Aanbieding

hond gevonden

Niemand had verwacht dat deze hond ooit nog terug werd gevonden

© Dierenbecherming

Vermiste bejaarde hond na vijf jaar teruggevonden: niemand had gedacht dat dit mogelijk was (video)

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Als mijnheer Wijsenbeek vijf jaar geleden zijn kleinkinderen bezoekt, neemt hond Jill de benen. Hij had de hoop opgegeven, maar toen gebeurde het onverwachte. 

Toen zijn allessie Jill de Nova Scotia Duck Tolling Retriever vijf jaar geleden plots verdween, haalde mijnheer Wijsenbeek alles overhoop om de hond terug te vinden. Hulptroepen, flyers en zelfs een speurhond leverde al die tijd niets op. Kortgeleden werd de Nova Scotia Duck Tolling retriever getraceerd door medewerkers van de gemeente Rotterdam.

Pikzwarte periode

De afgelopen jaren waren pikzwart voor mijnheer Wijsenbeek. Hond Jill kwam bij hem in huis toen zijn vrouw overleed. Ze hielp hem door die eerste allermoeilijkste periode heen en al gauw werden ze onafscheidelijk. Haar verdwijning heeft mijnheer Wijsenbeek dan ook nooit helemaal weten te verwerken. Hij had op de hoop bijna opgegeven. Tot voor kort. Ineens hing Dierenopvangcentrum Vlaardingen aan de lijn: Jill was via haar chipgegevens getraceerd. 

Gestolen

Het arme dier was er heel slecht aan toe. Vreselijk vervilte vacht, ontstoken oren, een vies oog, véél te lange nagels, verwaarloosd en vies. De medewerkers van de Dierenopvang stelden zich veel vragen. Wie was deze Nova Scotia duck tolling retriever en waar kwam ze vandaan? Gezworven had ze vermoedelijk niet, daarvoor waren haar nagels te lang. Maar kon ze haar behoeften nauwelijks doen, omdat haar achterwerk volledig dichtgeplamuurd was met ontlasting en haren. Stap 1 was een flinke wasbeurt en dat deed Jill zichtbaar goed. Ze is daarna direct onder handen genomen door de dierenarts. Nu denken de mensen van het Vlaardingse asiel dat de rashond was gestolen. 

Herenigd 

Intussen zijn mijnheer Wijsenbeek en Jill weer herenigd.  Jill knapt zienderogen op en zit goed in haar vel.  Zo is maar weer bewezen hoe belangrijk het is om je huisdier te laten chippen. 

Kijk hier naar de beelden toen Jill haas verzorger opnieuw zag:

Ander nieuws:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen