Aanbieding

Hond vermist in Saksen...

De hondennaam veroorzaakt verontwaardiging.

© Tasso e.V. / Facebook

Hond vermist in Saksen: zijn naam zorgt voor veel ophef!

Door Kaami Kanje

Online sinds

In veel gevallen kan het internet een grote hulp zijn. Maar soms kan het brede bereik ook nadelig zijn.

Het is altijd verbazingwekkend hoe snel je op internet zowel steun als haat van andere gebruikers kunt krijgen.

Dat werd duidelijk voor de dierenbeschermingsorganisatie TASSO e. V. toen ze op Facebook een vermissingsbericht deelden van een Staffordshire Bull Terrier die was weggelopen in Saksen.

De naam van de vermiste hond veroorzaakt verontwaardiging

In de meeste gevallen is de steun van de gemeenschap altijd overweldigend, omdat iedereen zich kan voorstellen hoe vreselijk het is om je geliefde viervoeter te verliezen, en dus helpt iedereen altijd om de verzorger en het huisdier weer bij elkaar te brengen.

In dit geval veroorzaakt de vermiste hond echter een opschudding onder dierenliefhebbers. De reden is de naam van de hond. Want behulpzame internetgebruikers houden meteen hun adem in bij het zien van de flyer. Is dit soms een grap? Helaas niet, de hond heet daadwerkelijk Goebbels. 

"De hond heeft zeker niet zelf voor deze naam gekozen."

Helemaal juist, Goebbels, net als Joseph Goebbels, een van de 'meest invloedrijke politici van het nationaalsocialisme en de nauwste vertrouweling van Adolf Hitler', zoals een van de geschokte internetgebruikers het relevante Wikipedia-artikel citeert.

Veel andere internetgebruikers eisen een 'achtergrondcontrole' van de eigenaren. Een ander speculeert geïrriteerd:

"De naam en het ras van de hond geven duidelijk aanwijzingen over de overtuigingen van de verzorger."

Inmiddels heeft ook TASSO gereageerd op de vermissingsadvertentie en de ophef die daarop volgde. Het lijkt erop dat het dier weer veilig thuis is en de advertentie is verwijderd van de Facebook-pagina:

"We publiceren elke zoekadvertentie als het helpt om het dier te vinden - ongeacht de huidskleur, religie, nationaliteit of politieke overtuiging van de eigenaar."

Ongeacht wat men van de naamkeuze vindt, is het nuttig om deze in de vermissingsadvertentie te vermelden, zodat het dier kan worden aangesproken als het wordt gezien, aldus de dierenbeschermingsvereniging.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen