Greyhound

Andere namen: English Greyhound

Greyhound
Volwassen Greyhound © Shutterstock

De Greyhound werd voor het eerst gefokt als een jacht- en racehond en is daarna een populair familiehuisdier geworden. Hoewel de hond in staat is tot een topsnelheid van 70 kmh, is het een rustig en zachtaardig ras dat het grootste deel van de tijd ontspannen doorbrengt. Deze windhonden zijn het gelukkigst in stille en ontspannen omgevingen. Deze zachtaardige honden zijn uitstekende huisdieren voor gezinnen met kleine kinderen en andere honden.

Algemene informatie Greyhound

Hoe oud wordt een Greyhound? :

4

16

9

11

Karakter :

Jager

Grootte Greyhound :

Herkomst en geschiedenis

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is, zijn er suggesties dat windhondachtige al 4000 jaar geleden bestonden. Verwijzingen naar deze honden komen voor in de oude Egyptische cultuur, en deze werden mogelijk gebruikt als jachthonden door Keltische stammen uit de 5e en 6e eeuw voor Christus. De eerste meldingen van de moderne Windhond verschenen in de 18e eeuw. Het werd vervolgens officieel erkend door de Britse kennelautoriteiten in de 19e eeuw. Sindsdien heeft de Greyhound een lange en befaamde carrière achter de rug als jachtmaatje en racehond.

FCI groep

FCI groep

Groep 10 - Windhonden

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Greyhound

  Grootte Greyhound

  Teef : 68 tot 71 cm

  Reu : 71 tot 76 cm

  Gewicht Greyhound

  Teef : 28 tot 33 kg

  Reu : 28 tot 33 kg

  Vachtkleur Greyhound

  Vachttype

  Oogkleur Greyhound

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Greyhound

  Greyhounds hebben een slank, gespierd lijf met een diepe borst, krachtige benen en een flexibele wervelkolom. Windhonden zijn dolichocephalisch, wat betekent dat deze een lange, smalle schedel en een langwerpige snuit hebben.

  Goed om te weten

  Omdat Greyhounds gevoelig zijn voor pesticiden, moet je jouw dierenarts raadplegen voordat je vlooienbanden of -sprays gaat gebruiken. Hetzelfde geldt voor alle tekenbehandelingen.

  De lange, slanke lichaamsbouw van de Greyhound is niet geschikt voor harde oppervlakken; zorg ervoor dat deze honden een fijn en comfortabel bed hebben van zacht materiaal. Windhonden hebben een unieke bloedchemie. Deze hebben een hoog aantal rode bloedcellen en de levers hebben lagere niveaus van bepaalde enzymen.

  Als jouw windhond bloedtesten heeft, zorg er dan voor dat je dierenarts op de hoogte is van de ongebruikelijke bloedchemie van je hond, dit om te voorkomen dat er een verkeerde diagnose wordt gesteld.

  Karakter Greyhound

  • 33%

   Aanhankelijk

   Greyhounds kunnen een beetje afstandelijk en onvriendelijk overkomen tegenover vreemden. Deze viervoeters zijn zeer aanhankelijk en buitengewoon loyaal tegenover de leden binnen de eigen familie; dit omvat verzorgers, jonge kinderen en andere huisdieren.

  • 66%

   Speels

   Greyhound puppy's zitten vol met energie en houden van spelen, hoewel deze de neiging hebben om milder te zijn naarmate de honden ouder worden. Ondanks het atletische lichaam en zinderende tempo, zijn volwassen Greyhounds een stel bankhangers.

  • 66%

   Rustig

   Hoewel deze viervoeters worden gefokt voor energieke, intense activiteiten, zijn Greyhounds meestal kalme en volgzame huisdieren die de voorkeur geven aan het rustige leven. De honden raken zelden opgewonden van bezoek en hebben de neiging zich goed aan te passen aan nieuwe situaties en omgevingen.

  • 66%

   Intelligent

   De Greyhound heeft een hoog intelligentieniveau en reageert goed op training. Vanwege het zachtaardige karakter moeten trainers en verzorgers altijd zachte commando's gebruiken in combinatie met op beloning gebaseerde trainingsmethoden.

  • 100%

   Jager

   Met het uitstekende zicht en de atletische lichaamsbouw is de Greyhound op maat gemaakt voor de jacht. Iedereen die ooit een windhondenrace of een coursingwedstrijd heeft gezien, zal weten hoe snel deze hond kan bewegen en hoe vastbesloten deze worden zodra het doel voor ogen is.

  • 100%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Greyhounds zijn niet bang of waakzaam voor vreemden, deze zijn daar gewoon niet zo in geïnteresseerd. Dit betekent niet dat de windhond verlegen of nerveus is, de viervoeters blijven gewoon liever uit de schijnwerpers. Het aandachtzoekende gedrag dat je ziet bij speelse en actieve rassen zal je niet zien bij de Greyhound. 

  • 33%

   Onafhankelijk

   Greyhounds zijn absoluut een van de meest onafhankelijke hondenrassen. Zolang deze maar één goede trainingssessie per dag krijgen, zijn windhonden tevreden om de rest van de tijd in eigen gezelschap te luieren. Deze "jij doet je ding en ik doe de mijne" benadering van het leven maakt de Greyhound een uitstekend huisdier voor drukke mensen met een hectische levensstijl.

   Gedrag Greyhound

   • 66%

    Kan goed alleen zijn

    Greyhounds zijn erg onafhankelijke en het overgrote deel hiervan vindt het erg fijn om ook wat tijd alleen te hebben. Deze eigenschap maakt windhonden een goede keuze voor mensen die een 9-5 leefstijl hebben.  

   • 66%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    Greyhounds reageren het best op zachte en beloning gebaseerde trainingsmethoden. Zolang jij je aan deze technieken houdt, zal het niet lang duren voordat je een zeer goed getrainde en zeer gehoorzame Greyhound hebt. Je hebt ook een beetje geduld nodig, aangezien Greyhound puppy's over het algemeen extreem luidruchtig zijn, wat betekent dat deze moeite kunnen hebben om zich op een specifieke taak te concentreren. Hou de trainingen dus kort en leuk.

   • 33%

    Blaft graag

    Windhonden staan ​​niet bekend als luide of onverbiddelijke blaffers. Het is zelfs zo, dat Greyhounds een van de minder vocale rassen zijn. Ze blaffen, huilen of janken zelden.

   • 100%