Aanbieding

Spelen? Liever slapen! Dit zijn 10 rustige hondenrassen

Hond op de bank

Wamiz laat je kennismaken met tien honden die het graag rustig aan doen

© Shutterstock

Sommige verzorgers kiezen liever voor een rustige hond die niet de hele dag wil spelen. De volgende hondenrassen leiden graag een rustig leventje.

Door Ellen Klaver

Bijgewerkt op

Deze rustige honden hebben weinig beweging nodig

Terwijl sommige gezinnen voor een actieve hond gaan en zo meer bewegen, zoeken anderen juist een rustige metgezel die van lekker slapen houdt.

Dit zijn tien rustige hondenrassen die genieten van een ontspannen manier van leven.

De Pekinees

De Pekinees is een uitstekende hond voor in een appartement. Ook al heeft de hond iedere dag even een wandeling nodig, het liefst blijft deze viervoeter lekker lui binnen.

Rasprofiel: Pekinees
De Pekinees
© Shutterstock

De Chinese gekuifde naakthond

Hoewel de Chinese gekuifde naakthond levendig en actief is, heeft de hond niet meer dan twee wandelingen per dag nodig.

Rasprofiel: Chinese gekuifde naakthond

De Chinese gekuifde naakthond
© Shutterstock

De Shih Tzu

De Shih Tzu kan gemakkelijk de halve dag in de mand blijven liggen. Natuurlijk heeft de hond ook wat beweging nodig, maar dit zal de hond niet snel uit zichzelf aangeven. Je kunt dus makkelijk een regenachtige dag besteden met films kijken – de Shih Tzu komt gewoon lekker bij je liggen!

Rasprofiel: Shih Tzu

De Shih Tzu
© Shutterstock

De Chow-Chow

Hoewel de Chow Chow in het verleden werd gebruikt als jacht- en sledehond, is dit ras absoluut niet extreem sportief. De hond wordt snel moe, dus dagelijkse wandelingen die niet te lang zijn, zijn voldoende voor hem.

Rasprofiel:Chow-Chow
De Chow-Chow
© Shutterstock

De Sint Bernard

Agility en andere veeleisende hondensporten zijn niet ideaal voor deze grote hond. Een lange wandeling is meer dan genoeg voor de Sint Bernard, al is de hond is heel goed in staat zich aan te passen aan een rustige manier van leven.

Rasprofiel: Sint Bernard
De Sint Bernhard
© Shutterstock

De Newfoundlander

De Newfoundlander houdt van lange wandelingen en gaat graag zwemmen, maar doet verder graag lekker rustig aan. Deze hond heeft een kalm, zachtaardig karakter en houdt van het plattelandsleven.

Rasprofiel: Newfoundlander
De Newfoundlander
© Shutterstock

De Engelse Bulldog

Door de platte snuit (brachysefalie) lijdt de Engelse Bulldog aan verschillende ademhalingsproblemen. Grote inspanning moet dus worden vermeden. Een paar ontspannen wandelingen zijn genoeg voor deze lieve hond.

Rasprofiel: Engelse Bulldog
De Engelse Bulldog
​​​​© Shutterstock

De Duitse Dog

De Duitse Dog is een van de grootste rassen ter wereld en heeft dus best wel wat ruimte nodig. Maar wie denkt dat deze vriendelijke reus ook veel beweging nodig heeft, komt bedrogen uit. Als puppy moet de Dog niet te veel bewegen zodat er op latere leeftijd geen botproblemen ontstaan. Iedere dag wandelen is voor dit hondenras genoeg.

Rasprofiel: Duitse Dog
De Duitse Dog
© Shutterstock

De Japanse Spaniel

De Japanse Chin gaat graag twee keer per dag naar buiten. De rest van de dag ligt de hond graag in een fijn, comfortabel mandje.

Rasprofiel: Japanse Spaniel
Japanse Spaniël
© Shutterstock

De Maltezer

De Maltezer is een echte schoothond en doet liever een dutje dan dat deze viervoeter gaat wandelen. Een beetje beweging is nodig voor een gezonde levensstijl, maar dit is de ideale hond voor een rustig leventje.

Rasprofiel: Maltezer
De Maltezer
© Shutterstock

Karakter en opvoeding zijn doorslaggevend

Onthoud dat het karakter van elke hond anders is en dat het gedrag sterk afhankelijk is van de training die de hond krijgt. Honden die niet bij een bepaald ras horen, kunnen ook geweldige ‘bankhonden’ zijn. Vraag het asiel om een rustige, evenwichtige hond die bij jouw levensstijl past. Geniet van deze ontspannen tijd met je viervoeter!

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen