Bulldog

Andere namen: Engelse Bulldog, Old English Bulldog

Bulldog
Volwassen Bulldog

De Engelse bulldog is met de karakteristieke lichaamsbouw en het kalme, ietwat luie temperament niet de typische bulldog. Deze aangename gezelschapshond is green grote atleet, maar houdt wel van een rondje lopen. Sociaal is de hond alleen naar leden van de sociale groep. De ietwat knorrige uitstraling verbergt het trouwe, beschermende en moedige karakter van deze bijzondere hond.

Algemene informatie Bulldog

Hoe oud wordt een Bulldog? :

3

15

8

10

Karakter :

Aanhankelijk Rustig

Grootte Bulldog :

Herkomst en geschiedenis

De Bulldog stamt af van vechthonden die in de Middeleeuwen tegen stieren vochten. Hier komt ook de naam Bulldog vandaan: bull is het Engelse woord voor stier. De fokkers wilden een sterke, felle hond met een krachtige beet die vrijwel geen pijn kon voelen: dit ras was meer ‘oorlogsmachine’ dan hond. De Bulldogs werden te wreed en onhandelbaar, waardoor het ras bijna uitstorf. Dit veranderde toen een groep fokkers besloot te werken aan het karakter van de hond, waarbij er werd geprobeerd om de hond zo min mogelijk agressief te krijgen. Tegenwoordig is de Engelse Bulldog een vriendelijke, zachtaardige gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken Bulldog

  Grootte Bulldog

  Teef : 30 tot 40 cm

  Reu : 30 tot 40 cm

  Gewicht Bulldog

  Teef : 21 tot 25 kg

  Reu : 23 tot 27 kg

  Vachtkleur Bulldog

  Vachttype

  Oogkleur Bulldog

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Bulldog

  De Engelse Bulldog heeft een bijzondere bouw : gedrongen, krachtig en laag op de poten, met een verrassend groot hoofd. Het hoofd bevat rimpels en de snuit is kort en platgedrukt. De middelgrote, ronde ogen staan tamelijk ver uit elkaar en laag op de hoofd. De oren zijn klein en roosvormig : ze beginnen wat hoger aan het hoofd, de punt is omlaag en naar achteren gevouwen. Dit ras is een onderbijter, wat inhoudt dat de ondertanden voor de boventandensluiten.

  Goed om te weten

  De Engelse Bulldog kan niet zwemmen. Hoewel sommige Bulldogs wel kunnen zwemmen, raken ze snel vermoeid en hebben ze de neiging om te zinken. Bulldogs moeten daarom altijd een reddingsvest aan in de buurt van water.

  Karakter Bulldog

  • 100%

   Aanhankelijk

   Oorspronkelijk werd dit Engelse hondenras ingezet als vechthond, maar hier is inmiddels weinig van te merken. Deze gevoelige, loyale hond is nu vooral dol op tijd doorbrengen met familieleden.

  • 66%

   Speels

   Ondanks het ietwat chagrijnige uiterlijk van deze hond is dit ras dol op spelen. Hoewel de hond het niet urenlang volhoudt, vindt de Engelse Bulldog het vooral leuk om te spelen met kinderen. Als het niet te warm weer is en de hond met respect behandeld wordt, zal je deze Bulldog dan ook vaak in de tuin met kinderen zien.

  • 100%

   Rustig

   Het zachtaardige, kalme karakter van de Engelse Bulldog kan ervoor zorgen dat je denkt dat dit een vrij lui ras. Deze hond weet precies wanneer het beter is om zich rustig te houden en heeft van nature een zeer evenwichtig karakter.

  • 66%

   Intelligent

   De intelligentie van dit hondenras vindt je vooral terug in het vermogen om zich aan te passen aan verschillende omgevingen, levensstijlen en activiteiten.

  • 33%

   Jager

   De Bulldog heeft geen overdreven roofzuchtig instinct ontwikkeld. In tegendeel : deze hond slaapt liever aan de voet van de bank dan dat dit ras achter een prooi aanrent.

  • 66%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Van nature is de Bulldog vrij beschermend voor verzorgers en familieleden. Dit zorgt ervoor dat dit ras zich wat voorzichtig en argwanend gedraagt naar vreemden. Het duurt even voordat de hond een onbekende zal vertrouwen.

  • 33%

   Onafhankelijk

   Ondanks het chagrijnige uiterlijk is deze hond erg gehecht aan de verzorgers. Echt onafhankelijk is de Bulldog niet.

   Gedrag Bulldog

   • 33%

    Kan goed alleen zijn

    Eenzaamheid is de grootste angst van de Engelse Bulldog. Het liefst woont de hond samen met mensen die thuiswerken (of mensen die de hond mee naar het werk kunnen nemen) of gepensioneerden.

    Wanneer je de hond vaak en lang alleen laat, kan de Bulldog ongewenst gedrag gaan vertonen. Dit kan zich in verschillende vormen uiten, zoals bijvoorbeeld het kapot maken van dingen of in huis plassen.

   • 66%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    Deze hond is soms wat moeilijk om te motiveren. Bij een onrechtvaardige houding van de verzorger kan de Bulldog gaan mokken om onvrede te laten zien. Maar als je de volledige aandacht van dit ras hebt, is de Bulldog vrij volgzaam.

    Begin de opvoeding zodra de Bulldog als puppy in huis komt. Zo voorkom je dat de hond slechte gewoonten ontwikkelt.

    De oefeningen moeten regelmatig en op een positieve manier worden herhaald omdat de hond dit niet altijd even makkelijk volgt. Met korte sessies behoudt je de concentratie van de hond. Zorg ervoor dat de trainingssessies altijd positief eindigen om de hond te motiveren.

    Een van de belangrijkste dingen, misschien zelfs wel het belangrijkste ding, om de hond aan te leren is alleen zijn. Met een goede training verkom je stress bij de hond. Nogmaals, laat de hond niet te lang alleen thuis.

    Een ander belangrijk punt is het aan de lijn lopen zonder te trekken. Wanneer je dit al vroeg bij de hond aanleert zullen de wandelingen een stuk aangenamer zijn.

   • 33%

    Blaft graag

    Deze hond snurkt veel en haalt vrij luid adem. Ook blaft dit ras veel.

   • 33%