Bulldog

Andere namen : Engelse Bulldog, Old English Bulldog

Foto: volwassen hond ras Bulldog
Foto: puppy ras Bulldog
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Bulldog heeft een levensverwachting van 8 tot 10 jaar.

Karakter

Grootte

Middelgroot

Volwassen afmetingen

Teef 30 tot 40 cm
Reu 30 tot 40 cm

Volwassen gewicht

Teef 21 tot 25 kg
Reu 23 tot 27 kg
Vachtkleur
Wit Zandkleurig Blauw
Vachttype
Kort
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Bulldog kost tussen de 900€ en 1500€

Goed om te weten

Meer informatie over de Bulldog

Oorsprong en geschiedenis van de Bulldog

De Bulldog stamt af van vechthonden die in de Middeleeuwen tegen stieren vochten. Hier komt ook de naam Bulldog vandaan: bull is het Engelse woord voor stier. De fokkers wilden een sterke, felle hond met een krachtige beet die vrijwel geen pijn kon voelen: dit ras was meer ‘oorlogsmachine’ dan hond. De Bulldogs werden te wreed en onhandelbaar, waardoor het ras bijna uitstorf. Dit veranderde toen een groep fokkers besloot te werken aan het karakter van de hond, waarbij er werd geprobeerd om de hond zo min mogelijk agressief te krijgen. Tegenwoordig is de Engelse Bulldog een vriendelijke, zachtaardige gezelschapshond.

Opvoeding van de Bulldog

Deze hond is soms wat moeilijk om te motiveren. Bij een onrechtvaardige houding van de verzorger kan de Bulldog gaan mokken om onvrede te laten zien. Maar als je de volledige aandacht van dit ras hebt, is de Bulldog vrij volgzaam.

Begin de opvoeding zodra de Bulldog als puppy in huis komt. Zo voorkom je dat de hond slechte gewoonten ontwikkelt.

De oefeningen moeten regelmatig en op een positieve manier worden herhaald omdat de hond dit niet altijd even makkelijk volgt. Met korte sessies behoudt je de concentratie van de hond. Zorg ervoor dat de trainingssessies altijd positief eindigen om de hond te motiveren.

Een van de belangrijkste dingen, misschien zelfs wel het belangrijkste ding, om de hond aan te leren is alleen zijn. Met een goede training verkom je stress bij de hond. Nogmaals, laat de hond niet te lang alleen thuis.

Een ander belangrijk punt is het aan de lijn lopen zonder te trekken. Wanneer je dit al vroeg bij de hond aanleert zullen de wandelingen een stuk aangenamer zijn.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Bulldog

De prijs van een Engelse Bulldog varieert op basis van leeftijd, geslacht en afkomt. Gemiddeld kost puppy met stamboom ongeveer €1200. Dit hondenras is vrij duur, wat over het algemeen gerechtvaardigd wordt door de titels die de fokkerij op hondenshows behaalde.

Het verzorgen van deze hond kost ongeveer €60 tot €90 per maand.

Wil je een hond van het ras Bulldog?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Bulldog ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Bulldog geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: