Aanbieding

Hond barbecue

Zorg ervoor dat je deze dingen niet rond laat slingeren

© Zivica Kerkez / Shutterstock

BBQ-seizoen staat voor de deur: experts waarschuwen baasjes van honden en katten voor gevaar

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Het mooie weer doet ons landje weer aan en dat betekent dat her en der de BBQ's worden ontstoken. Altijd gezellig natuurlijk, maar pas een beetje op als je een hond of kat thuis hebt. 

Het warme weer staat weer voor deur, dus zoeken we elkaar op en gaat de BBQ weer wat vaker aan. Heerlijk, hamburgers, spiesjes en gegrilde groentes. Het is allemaal even lekker, maar vaak zit het BBQ vlees op stokken geregen. Dit zijn eigenlijk hele lange tandenstokers met een vrij scherpe punt. En laat dat nu net gevaarlijk zijn voor honden en katten. 

Houten prikkers niet laten rondslingeren

Die lange houten tandenstokers kunnen levensgevaarlijk zijn wanneer een hond of kat deze opeet. De scherpe punt kan namelijk de maag, darm of slokdarm perforeren, waardoor de ontlasting in de buik kan lopen. Dat is natuurlijk levensgevaarlijk. Let altijd goed op symptomen, als je hond bijvoorbeeld ineens ander gedrag vertoont.

Wees voorzichtig

Natuurlijk kun je lekker je BBQ ontsteken, maar wees voorzichtig met het afval en laat dit zeker niet te lang rondslingeren. Dit geldt niet alleen voor de lange sate-prikkers, maar ook voor cocktailprikkers, tandenstokers, ijsstokjes en stukken bot. Heeft je hond of kat nu toch een stokje opgegeten, neem dan direct contact op met de dierenarts

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen