Pyreneese Herdershond

Andere namen : Berger des Pyrenees, Labrit, Pastor de los Pirineos, Petit Berger, Pyrenean Shepherd, Pyrenean Sheepdog

Pyreneese Herdershond

De Pyreneese Herdershond is een innemende, loyale en zeer intelligente herdershond. Deze hond past absoluut niet bij niet-dynamische verzorgers en heeft veel beweging nodig. Wanneer de hond het belang van een gegeven commando niet inziet, zal de herder niet erg volgzaam zijn.  

Algemene informatie Pyreneese Herdershond

Hoe oud wordt een Pyreneese Herdershond? :

8

20

13

15

Karakter :

Speels Intelligent

Grootte Pyreneese Herdershond :

Oorsprong en geschiedenis van de Pyreneese Herdershond

Dit hondenras is het oudste van alle Franse Herders, maar de afkomst van de Pyreneese Herdershond is niet precies bekend. Vaak wordt aangenomen dat de oorsprong en geschiedenis van deze herdershond dezelfde zijn als van andere Europese herdershonden, wat ze afstammelingen van Aziatische honden maakt. In de jaren ’20 van de vorige eeuw werd de eerste rasstandaard vastgesteld. Dit was niet makkelijk aangezien Pyreneese Herdershonden erg van elkaar kunnen verschillen in vacht of grootte. Alleen het karakter is bij vrijwel elke hond hetzelfde. Sindsdien zijn er veel wijzigingen in de rasstandaard aangebracht, met name om de norm te verduidelijken.

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Pyreneese Herdershond

FCI groep

Groep 1 - Herdershonden en veedrijvers

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Pyreneese Herdershond

Pyreneese Herdershond

Grootte Pyreneese Herdershond

Teef : 40 tot 52 cm

Reu : 40 tot 54 cm

Gewicht Pyreneese Herdershond

Teef : 8 tot 10 kg

Reu : 8 tot 10 kg

Vachtkleur Pyreneese Herdershond

Vachttype

Oogkleur Pyreneese Herdershond

Bruin

Uiterlijke kenmerken Pyreneese Herdershond

De Pyreneese Herdershond mag dan klein zijn, de hond zit wel boordevol energie. Dit ras heeft een ietwat sluwe, achterdochtige houding en een kop die wat wegheeft van een bruine beer. De schedel is middelgroot en vrij vlak, mooi afgerond aan de zijkanten. De populairste versie is deĀ langharige Pyreneese Herdershond. De snuit is recht, vrij kort en een beetje kegelvormig. De oren zijn breed aan de basis.Ā De Pyreneese HerderĀ met een kort gezicht heeft een iets langere snuit dan de langharige. De stam is robuust. De ledematen zijn goed in balans. De staart is niet erg lang.

Lees verder na de advertentie

Lees verder na de advertentie

Goed om te weten

Lees verder na de advertentie

Wil je een hond van het ras Pyreneese Herdershond?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Pyreneese Herdershond ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Pyreneese Herdershond geschikt voor jou?

Doe de test

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Pyreneese Herdershond

De prijs van een Pyreneese herdershond is afhankelijk van afkomst, leeftijd, geslacht en vachttype. Gemiddeld kost een Pyreneese Herdershond pup met stamboom tussen de €900,- en €1500,-.

Maandelijks ben je ongeveer €60,- kwijt aan de verzorging van deze herdershond (voeding, verzorging en verzekering).

Haaruitval van de Pyreneese Herdershond

De Pyreneese Herdershond verliest het hele jaar door haar. Gelukkig is dit niet heel erg. Tijdens de twee ruiperioden in de lente en herfst raakt de hond wat meer haar kwijt dan normaal. In dat geval moet er dagelijks geborsteld worden.

Voeding Pyreneese Herdershond

Deze herdershond is zeer hebberig, waardoor je goed op het dieet van de hond moet letten. De maaltijden moeten aangepast worden aan de dagelijkse beweging, leeftijd en gezondheid. Ook word het, vooral bij puppy’s, aangeraden om ze regelmatig te laten controleren door een dierenarts.

Voor deze hond is één maaltijd per dag genoeg. Deze kan het beste ‘s avonds gegeven worden. Afgezien van traktaties als beloning voor goed gedrag wordt het tussentijds voeren afgeraden.

Zelfbediening wordt bij dit ras sterk afgeraden. Deze hebberige hond is niet goed in rantsoeneren, waardoor de Pyreneese Herdershond gevoelig is voor overgewicht en maagklachten.

Mits de verzorgers goede kennis hebben van hondenvoeding, en met toestemming van een dierenarts, kan een Pyreneese Herdershond zelfgemaakte maaltijden eten. Anders zijn brokjes van topkwaliteit ook een goede optie.

Lees verder na de advertentie

Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen

reacties

  • danna
    danna
    Waarom staat er bij jullie rassen geen Pyreneese berghond
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

1 reactie op 1

Lees verder na de advertentie