Aanbieding

19 oude honden geadopteerd

familie met 19 honden

© Instagram - mrmoproject

Dit echtpaar heeft 19 honden die allemaal één ding in gemeen hebben (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

"Chris en Mariesa houden zo veel van honden dat ze er momenteel in totaal 19 hebben. En ze hebben allemaal één ding in het bijzonder.

Vooral tijdens het eten is het bij Chris en Mariesa Hughes behoorlijk chaotisch. Geen wonder, met maar liefst 19 hongerige honden! Gedurende 30 minuten is het dierenliefhebbende stel dan druk bezig.

"We hebben honden die met de hand gevoerd moeten worden omdat ze tanden en kiezen missen. Sommige honden hebben voedselallergieën, en we hebben honden met allerlei voedingsbehoeften." Het is een echte uitdaging die Chris en Mariesa graag aangaan, omdat ze vooral honden willen helpen die anders niemand meer wil hebben.

Het paar redt oude asielhonden met een handicap

Het paar uit de VS heeft een groot hart voor oudere honden en die met een handicap die in het asiel zijn beland - achtergelaten of afgestaan. Ze willen hen gericht helpen. "Sinds ik een kind was, wilde ik altijd al honden redden," bekent de veertigjarige Mariesa. "Toen ik negen was, kreeg ik mijn eerste reddingshond. Chris heeft zich op dezelfde manier gedragen."

Inmiddels hebben ze samen al meer dan 500 van zulke viervoeters gered. En er lijkt geen einde aan te komen. De 19 honden die momenteel bij het paar wonen, verschillen compleet qua leeftijd, ras en hun verschillende handicaps of behoeften.

"We hebben een Chihuahua van 22 jaar oud en een Mopshond van 20 jaar oud," legt Mariesa uit. "Ze verdienen allemaal een tweede kans." Het huis van het paar is inmiddels aangepast en ingericht naar de behoeften van hun beschermelingen."

Een stichting om bijzondere honden te helpen

Maar dat is niet alles: Daarnaast heeft het paar, dat ondanks de vele honden nog steeds fulltime werkt, ook een stichting opgericht. De inspiratie voor het Mr. Mo-project kwam van Chris' hond Moses, een oude pitbull die nog 22 maanden bij hem heeft geleefd voordat hij vanwege ruggenmergkanker over de Regenboogbrug moest gaan.

 

 

Het echt buitengewone aan dit project: Mariesa en Chris zoeken niet alleen een nieuw mooi thuis voor asielhonden die niemand meer wil adopteren. Ze nemen ook de dierenartskosten voor deze honden op zich tot aan het einde van hun leven.

Kijk hier naar de emotionele video:

Vaak de laatste hoop voor 'vaste bewoners'

Vanwege hun eigen ervaring weten ze maar al te goed hoe duur de zorg voor een oude en zieke hond kan zijn. Alleen al het afgelopen jaar hebben ze ongeveer 648.000 euro uitgegeven aan dierenartsbehandelingen.

Voor veel dierenasiels zijn Mariesa en Chris daarom de laatste hoop, vooral voor menig oude, gehandicapte viervoeter die gewoon nog wat mooie tijd verdient.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen