Aanbieding

Denny de hond

Een triest verhaal en een mooie ontmoeting

© chrissynfn / TikTok

Familie wil hun hond laten inslapen wegens verhuizing: de reactie van dierenarts verdient een medaille

Door Kaami Kanje

Online sinds

Om rustig te kunnen verhuizen, heeft dit Amerikaanse gezin besloten om euthanasie te vragen voor hun volledig gezonde hond.

Denny is een driejarige American Bully-hond. Hoewel hij blind is als gevolg van een ongeluk, is hij verder in een perfect gezonde staat en heeft hij nog vele jaren voor zich.

Helaas heeft zijn familie besloten dat het beter (en handiger) was om hem te laten euthanaseren voor hun verhuizing. Een situatie die de dierenarts aan wie om het verzoek werd gevraagd, heeft geschokt.

Een schokkend verzoek

Omdat de familie van Denny duidelijk niet van plan was en niet mocht vertrekken met de hond, heeft de dierenarts meteen contact opgenomen met een vereniging genaamd "Forgotten, Now Family" in North Carolina.

De oprichtster van de vereniging, Chrissy Elder, werd ontroerd door het verhaal van Denny en dus besloot ze om de hond in een pleeggezin te plaatsen om hem een nieuwe start en een nieuwe kans in het leven te geven.

Maar al snel raakte Chrissy Elder betoverd door de prachtige American Bully en besloot hem definitief te adopteren. Nu heeft Denny alles wat hij zich maar kon wensen en wordt hij omringd door liefde.

@chrissyfnf Its been One week since they brought denny to the vet to be euthanized because they were moving… instead he came home with me. he has no eyes so being blind in a new place is hard but hes doing really well so far and hes so thnakful. Denny you are loved bubs. #fosteringsaveslives #rescue #househippo #myguy #ohana #blinddog #newlife #americanbully ♬ Get You The Moon - City Sessions

Maar zijn geval is een uitzondering. In de Verenigde Staten worden jaarlijks ongeveer 920.000 achtergelaten dieren geëuthanaseerd. Een veel te hoog aantal waar de opvangcentra tegen vechten om te verminderen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen