Aanbieding

De kudde schapen op het veld

Achteraan nadert het gevaar

© RTLnews / KameraOne

Hond hoedt schapen: plotseling verschijnt er een wolf die een bloedbad wil aanrichten (Video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Hij is de beste waakhond ter wereld: Deze jonge Mastiff is echt moedig! Als zijn schapen plotseling in gevaar zijn, houdt hij zich niet in.

Soms is een beroep inderdaad een roeping. Dat lijkt tenminste het geval te zijn bij deze één-jarige Mastiff uit deze video. Hij bewaakt een grote kudde schapen en neemt deze taak heel serieus. Als hij een mogelijke dreiging voor "zijn" schapen opmerkt, kent de moedige viervoeter geen remmingen meer.

Hij merkt de kleine beweging in de verte op en komt meteen in actie. En dat is precies goed, want uitgerekend een wolf probeert zich daar naar de schapenkudde toe te sluipen. De Mastiff heeft dit allang door en gaat stevig de confrontatie aan met de aanvaller. "Jij hoort hier niet thuis", laat de jonge hond krachtig weten.

Hij jaagt het roofdier zelfverzekerd weg

Zelfs nadat de hongerige wolf heeft begrepen dat hij hier iemand tegenover zich heeft en al lang op de vlucht is geslagen, geeft de waakhond niet op. Hij neemt liever het zekere voor het onzekere en jaagt de tegenstander zo succesvol weg. Pas wanneer er geen dreiging meer is voor de schapen, laat hij eindelijk de wolf met rust.

Die zal hier zeker niet snel terugkeren. Met zo'n energieke tegenstander zal het roofdier het liever geen tweede keer proberen.

Je kunt de video hier bekijken.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen