Aanbieding

baby speelt met komondor

Kind begint te spelen met Komondor: de reactie van de hond op nieuwe speelkameraad verbijstert iedereen

Door Kaami Kanje

Online sinds

De schoonheid van het filmen van iets is dat je nooit weet wat je op camera zult vastleggen. En soms, zoals bij deze speciale gelegenheid, leg je iets ongelofelijks vast.

De Komondor is een oud hondenras dat oorspronkelijk gebruikt werd om kuddes schapen te bewaken. Zijn unieke vacht bood bescherming tegen ruw weer, schadelijke begroeiing en natuurlijk wolvenbeten.

Honden opvoeden met kinderen

Vandaag de dag is de Komondor voornamelijk een gezelschapsdier in families, hoewel het niet een ras is voor iedereen. Ze hebben een sterk beschermend instinct en zijn niet altijd de geduldigste honden.

Maar, wanneer ze goed worden getraind en gesocialiseerd, kunnen ze de beste vrienden van de mens (en kinderen) worden! En er is geen beter bewijs daarvan dan deze lieve video.

Degene die deze video heeft gefilmd verwachtte waarschijnlijk alleen maar dat een baby enthousiast zou zijn om een hond te aaien. Maar de interactie gaat veel verder dan dat! De baby is dol op de grote witte hond, en vice versa!

Een geweldige band

De hond rolt op zijn rug, vertrouwend op de baby om dichtbij en persoonlijk met hem om te gaan. Het vertrouwen is wederzijds, omdat de baby haar vingers in de mond van de hond steekt zonder zich ergens zorgen over te maken!

 

De ongelooflijke geduld en zachtheid die deze hond laat zien ten opzichte van dit kind is bewonderenswaardig. Wat een goed afgeronde hond!

Bekijk hier de video:

Wij willen de Wamiz-lezers er op attenderen altijd voorzichtig te zijn wanneer (kleine) kinderen en huisdieren bij elkaar zijn. Zelfs het liefste huisdier kan onverwachts reageren omdat deze zich ongemakkelijk voelt door bijvoorbeeld plotselinge of ruwe bewegingen van het kind. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Houd daarom altijd toezicht tijdens de interactie tussen beiden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen