Aanbieding

röntgenfoto van hond

Je gelooft niet wat er gebeurt

© P. T. - Instagram

Man brengt hond voor castratie: dierenarts ontdekt de waarheid dat haar tot tranen brengt

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

"De situatie is onwerkelijk, ik voel enorme woede", bekent de dierenkliniek en dierenarts die deze hond behandelde.

Een meneer maakte een afspraak om zijn pup te castreren. De kliniek La Flamenca, in Granada, zat midden in de castratiecampagne in maart, maar de dierenartsen ontdekten iets heel anders bij de hond.

"De man stelde veel vragen, aanvankelijk over castratie, maar hij begon het gesprek langzaam een andere kant op te sturen", vertelde La Flamenca in verklaringen aan Wamiz Spanje.

Voor de gek gehouden

Volgens het verhaal van de man ontsnapte de hond altijd van de boerderij en ontving hij klachten van buren omdat de hond schapen zou aanvallen. "De man zei dat hij erover na had gedacht de hond naar het asiel te brengen of, om de hond een spuitje te geven, terwijl dit illegaal is!

De pup bij aankomst in de dierenkliniek ©CV La Flamenca

Geconfronteerd met de weigerende houding van de dierenartsen, vertrok de man boos en zonder de hond te laten castreren. "Dit is een bizarre situatie voor ons dierenartsen. De man komt voor een castratie, maar wil de hond eigenlijk laten euthaniseren. Wij voelden ons een uur lang voor de gek gehouden.

Uiteindelijk slaagden ze erin de hond in de kliniek te houden en deelde ze het verhaal onder hun contacten om een ​​adoptiegezin voor de viervoeter te vinden. "De man wilde niet eens de miezerige 10 euro betalen voor de eigendomsoverdracht. Ik voel een enorme woede", benadrukt La Flamenca.

Hond ter adoptie

Er waren er een paar die verliefd werden op deze jonge hond. Een paar dagen later had Tana, de naam gekozen door Antonio, zijn familie, al een adoptie en een huis in Malaga. "De hond is erg braaf, en ik denk dat de hond eerder slecht is behandeld," vertelt Antonio aan Wamiz.

Antonio neemt een foto van Tana in het veld ©A. 

Dringende operatie voor Tana

Tana's eerste weken in haar nieuwe thuis verliepen goed: wandelingen op het platteland en lekker eten. Maar onlangs sloeg de schrik toe: Tana werd aangereden en de auto ging ervandoor.

Door de klap werd een van haar poten ernstig verwond wat resulteerde in een dure operatie van €1300. De dierenarts had haar zelfs geadviseerd de hond in te laten slapen. De familie was radeloos. Tana was net geadopteerd, maar huilde de hele dag vanwege de pijn.

Social media werd ingeschakelt en dit werpte al snel haar vruchten af. Binnen een paar dagen hadden ze genoeg geld ingezameld voor de operatie. Inmiddels is Tana weer thuis en maakt ze het goed. 

Ook interessant:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen