Greyhound

Andere naam: English Greyhound

Greyhound
Volwassen Greyhound © Shutterstock

De Greyhound werd voor het eerst gefokt als een jacht- en racehond en is daarna een populair familiehuisdier geworden. Hoewel de hond in staat is tot een topsnelheid van 70 kmh, is het een rustig en zachtaardig ras dat het grootste deel van de tijd ontspannen doorbrengt. Deze windhonden zijn het gelukkigst in stille en ontspannen omgevingen. Deze zachtaardige honden zijn uitstekende huisdieren voor gezinnen met kleine kinderen en andere honden.

Algemene informatie Greyhound

Hoe oud wordt een Greyhound? :

4

16

9

11

Karakter :

Jager

Grootte Greyhound :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is, zijn er suggesties dat windhondachtige al 4000 jaar geleden bestonden. Verwijzingen naar deze honden komen voor in de oude Egyptische cultuur, en deze werden mogelijk gebruikt als jachthonden door Keltische stammen uit de 5e en 6e eeuw voor Christus. De eerste meldingen van de moderne Windhond verschenen in de 18e eeuw. Het werd vervolgens officieel erkend door de Britse kennelautoriteiten in de 19e eeuw. Sindsdien heeft de Greyhound een lange en befaamde carrière achter de rug als jachtmaatje en racehond.

FCI groep

FCI groep

Groep 10 - Windhonden

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Greyhound

Greyhound

Grootte Greyhound

Teef : 68 tot 71 cm

Reu : 71 tot 76 cm

Gewicht Greyhound

Teef : 28 tot 33 kg

Reu : 28 tot 33 kg

Vachtkleur Greyhound

Vachttype

Oogkleur Greyhound

Bruin

Uiterlijke kenmerken Greyhound

Greyhounds hebben een slank, gespierd lijf met een diepe borst, krachtige benen en een flexibele wervelkolom. Windhonden zijn dolichocephalisch, wat betekent dat deze een lange, smalle schedel en een langwerpige snuit hebben.

Goed om te weten

Karakter Greyhound

33%

Aanhankelijk

Greyhounds kunnen een beetje afstandelijk en onvriendelijk overkomen tegenover vreemden. Deze viervoeters zijn zeer aanhankelijk en buitengewoon loyaal tegenover de leden binnen de eigen familie; dit omvat verzorgers, jonge kinderen en andere huisdieren.

66%

Speels

Greyhound puppy's zitten vol met energie en houden van spelen, hoewel deze de neiging hebben om milder te zijn naarmate de honden ouder worden. Ondanks het atletische lichaam en zinderende tempo, zijn volwassen Greyhounds een stel bankhangers.

66%

Rustig

Hoewel deze viervoeters worden gefokt voor energieke, intense activiteiten, zijn Greyhounds meestal kalme en volgzame huisdieren die de voorkeur geven aan het rustige leven. De honden raken zelden opgewonden van bezoek en hebben de neiging zich goed aan te passen aan nieuwe situaties en omgevingen.

66%

Intelligent

De Greyhound heeft een hoog intelligentieniveau en reageert goed op training. Vanwege het zachtaardige karakter moeten trainers en verzorgers altijd zachte commando's gebruiken in combinatie met op beloning gebaseerde trainingsmethoden.

100%

Jager

Met het uitstekende zicht en de atletische lichaamsbouw is de Greyhound op maat gemaakt voor de jacht. Iedereen die ooit een windhondenrace of een coursingwedstrijd heeft gezien, zal weten hoe snel deze hond kan bewegen en hoe vastbesloten deze worden zodra het doel voor ogen is.

100%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

Greyhounds zijn niet bang of waakzaam voor vreemden, deze zijn daar gewoon niet zo in geïnteresseerd. Dit betekent niet dat de windhond verlegen of nerveus is, de viervoeters blijven gewoon liever uit de schijnwerpers. Het aandachtzoekende gedrag dat je ziet bij speelse en actieve rassen zal je niet zien bij de Greyhound. 

33%

Onafhankelijk

Greyhounds zijn absoluut een van de meest onafhankelijke hondenrassen. Zolang deze maar één goede trainingssessie per dag krijgen, zijn windhonden tevreden om de rest van de tijd in eigen gezelschap te luieren. Deze "jij doet je ding en ik doe de mijne" benadering van het leven maakt de Greyhound een uitstekend huisdier voor drukke mensen met een hectische levensstijl.

Gedrag Greyhound

66%

Kan goed alleen zijn

Greyhounds zijn erg onafhankelijke en het overgrote deel hiervan vindt het erg fijn om ook wat tijd alleen te hebben. Deze eigenschap maakt windhonden een goede keuze voor mensen die een 9-5 leefstijl hebben.  

66%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

Greyhounds reageren het best op zachte en beloning gebaseerde trainingsmethoden. Zolang jij je aan deze technieken houdt, zal het niet lang duren voordat je een zeer goed getrainde en zeer gehoorzame Greyhound hebt. Je hebt ook een beetje geduld nodig, aangezien Greyhound puppy's over het algemeen extreem luidruchtig zijn, wat betekent dat deze moeite kunnen hebben om zich op een specifieke taak te concentreren. Hou de trainingen dus kort en leuk.

33%

Blaft graag

Windhonden staan ​​niet bekend als luide of onverbiddelijke blaffers. Het is zelfs zo, dat Greyhounds een van de minder vocale rassen zijn. Ze blaffen, huilen of janken zelden.

100%

Neiging om weg te lopen

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat deze honden zullen weglopen, Greyhounds zijn daar wel erg goed in. Behalve dat het uitstekende sprinters zijn, Windhonden zijn ook redelijk goed in springen en kunnen dus gemakkelijk over een omheining van 1 meter heen. Daarom is het een goed idee om deze springers aan de lijn te houden in onbekende omgevingen. Greyhounds hebben een uitzonderlijk hoge prooidrift, wat betekent dat deze achter alles aan zullen jagen dat klein en harig is, en je zult het heel moeilijk hebben om de honden te vangen!

33%

Neiging om dingen kapot te maken

Zolang een Greyhound de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgt, is het zeer onwaarschijnlijk dat deze destructief gedrag vertonen. Elk geval van destructief gedrag moet serieus worden genomen; het kan een teken zijn van een onderliggend psychisch gezondheidsprobleem.

33%

Eetlust

Greyhounds zijn niet bijzonder hebzuchtig. Maar, zoals de meeste rassen, zullen deze te veel eten als je het toestaat. Greyhounds zijn ook behoorlijk lang en wendbaar, wat betekent dat deze de neiging hebben om voedsel van de eettafel en het keukenblad te 'stelen'.

33%

Geschikt als waakhond

Als je een waakhond wilt, koop dan geen Greyhound. Deze honden zijn veel te ontspannen en te gek om patrouilles uit te voeren, en deze zullen waarschijnlijk het grootste deel van de tijd doorbrengen met dutten of rusten.

33%

Geschikt als eerste hond

Je moet echt de kenmerken van Greyhounds kennen voordat je er een adopteert, vooral voor een eerste hondenervaring. Deze hond is niet echt gemaakt voor beginners, het heeft een goede structuur en een betrouwbaar baasje nodig om een veilig gevoel te hebben.

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Greyhound ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Greyhound geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

33%

Kan de Greyhound in een appartement leven?

De Greyhound moet rennen en deze heeft veel ruimte nodig. Binnen kan de hond heel goed leven, maar het is essentieel dat deze elke dag kan sporten.

Het leven in een appartement is niet geschikt voor de Greyhound. Deze staat vaak gelijk aan het stadse leven en de hond is hier te gevoelig voor.

Een leven op het platteland, in een huis met een grote en goed omheinde tuin, is uitermate geschikt voor deze hond.

100%

Behoefte aan beweging/ sportief

De Greyhound is duidelijk de beste van de cynodromen, waar deze een unieke show biedt: de hond kan een snelheid halen van 70 km per uur.

Het is daarom ondenkbaar om deze hond als een eenvoudig huisdier te beschouwen.

Het heeft minstens 2 uur per dag aan activiteiten nodig om voldaan te zijn. Daarom heeft deze een gedreven verzorger nodig. 

33%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Door het grote formaat maar vooral door de gevoeligheid kan deze hond de verzorgers niet rustig volgen in alle bewegingen.

Gezelschap

33%

Kan een Greyhound samen met katten?

Dit hangt ervan af! Greyhounds die vanaf puppy worden grootgebracht met katten, kunnen daar redelijk mee overweg. In feite kunnen deze mogelijk beste vrienden worden. EX-race Greyhounds zijn een heel andere zaak. Deze viervoeters zijn gefokt en getraind om kleine, harige dingen te achtervolgen! Het afleren van dergelijk gedrag is een uitdaging voor de hond, de verzorger en de arme kat!

33%

Kan een Greyhound samen met honden?

Deze hond is het liefst alleen en vindt het niet fijn als er andere honden zijn. Een goede socialisatie van de Greyhound puppy is nodig om de hondencodes te leren en te versterken om rustig te kunnen leven omringd door andere honden.

66%

Is de Greyhound een kindvriendelijke hond?

Greyhounds zijn geweldig met kinderen van alle leeftijden. De honden hebben echter nog steeds een eigen ruimte nodig, dus het is belangrijk dat kinderen leren wanneer deze een Greyhound met rust moeten laten.

66%

Is een Greyhound geschikt voor ouderen?

Deze rustige en discrete hond is eventueel geschikt voor oudere mensen, maar deze moeten nog steeds voldoende energie hebben en het vermogen om regelmatig met de Greyhound te rennen.

%}

Wat kost een Greyhound?

Een Greyhound pup kost ongeveer €1500, en er zijn veel ex-race- en reddingshonden die op zoek zijn naar een nieuw huis!

Voor een Greyhound moet je rekening houden met een maandelijks budget van ongeveer €100,- voor voeding, verzorging en verzekering. 

Verzorging

Greyhounds hebben een korte vacht die heel gemakkelijk te onderhouden is. Er valt weinig haar uit, waardoor je tijd en geld bespaart die nodig zijn voor regelmatige uitstapjes naar de hondensalon. Een snelle wekelijkse borstelbeurt is alles wat een Greyhound nodig heeft.

Haaruitval

Greyhounds zijn niet vatbaar voor medische aandoeningen die tot haaruitval kunnen leiden. Gezien de korte vacht kunnen gevallen van haarverlies er echter erger uitzien dan deze in werkelijkheid zijn.

Voeding Greyhound

Een Greyhound van gemiddelde grootte heeft twee keer per dag ongeveer twee kopjes hondenvoer van hoge kwaliteit nodig. De honden hebben ook toegang nodig tot vers, schoon drinkwater. Greyhounds zijn vatbaar voor een opgeblazen gevoel, een aandoening waarbij de maag opzwelt en verdraait. Dit kan buitengewoon ernstig zijn, dus vermijd het uitlaten van je hond 30 minuten voor of na een maaltijd.

Gezondheid Greyhound

Hoe oud wordt een Greyhound?

De levensverwachting van een Greyhound is ongeveer tussen de 9 en 11 jaar.

Sterk/ bestendig

De Greyhound is robuust, maar omdat deze niet van koude temperaturen houdt, moet de hond bij slecht weer altijd worden beschermd. Je moet ook letten op de ongelukken die tijdens het hardlopen kunnen gebeuren: de hond kan gemakkelijk gewond raken en moet op tijd worden behandeld om infecties te voorkomen.

Kan goed tegen warmte

De hitte kan snel schadelijk zijn voor deze hond: de activiteiten, inclusief coursing, moeten tijdens periodes van hitte worden aangepast.

Kan goed tegen kou

Een winterjas is een essentieel accessoire voor elke windhond. Vanwege de korte vacht en het slank lijf kunnen windhonden bij koud weer moeite hebben om een ​​gezonde lichaamstemperatuur te behouden. Dit betekent dat deze de jassen in de winter altijd nodig hebben. Daarnaast kan je beter niet met deze honden wandelen tijdens de koudste momenten van de dag, zoals 's ochtends vroeg of 's avonds laat.

Neiging om snel aan te komen

Greyhounds hebben een hebzuchtige kant. Door het van nature magere lichaam en de behoefte aan intensieve training zal je niet snel een zwaarlijvige windhond tegenkomen. Geef deze echter niet te veel voer en houd hondensnoepjes altijd binnen strikte limieten.

Veelvoorkomende ziektes

  • Oesofagale achalasie (stoornis in de motoriek van de slokdarm)
  • Maagverwijding volvulus (bloat)
  • Osteosarcoom (een kwaadaardige bottumor)
  • Alabama Rot (huidproblemen en acuut nierfalen)
  • Gevoeligheid voor pesticiden
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen