Cavalier King Charles Spaniël

Andere namen: Cavalier King Charles, Cav, Cavalier, Cavie

#47

Wamiz's top rassen

Cavalier King Charles Spaniël
Volwassen Cavalier King Charles-spaniël © Shutterstock

De speelse, zachte en altijd vriendelijke Cavalier King Charles-spaniël zijn levendige en vrolijk honden, altijd op zoek naar een bal of ander speeltje om te spelen met de verzorgers en ze gelukkig te maken. Het zijn uitstekende gezelschapshonden voor jong en oud, altijd in een goed humeur, welwillend en absoluut een ​​prettige metgezel.

Algemene informatie Cavalier King Charles Spaniël

Hoe oud wordt een Cavalier King Charles Spaniël? :

5

19

10

14

Karakter :

Aanhankelijk Rustig Intelligent

Grootte Cavalier King Charles Spaniël :

Herkomst en geschiedenis

De Cavalier King Charles-spaniël is een variant met een lange neus van de King Charles-spaniël, die nog een zeer korte neus had doordat rassen als de Pekinees en de Mopshond werden gekruist. Gelukkig neemt deze trend nu af vanwege de daarmee gepaard gaande gezondheids- en ademhalingsproblemen. Ze danken hun naam aan de Engelse koning Karel II, die volgens zijn critici liever met zijn honden speelde dan voor staatszaken te zorgen, en aan de troepen van koning Karel I. De eerste rasstandaard voor dit hondenras werd vastgesteld in 1928. Het werd pas in 1945 erkend door de Kennel Club. De FCI heeft de Cavalier King Charles sinds 1955 erkend als een Engels hondenras.

FCI groep

FCI groep

Groep 9 - Gezelschapshonden

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Cavalier King Charles Spaniël

  Grootte Cavalier King Charles-spaniël

  Teef : 25 tot 34 cm

  Reu : 25 tot 34 cm

  Gewicht Cavalier King Charles-spaniël

  Teef : 5 tot 8 kg

  Reu : 5 tot 8 kg

  Vachtkleur Cavalier King Charles Spaniël

  Vachttype

  Oogkleur Cavalier King Charles Spaniël

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Cavalier King Charles Spaniël

  De Cavalier King Charles-spaniël is een vriendelijke, energieke, ondernemende en sportieve kleine hond. Ze zijn goed gevormd met een sierlijk uiterlijk, een schedel die bijna plat is tussen de oren en een platte stop, een goed taps toelopende, niet te lange snuit, grote, donkere, niet uitpuilende ogen en lange, hoge oren met weelderige bevedering. Hun lichaam is kort en goed geproportioneerd, de staart lang en rijk bevederd, en hun poten zijn recht en parallel.

  Goed om te weten

  De altijd vriendelijke Cavalier King Charles Spaniëls zijn ideale schoot- en gezelschapshonden voor iedereen die een beetje levensvreugde nodig heeft. Echter, af en toe ontdekken hun verzorgers ze bedroefd in een hoek. Volgens de legende denken ze op zulke momenten aan hun voorouders: ze werden samen met hun Engelse fokker, koning Karel II, en minnaar, onthoofd.

  Karakter Cavalier King Charles Spaniël

  • 100%

   Aanhankelijk

   De kleine, compacte spaniël is een vrolijke, vriendelijke en zeer aanhankelijke hond.

  • 66%

   Speels

   De Cavalier zijn altijd in voor een spelletje en krijgen graag alle aandacht van hun verzorgers. Echter wanneer het spelen voorbij is waarderen ze ook een rustige plek waar ze kunnen slapen. 

  • 100%

   Rustig

   Een van de grote voordelen van deze honden is dat ze snappen dat hun verzorgers soms ook wat anders te doen hebben en niet met ze kan spelen. Dan kunnen deze anders levendige honden zich ineens kalm en behoedzaam gedragen en vallen ze nauwelijks op. 

   Aan de andere kant blijven ze, ondanks al hun rust en kalmte thuis, altijd attent. Ze observeren de kleinste reacties van mensen en weet precies wanneer het tijd is om de bal weer te voorschijn te halen om te spelen of om op de bank te springen om aangehaald te worden. 

  • 100%

   Intelligent

   Het zijn bijzonder intelligente gezelschapshonden, niet in de laatste plaats vanwege hun aanpassingsvermogen aan verschillende levensstijlen of bijvoorbeeld gemoedstoestand van hun verzorger. 

   Ze kunnen net zo goed opschieten met sportieve verzorgers als met oudere en rustigere mensen. Daarbij schakelen zo tussen een euforische levendig karakter, naar een kalm en rustiger karakter. 

  • 66%

   Jager

   Ze hebben van hun voorouders wel een jachtinstinct geërfd, en dan met name voor vederwild. Echter zijn ze in de afgelopen eeuwen met name gefokt als gezelschapshond. 

  • 66%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Ze zijn niet bang of agressief. Ze verwelkomen gasten meestal op een vriendelijke manier. Echter, wanneer iemand argwaan werkt, kunnen ze nog wel eens afstandelijk reageren of ze simpelweg negeren. 

  • 33%

   Onafhankelijk

   Hoewel ze stilletjes kunnen zijn en afstand houden als het moet zijn ze wel altijd gefocust op hun verzorgers en missen ze nooit een reactie. Afzonderlijk leven of genegeerd worden is onverdraaglijk voor deze aanhankelijke honden.

   Gedrag Cavalier King Charles Spaniël

   • 33%

    Kan goed alleen zijn

    Zelfs al weten ze het goed te verbergen, vinden deze honden het vervelend om alleen te zijn. Deze honden lijden aan eenzaamheid en zijn niet gemaakt om de hele dag alleen thuis te blijven. 

   • 100%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    De Cavaliers zijn niet moeilijk te trainen. Het is enkel niet makkelijk om iedere keer hun aandacht te trekken. 

    Deze kleine honden kunnen elk excuus gebruiken om een taak te ontwijken en de training af te breken. Ze weten mensen te charmeren en maken gebruik van elke zwakheid. 

    Wanneer je vroeg genoeg begint met de opvoeding en het lukt de hond gemotiveerd te houden, bijvoorbeeld met traktaties, kunnen ze wel degelijk meewerken. 

   • 33%

    Blaft graag

    Ze blaffen zelden wanneer ze alleen gelaten worden. Het zijn daarom prima honden om in een appartement te houden. 

    In gezelschap van andere honden kunnen ze echter wel blaffen, maar puur als imitatie van andere honden. 

   • 33%