Aanbieding

De teef had een tumor van 21 kilo De teef had een tumor van 21 kilo
© Inside Edition / Facebook

Deze Golden Retriever werd achtergelaten met een tumor in zijn buik van meer dan 20 kilo! (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Naast het gevaar voor zijn gezondheid, belemmerde deze kolossale tumor hem ook om zich goed te kunnen verplaatsen.

Als het gaat om het achterlaten van huisdieren, zijn de redenen hiervoor vaak divers. Ziekte is er één van. De medische kosten kunnen namelijk snel oplopen en niet iedereen heeft het geld om deze te betalen. In elk geval is het veel beter om je hond of kat naar een asiel of een organisatie te brengen die hierin gespecialiseerd is, in plaats van ze zomaar op straat achter te laten.

Helaas verliep het voor Henry, een Golden Retriever van 8 jaar oud, niet op die manier. Hij werd alleen gevonden, ronddwalend door een buurt in Newport Beach, Californië.

Een hond met een enorme tumor

Volgens CBS Los Angeles had het dier inderdaad veel moeite met lopen. En dat was niet zo vreemd: hij leed aan een tumor van 21 kilo aan zijn rechterflank. En de arme hond zou door zijn verzorgers zijn achtergelaten vanwege zijn enorme tumor, volgens zijn redders.

Maar voor Valerie Schomberg, hoofd van dierencontrole, was het geen optie om hem weer achter te laten. De jonge vrouw gaf zichzelf de missie om deze lieve en aanhankelijke hond te redden. Ze slaagde er zelfs in om hulp van $500 te krijgen om de kosten van zijn operatie te dekken.

Het was Dr. Karla Nichols, een dierenarts, die de tumor verwijderde, en zij vertelde Inside Edition dat de tumor zo groot was dat deze Henry's bewegingen belemmerde: "Het was heel duidelijk dat zijn rechter voorpoot moeite had om zijn gewicht te dragen."

Vijf dagen nadat hij werd gevonden, onderging Henry de operatie. De operatie verliep zeer goed en de hond heeft zijn jeugdgewicht teruggekregen, waarbij hij zijn 21 kilo zware tumor achter zich heeft gelaten.

Hij heeft ook zijn levenslust en volledige mobiliteit teruggekregen.

Bekijk deze reportage over Henry, gemaakt door Inside Edition:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen