Aanbieding

schattigste hondenrassen

Welk ras is volgens jou het schattigste?

© Shutterstock

De 15 schattigste hondenrassen

Door Mae White

Bijgewerkt op

Overweeg je om een nieuwe hond te nemen, maar weet je niet welk ras je moet kiezen? Hier heb je een top 15 van de schattigste hondenrassen ter wereld.

We zijn het er allemaal over eens dat elke hond speciaal en uniek is. Maar ieder van ons heeft wel één, twee of drie favoriete hondenrassen.

Het maakt niet uit welk ras, wij hondenbezitters vinden onze hond altijd het schattigst. Maar hoe zit het met jullie, hondenliefhebbers? Hier is een lijst met 15 van de schattigste hondenrassen. Maar geloof ons, het was heel moeilijk om er 15 te kiezen want ze zijn allemaal even schattig!

Top 15 van de schattigste hondenrassen

Het is niet gemakkelijk om het schattigste hondenras te kiezen, want alle honden verdienen de titel "beste vriend van de mens"! Ze verdienen allemaal een leven vol knuffels, genegenheid, speeltijd, een gezonde levensstijl, speeltjes en lekkernijen. Dus, hoe prijs je het schattigste hondenras ter wereld? Laten we het er allemaal over eens zijn dat ze deze titel verdienen.

Onze lijst van de schattigste hondenrassen is volledig subjectief en helemaal niet compleet. Maar hoe dan ook, we hebben deze 15 hondenrassen gekozen omdat ze echt schattig zijn! Van de Golden Retriever tot de Franse Bulldog en van de Newfoundland tot de Siberische Husky, wij hier bij Wamiz zouden willen dat we ze allemaal konden knuffelen.

Ben je op zoek naar een nieuwe pup? Wie weet word je verliefd op een van deze schattige hondenrassen. 

Golden Retriever

De Golden Retriever ©Shutterstock

De Golden Retriever is een hondenras van groot formaat. Ze werden oorspronkelijk gefokt door jagers en zij gebruikten ze als jachthonden om geschoten watervogels zoals eenden te apporteren tijdens jacht- en schietpartijen. Vandaar de naam "retriever"!

Deze hond was in staat om elk geschoten dier onbeschadigd terug te halen. Tegenwoordig worden ze beschouwd als de beste familiehond. Ze zijn erg trouw, speels en beschermen hun gezin erg goed. Wie smelt er niet weg van het kopje van een schattige Golden Retriever?!

Corgi

De Cardigan Welsh Corgi - Shutterstock

Er zijn 2 soorten Corgi's, de Pembroke Welsh Corgi en de Cardigan Welsh Corgi. De Corgi is te schattig voor woorden met zijn lieve kopje en zijn opvallend korte pootjes. De Corgi super vriendelijk en speels, een echte kindervriend! Daarom kan de Corgi niet in dit lijstje ontbreken!

Labrador Retriever

De Labrador ©Shutterstock

De Labrador Retriever is ook ontzettend schattig. Ze staan bekend om hun relaxte karakter. Deze eigenschap zorgt ervoor dat ze goed overweg kunnen met andere honden en huisdieren in het algemeen. Daarnaast zijn het echte familiehonden. 

Chihuahua

De Chihuahua - Shutterstock

De Chihuahua is slim, dapper en aanhankelijk, deze hond is een perfect gezelschap voor veel mensen die een dier willen adopteren, zeker voor een eerste hond. Het aanpassingsvermogen van de Chihuahua, zorgt ervoor dat deze hond zich zonder moeite aan verschillende levensstijlen kan aanpassen. 

Duitse Herder

De Duitse Herder©Shutterstock

De Duitse Herder is extreem intelligent, sterk en gehoorzaam. Ze worden vaak ingezet bij de politie, in het leger, bij zoek- en reddingsoperaties, bij het opsporen van drugs enzovoort. Deze trouwe metgezel heeft een stevige en consequente training nodig. Omdat Duitse Herders actief en zeer intelligent zijn, moeten ze bezig gehouden worden met leren, spelen en werken.

Beagle

De Beagle - Shutterstoch

De Beagle is een allemans vriend. Hij is graag met mensen en andere honden. Let wel op want een Beagle kan een exte boef zijn, hij volgt zijn neus buiten en "vergeten" soms te luisteren buiten. Maar oh wat zijn ze toch schattig!

Australische Herder

De Australische Herder - Shutterstock

De Australische Herder is niet alleen een van de schattigste hondenrassen ter wereld, hij is super aanhankelijk en een echte mensenvriend. Daarnaast is de Australische Herder super intelligent. Deze hond doet het uitstekend in diverse hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid, flyball, apporteren en cani-cross.  

Cocker Spaniël

De Cocker Spaniel - Shutterstock​​

De Cocker Spaniel heeft misschien wel het meest schattige kopje ooit. Zijn lange zachte oren maken het beeld compleet. De Cocker Spaniel is super vriendelijk en is het gelukkigste in een familie. Let zel op de Cocker is een actieve hond en heeft aardig wat beweging nodig.

Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond ©Shutterstock

De Berner Sennenhond is een grote, vriendelijke en zeer rustige hond. Dit ras is ideaal voor mensen die voor het eerst een hond hebben, want hij is makkelijk te trainen en meegaand. Maar let op, het is een grote hond en hij zal waarschijnlijk wat ruimte innemen. Ze hebben redelijk wat beweging nodig, dus als je een actieve eigenaar bent, dan vind je in de schattige Berner Sennenhond een geweldige gezelschapshond.

Mopshond

De Mopshond ©Shutterstock

Dit kleine hondenras heeft een karakteristiek lichaam dat iedereen herkent: het rimpelige, kortgeknipte gezicht en de krulstaart. Mopshonden zijn super schattige honden. Ondanks hun grappig uitziende gezicht, zijn ze erg schattig.

Mopshonden hebben een unieke glanzende vacht in verschillende kleuren (meestal zwart of reebruin). Ze zijn geweldig met het gezin! Ze spelen graag, vooral met kleine kinderen.

Franse Bulldog

De Franse Bulldog ©Shutterstock

De Franse Bulldog is een geweldige metgezel omdat hij zich aan elke leefsituatie kan aanpassen, hij is vriendelijk, aanhankelijk en relaxt. Deze kleine en gespierde hond heeft niet veel beweging nodig, net genoeg om overgewicht te voorkomen. Deze zachtaardige hond speelt graag met kinderen en andere honden, al met al eeb super schattige, lieve hond.

Newfoundlander

De Newfoundland ©Shutterstock

Ook al zijn het hele grote honden, je zult geen zachtaardiger schattiger hondenras vinden. De Newfoundlander is niet alleen rustig en aardig, maar ook mooi. Ze zijn ook heel relaxed en kunnen zelfs lui worden! Dus, als je op zoek bent naar een schattige hond die geen overdreven activiteit vereist, zal de Newfoundlander een geweldige metgezel zijn.

Siberische Husky

De Siberische Husky  ©Shutterstock

De Siberische Husky is prachtig! Zijn schattige blauwe of veelkleurige ogen, opvallende gezicht en prachtige vacht maken dit ras alleen maar aantrekkelijker. Deze atletische en intelligente hond is erg onafhankelijk en loopt vaak weg van huis. De Siberische Husky heeft een stevige en consequente training nodig, maar heeft ook veel beweging nodig om zich voldaan te voelen. Als je ervoor zorgt dat je aan de behoeften van je Husky voldoet, dan heb je een trouwe metgezel aan je zijde.

Dalmatier

De Dalmatier - Shutterstock

De Dalmatier heeft niet voor niets de hoofdrol in de bekende Disney film, 101 Dalmatiers. Dalmatiers zijn super schattig. Let wel op, deze gevlekte hond heeft echter een majestueus karakter waar je veel rekening mee moet houden voordat je dit ras adopteerd. De Dalmatiër is niet erg gemakkelijk in de omgang en alleen geschikt voor ervaren verzorgers die bereidt zijn om tijd en energie te investeren in het opvoeden van deze hond.

Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier King Charles Spaniel ©Shutterstock

De Cavalier King Charles Spaniel is geboren als gezelschapshond. Deze hond zit graag bij je op schoot in de bus en geniet zeker van een buikmassage, maar het ligt in zijn aard om op vogels te jagen en hij heeft zijn sportieve geest behouden.

De schattige Cavalier King Charles Spaniel is extreem zachtaardig en speelt graag met kinderen. Ze zijn intelligent en zijn bereid om nieuwe dingen en trucjes uit te proberen. Je zult veel plezier beleven aan het trainen van je Cavalier King Charles Spaniel.

Een hond nemen

Als je erover denkt om een hond te nemen en het is de eerste keer dat je een puppy uitkiest, moet je weten dat er verschillende factoren zijn waarmee je rekening moet houden. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de grootte van de hond, de lengte van het haar, de levensduur en het soort verzorging.

Daarnaast is het ook belangrijk het temperament van het ras te evalueren. Niet elke hond is rustig en zachtaardig. De meeste hondenrassen hebben veel beweging nodig en moeten streng en constant worden getraind. Er zijn echter ook honden die niet zo energiek zijn en die zich aan elke leefsituatie aanpassen.

Het is belangrijk een hond niet enkel op zijn uiterlijk te kiezen, maar ook op zijn karakter. Het is belangrijk dat je een match bent mijn zijn behoeftes.

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen

reactie

  • Alaska Malamute zijn ook heel lieve honden, maar zijn nog weinig bekend, heeft veel weg van husky's maar zijn groter, voller en lange haren
    Christel
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

1 reactie op 1