Bengaalse kat

Andere naam: Bengal

Foto: volwassen kat ras Bengaalse kat
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Bengaalse kat heeft een levensverwachting van 10 tot 16 jaar.

Karakter

Volwassen afmetingen

Poes Ongeveer 35 cm
Kater Ongeveer 35 cm

Volwassen gewicht

Poes 4 tot 6 kg
Kater 5 tot 7 kg
Vachtkleur
Bruin
Vachttype
Kort
Oogkleur
Groen
Blauw
Geel

Aankoopprijs

Een Bengaalse kat kost tussen de 750€ en 1200€

Goed om te weten

Meer informatie over de Bengaalse kat

Oorsprong en geschiedenis van de Bengaalse kat

Mensen hebben al heel lang een zekere fascinatie voor wilde katten. In 1963 besloot een vrouw genaamd Jean S. Mill een huiskat te kruisen met een wilde kat, namelijk een luipaardkat. De naam "Bengaalse kat" werd aan het nieuwe ras gegeven om de regio van herkomst van de wilde kat te herdenken. Het doel van het ras was om een ​​zachtaardige, sympathieke kat te krijgen, maar die een opvallend uiterlijk zou moeten hebben, zoals dat van een luipaard of een jaguar. Jean Mill ontving 8 hybride vrouwtjes van de Universiteit van Davis, Californië, die waren gebruikt voor onderzoek naar leukemie bij katten. Er werden veel andere kruisingen met verschillende rassen gemaakt (bijvoorbeeld met de Egyptische Mau en de Birma-kat), voornamelijk om inteelt te voorkomen. Het ras zoals we het vandaag kennen, gaat terug tot de jaren 80, specifieker 1985, toen Jean Mill een van zijn protégés op een wedstrijd presenteerde. De Bengaalse kat was natuurlijk zeer succesvol en de TICA erkende het jaar daarop deze kat als een onafhankelijk ras. De FIFe erkende het ras pas in 1999.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Bengaalse kat

Gemiddeld kost een Bengaalse kitten uit een nest tussen de € 450 en € 1200. Prijzen variëren vaak op basis van afstamming, ras, leeftijd en geslacht.

Je moet gemiddeld 40 € per maand budgetteren om aan de behoeften van de Bengaalse kat te voldoen. Dit budget omvat kwaliteitsvoeding en eventuele kosten die worden gemaakt om ze in goede gezondheid te houden.

Wil je een kat van het ras Bengaalse kat?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Bengaalse kat ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Bengaalse kat geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: