Aanbieding

De Dobermann zorgt voor de kitten

Dobermann en kitten

© goz7.info

Dobermann adopteert een pasgeboren kitten en voedt het op als haar eigen kind (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

De verlaten kitten werd opgevangen door een Dobermann teefje, die voor hem zorgde alsof hij haar eigen puppy was.

De Dobermann staat bekend als een gevaarlijk en agressief ras. Deze geschiedenis laat echter heel duidelijk zien dat dit een schadelijk stereotype is.

Het begon allemaal toen een inwoner van de VS een geritsel hoorde komen vanuit de tuin, toen ze haar familielid hielp met het opruimen van het huis. Het geluid was vrij zacht, maar verontrustend. De vrouw ging kijken wat er aan de hand was. 

Verlaten kitten

Bezorgde vrouw ging naar de tuin en begon door dichtbegroeide struiken te zoeken. Uiteindelijk vond ze een kitten in de struiken. Hij was klein en nog steeds blind.

De vrouw liet de kitten liggen, in de hoop dat zijn moeder terug zou komen, maar de tijd verstreek en het kitten bleef alleen maar huilen, maar er kwam niemand voor hem terug. Het werd steeds kouder.

Uiteindelijk besloot de vrouw dat ze hem niet alleen kon laten, want het kleintje zou zo erg bevriezen dat er geen kans meer op hulp zou zijn, en nam hem mee naar huis, waar haar Dobermann teef Rocky op haar wachtte.

Rocky is een Dobermann die onlangs zelf pups had gekregen. De vrouw was bang dat de hond agressief zou reageren op de kitten, ter verdediging van haar eigen nakomelingen. Maar ze had het mis.

Rocky zorgde voor het kleintje alsof het haar eigen was!

Rocky heeft overigens al eerder jongen moeten voeden die niet haar eigen waren. Zo heeft ze wel eens geholpen met het voeden van een konijn en een cavia die zonder moeder waren achtergebleven. De verzorger hoopte dus dat het ook met de kitten zou lukken.

doberman met kitten
©goz7.info

 


Rocky werd de belangrijkste verdediger van het kind en begon er perfect voor te zorgen, en de foto's van de vriendschap tussen de hond en de kitten zijn daar het beste bewijs van.

Na enkele weken van zorg waren alle jongen - zowel de echte als de geadopteerde - sterk, gezond en vriendelijk naar elkaar toe. De kitten, hoewel hij de kleinste was, voelde zich perfect op zijn gemak in het gezelschap van zijn oudere broers, terwijl Rocky, als een echte moeder, hem speciale bescherming bood.

Dit verhaal is opnieuw een voorbeeld van hoe dieren elkaar helpen in tijden van nood, ongeacht de soort of het ras. We zouden daar een les uit moeten halen!

Kijk hier naar de beelden van het katje: 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen