Aanbieding

Krachtige hondennamen: 18 krachtige en stijlvolle namen

Twee krachtige honden op een rots

Krachtige hondennamen passen niet alleen bij grote stoere honden maar ook bij kleine dappere viervoeters. Ontdek onze top 18 krachtige namen.

Door Sander Nelisse

Bijgewerkt op

Voor velen zijn honden niet alleen huisdieren, maar tevens volwaardige gezinsleden waarmee ze een innige band opbouwen. Krachtige hondennamen die ook nog eens bijzonder stijlvol zijn geven de viervoeter de respect die het verdient als familielid. Daarnaast is een krachtige naam het overwegen waard omdat deze vaak relatief kort zijn en dus gemakkelijk in het dagelijks gebruik. 

Krachtige hondennamen met betekenis

Of het nu gaat om een hond van gemengd ras, een Chihuahua of een Labrador retriever, krachtige hondennamen zijn een goede keuze voor iedere trotse hond. De loyaliteit, onvoorwardelijke liefde en levensvreugde maken honden enorm krachtige en stijlvolle dieren.  Dit artikel somt 18 krachtige hondennamen op en onthult de betekenis achter Elmo, Lara en vele andere namen. 

1. Aramis

Leeuwen zijn niet alleen majestueus in hun uiterlijk, ze hebben ook een trots en krachtig karakter. Daarom is de naam Aramis, wat "de leeuw" betekent de juiste keuze voor krachtige trotse viervoeters. 

2. Arya

Arya klinkt niet alleen als een chique naam, dat is het ook. De van oorsprong Perzische naam betekent "de edele" en leent zich goed als naam voor een teefje. 

3. Cara

De naam Cara is geschikt voor teefjes van alle rassen. Het komt uit het Latijn en betekent "dierbaar" en "waardevol".

4. Charly

De populaire naam Charly komt van de oud Duitse naam Karl. Dit betekent vrij vertaald "vrije man" of "de vrije". Perfect voor reutjes die een leven van vrijheid leiden. 

5. Elmo

Ook de hondennaam Elmo straalt kracht uit. Reutjes zullen trots zijn op deze naam, welke "de man van het edele geslacht" betekent. 

6. Falko

De naam Falko komt uit het Oudhoogduits, en betekent "de wonderlijke valk". Waarom zou je viervoeters naar een vogel vernoemen? Simpel, als snelste dier ter wereld straalt de slechtvalk kracht en trots uit. 

7. Grace

Deze Engelse naam is afgeleid van het Latijnse woord "gratia", wat "genade" betekent. Een prima keuze voor rustigere teefjes. 

8. Jay

Achter deze korte naam voor reutjes gaat een betekenis schuil. In het Sanskriet betekent Jay "de winnaar".

9. Jesko

De naam Jesko komt uit de Slavische taal en past prima bij reutjes die echte waaghalzen zijn. Het betekent "trots" en "moedig".

10. Lara

De lauwerkrans is een symbool van overwinning en roem. Om deze reden past de mooie naam Lara in de categorie "krachtige hondennamen" want een van de vertalingen voor Lara is "de lauwerkrans".

11. Louie

"De beroemde vechter": dit is de betekenis van de Engelse naam Louie. Het komt van de Duitse naam Ludwig en klinkt krachtig.

12. Maja

De Latijnse vertaling van de naam Maja is "de hogere". De populaire hondennaam is dan ook een bijzondere keuze voor trotste en krachtige teefjes. 

13. Mila

Mila heeft meerdere betekenissen en wordt vertaald als "het mooie" of "het aangename". Een ideale naam om je teefje te eren. 

14. Miro

Vertaald vanuit het Koerdisch betekent deze naam "de prins". Miro is dus een prima naam voor krachtige reutjes. 

15. Reggie

Reggie is een Engelse naam afgeleid van de Duitse naam Reinhold. Dit betekent "de heersende".

16. Rupert

De naam Rupert betekent "degene die door roem straalt". Geen slechte naam voor een reutje met bijzonder trots karakter. 

17. Theo

Honden zijn waardevolle kameraden die door toeval in ons leven zijn gekomen. Theo betekent "geschenk van god" en spreekt de waardering uit voor je viervoeter. 

18. Vicky

Vicky is een afkorting van Victoria en betekent "the victorious". Het maakt niet uit of je hond goed is in een hondensport of liever de hele dag op de bank ligt, met de naam Vicky haal je sowieso een winnaar in huis. 

Nog niet de juiste naam gevonden? Bekijk onze andere lijstjes met leuke hondennamen:

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen