Mopshond

Andere namen : Mops, Pug

Foto: volwassen hond ras Mopshond
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Mopshond heeft een levensverwachting van 12 tot 15 jaar.

Karakter

Grootte

Klein

Volwassen afmetingen

Teef 25 tot 33 cm
Reu 30 tot 40 cm

Volwassen gewicht

Teef 6 tot 8 kg
Reu 6 tot 8 kg
Vachtkleur
Zwart Blauw Rood Zandkleurig
Vachttype
Kort
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Mopshond kost tussen de 1300€ en 1500€

Goed om te weten

Meer informatie over de Mopshond

Oorsprong en geschiedenis van de Mopshond

De Mopshond werd zeer lang geleden in China geschapen en geselecteerd, het was de lievelingshond van de Marijnen. In Nederland en in Engeland is de Mops een zeer populair ras. Deze twee landen hebben ook het vaderschap van het ras opgeëist op grond van het zeer goede selectiewerk dat de landen vroeger hebben gedaan. Uiteindelijk werd het ras toegeschreven aan Groot-Brittannië. Deze hond heeft moeilijke tijden gekend, maar de Mopshond wordt opnieuw gewaardeerd vanwege de eerlijke waarde.

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Mopshond

  • Groep 9 - Gezelschapshonden

  • Section 11 : Small Molossian type Dogs

Opvoeding van de Mopshond

Deze hond is gemakkelijk op te voeden, al wordt vaak anders over gedacht. Je moet gewoon de juiste houding hebben en geduld tonen om resultaten te boeken. 

De opvoeding moet vastberaden en constant zijn om de soms aanwezige koppige kant te compenseren, maar je mag nooit brutaal zijn. Deze hond is zeer gevoelig en heeft een opvoeding nodig die gebaseerd is op respect en de principes van positief opvoeden. Als je dit doet samen met het bekrachtigen van goede daden en niet het systematisch bestraffen van slecht gedrag, dan zal opvoeden geen problemen met zich meebrengen.

Het is belangrijk om te weten dat deze hond, ondanks de kleine afmeting, goed moet worden opgevoed zodat deze past in onze samenleving.

In feite worden kleine honden vaak niet zo goed opgevoed als grote, simpelweg omdat de gevolgen van een slechte opvoeding als minder gevaarlijk worden gezien. Ongeacht wat je hebt gehoord, is dit onjuist en moet er vroegtijdig worden opgevoed, ongeacht de grootte van de hond.

 

 

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Mopshond

De prijs van een Mopshond is afhankelijk van de afkomst, leeftijd en geslacht. Gemiddeld moet voor een Mopshond van een erkende fokker €1400 worden betaald. De hoogste lijnen kunnen worden verkocht voor meer dan €2500.

Het maandelijkse budget voor het verzorgen van de Mopshond ligt tussen de €45 en €65, afhankelijk van de kwaliteit van het gekozen voer en rekening houdend met de verschillende jaarlijkse behandelingen (vaccins, ontworming, en meer).

Wil je een hond van het ras Mopshond?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Mopshond ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Mopshond geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: