Basset hound

Andere naam: Bassethond

Foto: volwassen hond ras Basset hound
Foto: puppy ras Basset hound
Geverifieerd door een dierenexpert
reactie Delen

Levensverwachting

De Basset hound heeft een levensverwachting van 8 tot 12 jaar.

Karakter

Grootte

Middelgroot

Volwassen afmetingen

Teef 33 tot 38 cm
Reu 33 tot 38 cm

Volwassen gewicht

Teef 25 tot 30 kg
Reu 25 tot 30 kg
Vachtkleur
Zwart Wit Rood
Vachttype
Kort
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Basset hound kost tussen de 1000€ en 1500€

Goed om te weten

Meer informatie over de Basset hound

Oorsprong en geschiedenis van de Basset hound

Ze stammen af van de Basset artésien normand, die tegen het midden van de vorige eeuw vanuit Frankrijk naar Engeland werd geïmporteerd en vervolgens werd gekruist met de Chien de Saint-Hubert (Bloedhond). Dit resulteerde in exemplaren die vergelijkbaar waren met de huidige Basset Hounds, maar dan nog kleiner. De laatste stap werd gezet door de Amerikanen, die het ras "adopteerden" en van de voormalige jachthond een gezelschapshond maakten. Na een lange periode van "ouderschap" in het ras door de VS, bracht de FCI ze in 1987 terug naar het VK door alleen de Engelse standaard over te nemen.

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Basset hound

  • Groep 6 - Lopende honden en zweethonden

  • Section 1 : Scent hounds

Opvoeding van de Basset hound

Deze Basset Hounds zijn een beetje eigenwijs en hebben een vroege, positieve, strikte en samenhangende opvoeding nodig. Gedragsregels en grenzen moeten zo vroeg mogelijk worden aangeleerd om slechte gewoontes te voorkomen.

Wanneer er eenmaal een vertrouwensrelatie ontstaat tussen de hond en verzorger, zorgt het rustige karakter er voor dat ze makkelijker te trainen zijn. Dan kan het zo waar een plezier zijn om ze te trainen. 

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Basset hound

De prijs van een Bassethond varieert op basis van hun afkomst, leeftijd en geslacht. Een hond met een stamboekinschrijving kost gemiddeld € 1200. De meest waardevolle lijnen kunnen worden verkocht voor maximaal € 3000.

Gemiddeld kost het €80 per maand om aan de fysieke behoeften van een hond van deze omvang te voldoen. Denk hierbij aan hoogwaardige voeding en de gebruikelijke verzorgingsproducten (vaccinaties, ontwormingskuren etc.) en verzekering.

Wil je een hond van het ras Basset hound?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Basset hound ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Basset hound geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen

reactie

  • jacobsark
    jacobsark
    Wij ,stichting jacob's ark, zijn gespecialiseert in de opvang en herplaatsing van de bassethound. Belangrijkste reden van afstand doen is dat de hond niet alleen kan blijven . Het is een echte meutehond , die ook echt een hond als maatje nodig heeft . en dan het liefst ook een basset.
    Ze passen zeer zeker niet bij iedereen , mensen moeten geen gehoorzaamheid verwachten want ze doen hun eigen zin ,dat is ook wat het ras zo leuk maakt. Baasje moet met name humor en vooral veel geduld hebben.
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

1 reactie op 1

Je wilt dit adoptieprofiel delen: