Boxer

Andere namen : German Boxer, Duitse Boxer

Foto: volwassen hond ras Boxer
Foto: puppy ras Boxer
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Boxer heeft een levensverwachting van 9 tot 11 jaar.

Karakter

Grootte

Middelgroot

Volwassen afmetingen

Teef 53 tot 59 cm
Reu 57 tot 63 cm

Volwassen gewicht

Teef 24 tot 32 kg
Reu 30 tot 38 kg
Vachtkleur
Bruin Zandkleurig
Vachttype
Zeer kort
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Boxer kost tussen de 1100€ en 1500€

Goed om te weten

Meer informatie over de Boxer

Oorsprong en geschiedenis van de Boxer

Dit Duitse hondenras is afkomstig van de Bullenbeisser of de Brabanter Bullenbeisser, een minder gedrongen en wendbaarder type Bullenbeisser. De Boxer is het resultaat van het kruisen van deze Bullenbeisser met een Engelse Bulldog. De vereniging voor dit ras werd opgericht in het land van herkomst, Duitsland, tegen het einde van de 19e eeuw in 1895. De eerste rasstandaard werd in 1902 gepubliceerd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden ze ingezet als werkhonden en namen ze ook deel aan het eerste kampioenschap voor politiehonden in 1924.

Opvoeding van de Boxer

Als een echte Molosser zijn de Boxers niet bepaald gemakkelijk te trainen als ze beginnende verzorgers hebben die ze met veel laten wegkomen. Echter, als ze een professionele hondentrainer inschakelen voor hun training of als ze zelfverzekerd en ervaren zijn, kun je met deze honden zeer goede resultaten behalen.

Educatieve methoden moeten respectvol, positief, samenhangend en geweldloos zijn. Deze honden kunnen erg prettig zijn om op te voeden omdat het erg belangrijk voor ze is om hun verzorgers gelukkig te maken.

De opvoeding moet vroeg beginnen. Dit geldt vooral voor dit ras, omdat de honden een sterk karakter hebben. Aangezien de Boxerpup al erg slim is, kan de basis van de training worden geleerd vanaf het moment dat ze bij hun nieuwe huis aankomen.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Boxer

De prijs van een bokser varieert op basis van hun afkomst, leeftijd en geslacht. Een hond met een stamboekinschrijving kost gemiddeld € 1200, -. De meest waardevolle lijnen kunnen worden verkocht voor meer dan €2500.

Het gemiddelde budget dat nodig is voor de fysieke behoeften van een hond van deze omvang is ongeveer €85 per maand (voeding, verzorging en verzekering).

Wil je een hond van het ras Boxer?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Boxer ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Boxer geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: