Aanbieding

geredde hond

geredde hond

© Landelijke Inspectie Dierenwelzijn

Wederom ruim 100 dieren gered bij dierenverzamelaar in het zuiden van het land

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Het was opnieuw raak bij een dierenverzamelaar in Echt-Susteren. Daar zijn afgelopen dinsdag tientallen dieren in beslag genomen die er niet best aan toe waren.

Inbeslagname van verwaarloosde dieren bij dierenverzamelaar in Echt-Susteren

Dinsdag heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn tientallen honden, katten, kippen en paarden in bewaring genomen bij een dierenverzamelaarster in de gemeente Echt-Susteren. De Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) heeft eerder al ingegrepen op dit adres, waarbij dieren in erbarmelijke omstandigheden werden aangetroffen.

Herhaalde verwaarlozing: een terugkerend probleem

Jelko de Ruijter van de LID vertelt op L1 radio dat het niet de eerste keer is dat deze vrouw betrokken is bij dierenverwaarlozing. In 2021 moest de LID ook al optreden op dit adres, waarbij tientallen verwaarloosde dieren werden aangetroffen. Ondanks een houdverbod dat de bewoonster afgelopen zomer kreeg opgelegd, mocht zij nog steeds dieren houden vanwege een lopend hoger beroep. Deze situatie resulteerde opnieuw in een nieuwe verzameling dieren, waarvoor boetes wegens verwaarlozing werden opgelegd.

Een ernstige situatie: dieren onder erbarmelijke omstandigheden

Bij de recente inbeslagname op dinsdag werden ongeveer 60 honden, 50 kippen, 20 katten, twee pony's en een pasgeboren veulen aangetroffen. Acht verwaarloosde paarden stonden op aangrenzende weilanden. De dieren verkeerden in erbarmelijke omstandigheden, gehouden in vervuilde kooien, ziek, ongesocialiseerd of geplaagd door vlooien.

In actie: dieren in bewaring en medische zorg

De LID, in samenwerking met de politie, heeft alle dieren in bewaring genomen en zorgt voor de benodigde medische verzorging. De eigenares is verantwoordelijk voor de kosten en kreeg een proces-verbaal wegens verwaarlozing. De zaak wordt nu overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Herhaling van misstanden: rechtszaak mogelijk

De herhaalde verwaarlozing en het negeren van eerder opgelegde straffen maken deze zaak complex. Het Openbaar Ministerie zal moeten beslissen welke juridische stappen worden ondernomen om verdere misstanden te voorkomen en gerechtigheid te waarborgen.

We hebben voor alsnog geen idee wat er gaat gebeuren met de opgevangen dieren, aangezien ze in beslag zijn genomen en op een geheime lokatie verblijven. 

Als de vrouw de dieren niet terug krijgt en wordt berecht dan zullen de dieren worden verdeeld over meerdere asielen en ter adoptie worden aangeboden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen