoptiegezin en zijn bijzonder vriendelijk voor kinderen. Vreemden wantrouwen ze en met hun moedige karakter en indrukwekkende grootte zijn het goede waakhonden. 

Algemene informatie Duitse dog

Hoe oud wordt een Duitse dog? :

3

15

8

10

Karakter :

Aanhankelijk Speels Rustig Intelligent

Grootte Duitse dog :

Herkomst en geschiedenis

Dit hondenras komt uit Duitsland. De voorouders van de Duitse Dog zijn de zogenaamde Bullenbeisser, die op hun beurt afstammen van de Saupackers uit de Middeleeuwen. Deze rassen waren grote honden die werden gebruikt om op herten, wilde zwijnen en beren te jagen. Hun lichaamsbouw viel tussen de stoere Mâtin uit Groot-Brittannië en de behendige, snelle windhond in. Desalniettemin stond dit ras tot de Eerste Wereldoorlog bekend als de "Deense Mastiff" omdat het zeer wijdverspreid was in Denemarken. Vanaf 1920 werd de naam "Duitse Dog" gebruikt om mensen eraan te herinneren dat hun voorouders ook de sterke, strijdlustige honden van de Germaanse stam van de Alanen waren.

Uiterlijke kenmerken Duitse dog

  Grootte Duitse dog

  Teef : 72 tot 84 cm

  Reu : 80 tot 90 cm

  Gewicht Duitse dog

  Teef : 45 tot 70 kg

  Reu : 50 tot 70 kg

  Vachtkleur Duitse dog

  Vachttype

  Oogkleur Duitse dog

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Duitse dog

  De Duitse Dog is een hond die krachtig en elegant lijkt. Als grootste hond ter wereld hebben ze een stevig, goed gebouwd lichaam. Ze hebben een chique uitstraling en hun proporties zijn goed in balans. Mannetjes en vrouwtjes vertonen een zeer uitgesproken seksueel dimorfisme.

  Goed om te weten

  De grootste hond ter wereld was een Duitse Dog genaamd Zeus. Helaas stierf hij op vijfjarige leeftijd. Hij was meer dan 110 cm hoog. Als Zeus op zijn achterpoten stond, was hij meer dan tweeënhalve meter hoog. 

  Karakter Duitse dog

  • 100%

   Aanhankelijk

   De sociale groep van de hond is erg belangrijk en soms kunnen ze nogal aanhankelijk zijn. Ze zijn erg gehecht aan hun verzorgers en geven hun leven om hen te beschermen. De Duitse Dog houdt ervan om verzorgd te worden en is niet gierig met het tonen van tederheid en andere tekenen van genegenheid.

  • 100%

   Speels

   Als puppy's zijn deze honden enthousiast, alert en erg speels wanneer ze tijd doorbrengen met hun verzorgers. Deze eigenschap kan afnemen met de leeftijd, maar deze grote hond zal altijd zin hebben om te spelen.

  • 100%

   Rustig

   De Duitse Dog, zoals hij in Groot-Brittannië wordt genoemd, is een van de meest vreedzame Molossers die er zijn. Ze zijn ook geduldig, gereserveerd en hebben een niet-aflatende kalmte.

   De grootte van deze hond ontmoedigt velen om ze te adopteren, maar in werkelijkheid zijn het hele rustige honden.

  • 100%

   Intelligent

   Deze honden zijn erg intelligent en wanneer je de tijd neemt om ze dingen te leren zullen ze deze ook zeker begrijpen. Ze hebben tevens een goed waarnemingsvermogen en zijn goed in het analyseren van situaties. Tijdens de training zorgen hun gevoelens om de verzorger te pleasen ervoor dat ze de opdrachten snel uitvoeren. 

  • 66%

   Jager

   Oorspronkelijk werd de Engelse mastiff gebruikt om op groot wild te jagen. In de middeleeuwen vergezelde ze mensen die op wilde zwijnen, stieren, beren en herten jaagden. Daardoor hebben ze nog steeds een licht jachtinstinct dat niet overdreven ontwikkeld is. Tegenwoordig kiezen hondenbezitters vooral voor deze hond vanwege het goede karakter en chique uiterlijk.

  • 100%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Hoewel deze grote honden erg vriendelijk zijn tegenover bekenden, zijn ze relatief terughoudend tegenover vreemden. Ze analyseren potentieel gevaar en zal zichzelf overal tussen gooien om hun verzorger beschermen. 

  • 33%

   Onafhankelijk

   Deze grote honden zijn ontzettend dapper, maar totaal niet onafhankelijk en erg gericht op hun verzorgers. Als ze aanvoelen dat ze hun verzorger kunnen vertrouwen volgen ze goed als alle commando's op. 

   Gedrag Duitse dog

   • 33%

    Kan goed alleen zijn

    De Duitse Dog houdt er niet van om alleen te zijn. Ze kunnen niet een hele dag alleen zijn zonder hun ongenoegen te uiten. Deze honden hebben gezelschap nodig, iemand die ze kennen en die ze een ​​veilig gevoel geven zodat ze zich op hun gemak voelen.

   • 66%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    De Duitse Dog is een goedaardige, gehoorzame hond als hun opvoeding tegelijkertijd streng, zachtaardig en consistent is. Ze accepteren absoluut geen fysiek of psychisch geweld.

    Deze honden zijn nooit eigenwijs en zullen snel opgeven wanneer ze merken dat hun verzorgers niet tevreden zijn.

    De training moet beginnen wanneer de Duitse Dog nog erg klein is om ieders veiligheid te garanderen wanneer de grote en zware hond volgroeid is.

    Deze honden moeten bij voorkeur aan de lijn worden gelopen zonder te trekken. Springen moet strikt verboden zijn.

    Educatieve methoden moeten gebaseerd zijn op de principes van positief ouderschap. Tegelijkertijd moet er een zekere nauwkeurigheid en perfecte samenhang zijn tussen de verschillende lessen om de gewenste resultaten te bereiken.

   • 33%

    Blaft graag

    De Duitse Dog kan blaffen, maar doen dit zelden. Hun indrukwekkende lichaamsbouw alleen is vaak genoeg om indringers weg te jagen. 

   • 33%