Aanbieding

Geld in een koffer

Dat kan gebeuren als men oma verwaarloost

© Angelo DAmico / Shutterstock

Oma laat 2,5 miljoen euro na: haar kinderen zijn verbaasd om te zien waar het geld naartoe gaat!

Door Kaami Kanje

Online sinds

Op deze zet van de oude dame hadden haar erfgenamen zeker niet gerekend. In plaats van in het geld te zwemmen, kijken ze onverwacht naar de lucht.

Dat is echt een grote teleurstelling! En het laat zien dat men zeker ook senioren niet moet onderschatten. Want eigenlijk gingen haar drie volwassen kinderen ervan uit dat ze op een dag haar vermogen van ongeveer 2,5 miljoen euro zouden delen. Nu zien ze... niets.

Mevrouw Liu uit Shanghai is namelijk van mening dat haar familie haar heeft verwaarloosd en te weinig heeft bezocht, zelfs toen ze ziek was. Terwijl haar geliefde huisdieren altijd bij haar waren. Daarom heeft ze plotseling haar testament gewijzigd.

Het miljoenenerfgoed van een Chinese vrouw gaat naar haar dieren

Nu gaan de mooie miljoenen in geval van overlijden naar de honden en katten van mevrouw Liu. Of nauwkeuriger gezegd, naar een lokale dierenkliniek die de oude dame tot beheerder van het erfgoed heeft benoemd. Want, zoals de South China Morning Post meldt op basis van Zonglan News, zijn directe nalatenschappen aan dieren in China vanwege juridische obstakels niet mogelijk.

"Het huidige testament van Liu is een optie, en we zouden haar hebben geadviseerd om een vertrouwenspersoon aan te wijzen om toezicht te houden op de dierenkliniek, om ervoor te zorgen dat de huisdieren op de juiste manier worden verzorgd", legt Chen Kai uit, een functionaris van het centrale testamentregistratiecentrum van het land in Peking.

Volgens berichten heeft het verrassende verhaal heftige online discussies over familiestructuren en erfenispraktijken in China veroorzaakt.

Geen zeldzaamheid: huisdieren als erfgenamen

Het is echter niet de eerste keer dat mensen een aanzienlijk erfgoed nalaten aan hun huisdieren. Zo liet bijvoorbeeld hotelmagnaat Leona Helmsley in 2007 haar Maltezerhondje Trouble een erfenis van meer dan 11 miljoen euro na, beheerd via een trustfonds. Vanwege publieke kritiek verminderde een rechter uiteindelijk het bedrag tot een respectabele 1,84 miljoen euro.

De Duitse herdershond Gunther IV, trouwe metgezel van de Duitse gravin Karlotta Liebenstein, stond bekend als een van de rijkste honden ter wereld. Zijn verhaal was zelfs te zien op Netflix onder de titel "Gunther's Millions".

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen