Maltezer

Andere naam: Maltees

Foto: volwassen hond ras Maltezer
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Maltezer heeft een levensverwachting van 12 tot 15 jaar.

Karakter

Grootte

Klein

Volwassen afmetingen

Teef 20 tot 23 cm
Reu 21 tot 25 cm

Volwassen gewicht

Teef 3 tot 4 kg
Reu 3 tot 4 kg
Vachtkleur
Wit
Vachttype
Lang
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Maltezer kost tussen de 400€ en 800€

Goed om te weten

Meer informatie over de Maltezer

Oorsprong en geschiedenis van de Maltezer

De Maltezer is een oud ras, dat dateert uit 500 voor Christus. Ze waren vooral populair onder Romeinse vrouwen. Tegen alle verwachtingen in, heeft zijn naam niets te maken met het eiland Malta, maar komt het van het woord "Màlat", wat "toevluchtsoord" of "haven" betekent in de Semitische taal (gesproken rond de Middellandse Zee). Het is niet verwonderlijk dat de voorouders van de Maltezer grotendeels in mediterrane havens woonden en de taak hadden muizen en ander ongedierte weg te jagen. De Maltezerhond komt daarom al duizenden jaren voor rond de Middellandse Zee, met name in Italië.

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Maltezer

  • Groep 9 - Gezelschapshonden

  • Section 1 : Bichons and related breeds

Opvoeding van de Maltezer

Intelligent, levendig en volgzaam, de Maltezer is erg vriendelijk en gemakkelijk te trainen als je de tijd neemt om hem de basis te leren wanneer ze nog puppy zijn.

Dat ze klein van stuk zijn, betekent niet dat ze geen training nodig hebben. Ook kleine honden hebben grenzen, regels en een basisopleiding nodig om goed te functioneren in jouw huishouden en de samenleving. Het is veel makkelijker om gewoontes aan te leren, dan om ze af te leren. Daarom doe je er als verzorger goed aan om vroeg te beginnen met het trainen van je Maltezer.

Vooral op het gebied van alleen zijn, heeft dit hondje een hoop te leren. Elke scheiding, al gaat het maar om een paar uur, valt de Maltezer erg zwaar. Je moet er extra op letten dat je hem leert hoe hij alleen moet zijn, aangezien deze hond scheiding meestal erg negatief ervaart.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Maltezer

De prijs voor een Maltezerhond is afhankelijk van zijn afkomst, leeftijd en geslacht. Houd rekening met ongeveer €600 voor een hond met stamboom. 

Wat de maandelijkse uitgaven betreft, zal je ongeveer €60 opzij zetten om in de behoeften van deze kleine hond te kunnen voorzien, inclusief voedsel, verzekering en behandelingen (vaccinaties, ontworming, enz.).

Wil je een hond van het ras Maltezer?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Maltezer ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Maltezer geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: