Beagle

Andere namen: Engelse Beagle

#26

Wamiz's top rassen

Beagle

De Beagle is van oorsprong een middelgrote jachthond, vooral gebruikt bij de hazenjacht. Tegenwoordig is de Beagle ook een ideale gezelschapshond voor aanwezige, ietwat dynamische hondeneigenaren. Deze hond is zowel onverschrokken als aanhankelijk. Dit Engelse hondenras zal iedereen kunnen sussen met hangende oren en een blik die tegelijkertijd zacht, verdrietig en vol kattenkwaad is. 

Algemene informatie Beagle

Hoe oud wordt een Beagle? :

7

19

12

14

Karakter :

Aanhankelijk Speels Jager

Grootte Beagle :

Herkomst en geschiedenis

De Beagle komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië, waar de hond vooral gewaardeerd werd door koning Hendrik VIII en zijn dochter, koning Elizabeth I. Waar dit hondenras van afstamt is niet helemaal bekend : sommigen spreken van de Foxhound, anderen van de Picard. De meest waarschijnlijke theorie is dat deze hond een kruising is tussen een Harrier en andere Britse honden. 

De Beagle is ontwikkeld voor de hazenjacht. Om dit hondenras nog sneller te maken, werden Beagles vanaf de 17e eeuw gekruist met Harriers. In de 19e eeuw werd het ras verder verspreid over Europa. In 1955 werd de Beagle officieel erkend. 

FCI groep

FCI groep

Groep 6 - Lopende honden en zweethonden

Rubriek

Hoe herken je een echte Beagle?

  Grootte Beagle

  Teef : 33 tot 41 cm

  Reu : 33 tot 41 cm

  Gewicht Beagle

  Teef : 12 tot 17 kg

  Reu : 13 tot 18 kg

  Vachtkleur Beagle

  Vachttype

  Oogkleur Beagle

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Beagle

  Deze middelgrote hond staat relatief kort op de poten. Toch is de Beagle niet minder snel en krachtig dan de Foxhound of de Harrier.

  Goed om te weten

  Deze hond wordt ook wel de ‘Singing Beagle’ genoemd vanwege het geblaf, wat te vergelijken is met zingen.

  Karakter

  • 100%

   Aanhankelijk

   Deze hond heeft een vriendelijk, joviaal karakter en is erg aanhankelijk naar de sociale groep. Als puppy is de Beagle erg alert en zal de hond zelf veel om aandacht vragen. De volwassen Beagle is rustiger, maar blijft een enthousiaste hond naar zowel andere honden als mensen toe. 

  • 100%

   Speels

   De Beagle is erg alert en speels, vooral als puppy. De enorme behoefte om zich dagelijks in te spannen zorgt ervoor dat deze jachthond een ideale speelkameraad is voor zowel jong als oud. 

  • 66%

   Rustig

   Dit hondenras staat niet bekend al kalm. Wanneer je graag een rustige hond wil die de hele dag slaapt, is een Beagle duidelijk niet de juiste hondensoort voor jou. Maar wil je een actieve hond die dol is op zowel fysieke als mentale uitdagingen, dan past dit ras juist wel perfect bij je. Wanneer de hond genoeg heeft buitengespeeld, wordt de Beagle vanzelf slaperig en rustig. 

  • 66%

   Intelligent

   Zoals elke goede werkhond is de Beagle een zeer intelligente hond die vaardigheden inzet voor een goede samenwerking, maar ook om ontdeugend te zijn. Dit hondje kan gemakkelijk besluiten om niet mee te werken en kattenkwaad uithalen om mensen te vermaken. 

   Het is belangrijk om de juiste motivatie te hebben, de aandacht van de hond te trekken en te zorgen dat je deze vasthoudt, maar dan kun je de Beagle ook aardig wat trucjes leren. 

  • 100%

   Jager

   De Beagle is een uitermate geschikte jachthond. Het is belangrijk om dit instinct goed te beheersen door het geven van aanwijzingen. Door de hond als puppy al vroeg te trainen, help je om het reukvermogen van de hond volledig te stimuleren. 

  • 33%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Deze gezellige hond heeft veel aandacht nodig en zal niet snel angstig of agressief zijn tegenover vreemden. De Beagle is een goede gastvrouw of gastheer en zal gasten enthousiast verwelkomen. 

  • 66%

   Onafhankelijk

   Ondanks een zekere gehechtheid aan de sociale groep en een aanhankelijk karakter, blijft de Beagle een jachthond. Wanneer er een prooi is gespot, kan het gebeuren dat de hond erachteraan gaat. 
   De Beagle heeft een aanhankelijk karakter en is gewend aan leven in een groep. Het lang alleen laten van deze hond is dan ook absoluut geen optie. Als de Beagle van pup af aan leert om af en toe alleen te zijn, zal de hond dit met tegenzin verdragen. 

   Gedrag Beagle

   • 33%

    Kan goed alleen zijn

    De Beagle heeft een aanhankelijk karakter en is gewend aan leven in een groep. Het lang alleen laten van deze hond is dan ook absoluut geen optie. Als de Beagle van pup af aan leert om af en toe alleen te zijn, zal de hond dit met tegenzin verdragen. 

   • 66%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    Beagles zijn niet gemakkelijk om te trainen. Het zeer energieke en vastberaden temperament van deze hond kan in de weg zitten wanneer je op zoek bent naar een bijzonder volgzamen hond. Een stevige training die al op jonge leeftijd begint en een goede band tussen hond en familie zijn essentieel voor een goede medewerking. Wanneer het wederzijds vertrouwen er is, zal de hond graag samenwerken met de hondeneigenaar en kan de Beagle zelfs trucs leren. 

   • 66%

    Blaft graag

    Een veelvoorkomende eigenschap van Beagles is blaffen. Dit gebeurt eerder bij opwinding dan bij frustratie, maar kan alsnog vervelend zijn. Toch is het belangrijk om niet te vergeten dat honden het blaffen zien als communicatiemiddel, vooral tijdens de jacht. Met een goede opvoeding kun je de Beagle aanleren om minder te blaffen. .

   • 100%