Aanbieding

Twee krachtige honden op een rots

Krachtige hondennamen: 18 krachtige en stijlvolle namen

Door Sander Nelisse Redacteur

Bijgewerkt op

Krachtige hondennamen passen niet alleen bij grote stoere viervoeters maar ook bij kleine dappere puppy's. Ontdek onze top 18 krachtige namen.

Voor veel mensen zijn honden niet alleen huisdieren, maar tevens volwaardige gezinsleden waarmee ze een innige band opbouwen. Hondennamen die ook nog eens bijzonder stijlvol zijn geven de viervoeter de respect die het verdient als familielid vinden wij. Daarnaast is een sterke naam het overwegen waard omdat deze vaak relatief kort zijn en dus gemakkelijk in het dagelijks gebruik. Zo kan je kiezen uit een grappige, stoere of juist een leuke/lieve naam voor jouw viervoeter. 

Krachtige hondennamen

Of het nu gaat om een hond van gemengd ras, een Chihuahua of een Labrador retriever, sterke mooie hondennamen zijn een goede keuze voor iedere trotse pup. De loyaliteit, onvoorwaardelijke liefde en levensvreugde maken honden enorm stijlvol. Dit artikel geeft je een lijst met 18 krachtige hondennamen en onthult de betekenis achter Elmo, Lara en vele andere hondennamen. Welke naam kies jij voor jouw nieuwe puppy of hond? Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de beste naam voor jouw hond want je geeft hem een naam voor het leven, die je niet zomaar achteraf kunt wijzigen.

Onder de lijst vind je een de beschrijving van de namen.

Onze top 18 krachtige hondennamen

  1. Aramis
  2. Arya
  3. Cara
  4. Charly
  5. Elmo
  6. Falko
  7. Grace
  8. Jay
  9. Jesko
  10. Lara
  11. Louie
  12. Maja
  13. Eirene
  14. Miro
  15. Reggie
  16. Rupert
  17. Theo
  18. Vicky

Onze top 18 krachtige hondennamen met betekenis

1. Aramis

Leeuwen zijn niet alleen majestueus in hun uiterlijk, ze hebben ook een trots en krachtig karakter. Daarom is de Franse naam Aramis, wat "de leeuw" betekent de juiste keuze voor trotse reutjes. 

2. Arya

Arya klinkt niet alleen als een chique naam maar is ook erg mooi. De van oorsprong Perzische naam betekent "de edele" en kan je aan een teef geven.

3. Cara

De naam Cara is geschikt voor teefjes van alle rassen. Het komt uit het Latijn en betekent "dierbaar" en "waardevol". Latijnse namen zijn tegenwoordig razend populair in Nederland. 

4. Charly

De populaire naam Charly komt van de oud Duitse naam Karl. Dit betekent vrij vertaald "vrije man" of "de vrije". Perfect voor een reu maar ook voor een teef die een leven van vrijheid leid. Charly past goed bij een Corgi of misschien wel bij een Labradoodle 

5. Elmo

Ook de hondennaam Elmo straalt power uit. Reutjes zullen trots zijn op deze naam, welke "de man van het edele geslacht" betekent. 

6. Falko

De naam Falko is Oudhoogduits, en betekent "de wonderlijke valk". Waarom zou je allassie naar een vogel vernoemen? Simpel, als snelste dier ter wereld straalt de slechtvalk kracht en trots uit. Wellicht vind jij deze hondennaam erg stoer.

7. Grace

Deze Engelse naam is afgeleid van het Latijnse woord "gratia", wat "genade" betekent. Een prima keuze voor een rustige teef. Kies jij deze hondennaam voor jouw hond?

8. Jay

Achter deze korte naam voor reutjes gaat een betekenis schuil. In het Sanskriet betekent Jay "de winnaar". 

9. Jesko

De naam Jesko komt uit de Slavische taal en past prima bij reutjes die echte waaghalzen zijn. Het betekent "trots" en "moedig".

10. Lara

De lauwerkrans is een symbool van overwinning en roem. Om deze reden past de naam Lara in de categorie want een van de vertalingen voor Lara is "de lauwerkrans".

11. Louie

"De beroemde vechter": dit is de betekenis van de Engelse naam Louie. Het stamt af van de Duitse naam Ludwig en klinkt krachtig. Louie kan leuk zijn voor een grote beer zoals een Newfoundlander of een Sint Bernard hond.

12. Maja

De Latijnse vertaling van de naam Maja is "de hogere". De populaire naam is dan ook een bijzondere keuze voor een trotste teef. 

13. Eirene

Eirene is van oorsprong Grieks. De Griekse naam betekent `vrede’ en rechtvaardigheid. Een prachtige naam voor teefjes. 

14. Miro

Vertaald vanuit het Koerdisch betekent deze naam "de prins". Miro is dus een prima naam voor krachtige reutjes. 

15. Reggie

Reggie is Engels en afgeleid van de Duitse naam Reinhold. Dit betekent "de heersende". Met deze naam heb jij de hond van het jaar aan je zijde staan.

16. Rupert

De naam Rupert betekent "degene die door roem straalt". Geen slechte naam voor een reu met een bijzonder trots karakter. 

17. Theo

Honden zijn waardevolle kameraden die door toeval in ons leven zijn gekomen. Theo betekent "geschenk van god" en spreekt de waardering uit voor je reu. 

18. Vicky

Vicky is een afkorting van Victoria en betekent "the victorious". Het maakt niet uit of ze goed is in een hondensport of liever de hele dag op de bank ligt, met de naam Vicky haal je sowieso een winnaar in huis. Deze naam is Engels. Vicky is erg leuk voor een Chihuahua.

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen