Aanbieding

Lieve honden: wat is het liefste hondenras?

Lieve honden in het gras

De Amerikaanse staffordshireterriër en Labrador staan beiden in de top 10

© Sanjagrujic / Shutterstock

Honden zijn over het algemeen ongelofelijk lieve, zorgzame en vriendelijke dieren. Deze kwaliteiten hebben ze ontwikkeld zodat mensen hun voedsel en onderdak gaven. Het zit letterlijk in de aard van het beestje om jou het hof te maken.

Door Maya van Tol

Bijgewerkt op

Wat maakt een lieve hond?

Iedere hond heeft een andere persoonlijkheid, die voor een groot deel bepaald wordt door het ras. Sommige rassen staan bekend als jagers of waakhonden, en andere juist als knuffelberen of schoothondjes.

Dat gezegd hebbende, moet je wel weten dat hun karakter ook door andere dingen gevormd kan worden. Als een hond - ook al behoort hij/zij tot een van de onderstaande rassen - een moeilijke periode doorgemaakt heeft, tekent dat de viervoeter vaak voor het leven. Denk aan zwerfhonden of honden die in het verleden mishandeld zijn. Maar, het tegenovergestelde is ook waar! Honden van een ras dat misschien niet per se als ‘lief’ of ‘warm’ bekend staat, kunnen waanzinnig lief zijn - vooral als ze in een veilige, rustige en liefdevolle omgeving opgroeien.

Ben je opzoek naar een hondenras dat van nature lief is? Dan ben je hier aan het juiste adres! Je vindt hier een lijst met de liefste hondenrassen!

Lieve honden top 10

 

#1 Cavalier King Charles-spaniël

Cavalier King Charles Spaniel
De Cavalier King Charles-spaniël
© Nik174 / Shutterstock

Als er één ding zeker is: de King Charles-spaniël is een ongelofelijke lieverd! Ze staan bekend als de ultieme gezelschapshond. Buitengewoon loyaal, vriendelijk en gemakkelijk van aard, is deze spaniël perfect als je op zoek bent naar een lieve kleine hond om gezellig mee op de bank te knuffelen.

#2 Golden Retriever

Golden Retriever
De Golden Retriever
© Alexgo.photography / Shutterstock

Golden Retrievers zijn echt allemansvrienden. Hun karakter is net zo lief en zacht als hun blik. Omdat ze erg gericht zijn op het helpen en dienen van hun verzorgers, worden ze vaak als blindengeleidenhond of hulphond ingezet. Als je op zoek ben naar een lieve grote hond, is dit daarom de perfect match!

#3 Beagle

Beagle
De Beagle
© Renko Aleks / Shutterstock

Voor hondenliefhebbers die ook houden van het buitenleven, is de Beagle een uitstekende keuze. Deze middelgrote honden zijn van origine jachthonden en hebben veel beweging nodig. Daarnaast zijn het heel aanhankelijke en lieve honden, die erg gefocust zijn op hun verzorgers. Deze kleine, enthousiaste, nieuwsgierige viervoeters gaan graag met je op pad, maar kunnen ook urenlang met je kroelen.

#4 Greyhound

Windhond
De Greyhound
© Renko Aleks / Shutterstock

Ook al staat dit ras bekend als racehond, is de Greyhound veel liever in het gezelschap van hun familie. Tegenover vreemden zijn ze wat voorzichtig, maar naar hun verzorger zijn ze bijzonder aanhankelijk en trouw.

#5 Labrador retriever

Labrador Retriever
De Labrador retriever
© Wirestock Creators / Shutterstock

Voor ons is het geen verassing dat de Labrador retriever een van de meest populaire honden ter wereld is; deze ultieme goedzak is heel gemakkelijk in de omgang en buitengewoon warm van aard. Deze retriever is de perfecte familiehond

#6 Maltezer

Maltezer
De Maltezer
© McCann Michelle / Shutterstock

In een lijst met lieve hondenrassen, mag de Maltezer absoluut niet ontbreken. Deze kleine schat gaat heel goed samen met zowel kinderen als ouderen en past daardoor perfect bij ieder gezin. Bonuspuntje! Hun mooie lange vacht verhaart niet of nauwelijks!

#7 Amerikaanse staffordshireterriër

Amerikaanse staffordshireterrier
De Amerikaanse staffordshireterriër
© Zita Ile / Shutterstock

De Amerikaanse staffordshireterriër, beter bekend als Staff, wordt vaak verkeerd ingeschat. Men verwacht dat dit agressieve honden zijn, maar in werkelijkheid zijn ze ongelofelijk lief en aanhankelijk. Deze Amerikaanse honden spelen graag, zijn robuust en gek op aandacht van hun verzorgers.

#8 Shih Tzu

Shih Tzu
De Shih Tzu
© Nataliya Barishnikova / Shutterstock

De Shih Tzu is bijna net zo lief als dat ze schattig zijn. Dit typische schoothondje wordt graag vastgehouden en vertroetelt. Ze zijn een tikkeltje afstandelijk tegenover vreemden, maar maken alsnog snel vrienden. Daarnaast zijn deze rustige honden uitzonderlijk aanpasbaar, wat ze de perfecte aanvulling maakt op ieder gezin.

#9 Poedel

Koningspoedel
De Poedel
© Justyna Kawrow / Shutterstock

Dit ras staat bekend om hun bijzondere vacht (die overigens nauwelijks verhaart!), maar is daarnaast ook waanzinnig lief en trouw. De Poedel wordt om die reden ook vaak aangeraden voor beginnende hondenverzorgers.

#10 Duitse dog

Duitse dog
De Duitse dog
© Guy J Sagi / Shutterstock

De Duitse dog is een grote vriendelijke reus. Door het enorme postuur van deze hond, kan deze wat intimiderend overkomen op mensen maar deze grote hond heeft ook een heel groot hart. De Duitse dog is aanhankelijk en houdt er niet van om alleen te zijn. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen