Aanbieding

Hond met mond open
© Praneem79 /Shutterstock

Dierenarts raadt deze 5 hondenrassen af en onthult haar 5 favoriete hondenrassen!

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een dierenarts onthult de vijf hondenrassen die ze zelf nooit zou adopteren en vertelt ook welke hondenrassen tot haar top 5 behoren. 

Dr. Whitney Terrell uit Alabama, Verenigde Staten, veroorzaakte een storm op het internet na het plaatsen van een video op TikTok waarin ze vijf hondenrassen noemt die ze nooit zou willen adopteren. Een lijst die miljoenen bezoeken en opmerkingen heeft opgeleverd aangezien niet iedereen het met de dierenarts eens is.


Terrell onderstreept, ondanks de lawine van kritiek, in haar video dat de gekozen honden gezondheids- en/of gedragsproblemen hebben. Dat wil zeggen, sommigen rassen vergen meer aandacht en een uitgebreidere opleiding vanwege hun gedrag of gezondheid. Kortom honden die veel tijd en geduld van hun verzorger vragen en daarom niet voor iedereen geschikt zijn, zeker niet voor onervaren verzorgers.

De 5 "slechtste hondenrassen" volgens Dr. Terrell

Dit is de lijst met de vijf hondenrassen die Dr. Terrell niet direct zou aanraden, en al zeker niet aan eerste honden(h)ouders:

De 5 favoriete honderassen van de dierenarts

Na het delen van haar lijstje met hondenrassen om te vermijden deelde ze ook een lijst met haar 5 meest favoriete hondenrassen:

Wij bij Wamiz kunnen ons ook zeker vinden in haar lijst, en dan met name in haar laatste keuze. De dierenasiels zitten bomvol in Nederland, en de honden die daar zitten hebben meer dan ooit een tweede kans nodig bij een gezin waar ze voor altijd gelukkig kunnen zijn. Wel is het zo dat niet iedere hond uit het asiel geschikt is voor eerste honden(h)ouders, dus laat je hierin adviseren door medewerkers van het dierenasiel. 

Wil jij een huisdier adopteren? Bekijk de dieren beschikbaar ter adoptie!
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen