Golden Retriever

Foto: volwassen hond ras Golden Retriever
Geverifieerd door een dierenexpert
reactie Delen

Levensverwachting

De Golden Retriever heeft een levensverwachting van 12 tot 14 jaar.

Karakter

Grootte

Middelgroot

Volwassen afmetingen

Teef 51 tot 56 cm
Reu 56 tot 61 cm

Volwassen gewicht

Teef 24 tot 28 kg
Reu 28 tot 32 kg
Vachtkleur
Zandkleurig
Vachttype
Lang Golfend
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Golden Retriever kost tussen de 900€ en 2000€

Goed om te weten

Meer informatie over de Golden Retriever

Oorsprong en geschiedenis van de Golden Retriever

De Golden Retriever komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. De officiële erkenning is nog relatief jong. De Golden Retriever werd voor het eerst erkend als ras door een Britse hondenvereniging in 1913, en de officiële erkenning door de FCI gaat terug tot 1954. Over de geschiedenis van de Golden Retriever is echter bijna niets bekend, er zijn voornamelijk legendes overgeleverd. De bekendste vertelt over Lord Tweedmouth, die in 1858 twee Kaukasische Ovcharka's met lichte vacht kocht, die hij eerder in een circus had gezien. Van elk nest hield hij alleen de goudkleurige exemplaren om de recessieve erfelijke factor van de lichte vacht te behouden. Volgens een andere theorie is de Golden Retriever ontstaan ​​uit een kruising tussen een zandkleurige Bloedhond en een inmiddels uitgestorven Tweed Water Spaniel. Anderen beweren dat de Golden Retriever voortkomt uit een kruising tussen de Tweed Water Spaniel en een Flat Coated Retriever.

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Golden Retriever

  • Groep 8 - Retrievers, Spaniëls en Waterhonden

  • Section 1 : Retrievers

Opvoeding van de Golden Retriever

Omdat de Golden Retriever de opvoeder altijd een plezier wil doen, is deze relatief eenvoudig te trainen. De Golden heeft een natuurlijke wil om te gehoorzamen en is leergierig, op voorwaarde dat er niet te veel druk wordt uitgeoefend en hij/zij positief en consequent wordt opgevoed. Een Golden is gevoelig voor stemverheffingen. 

Vanaf puppy leeftijd begin je met de opvoeding. In de eerste 20 weken ontwikkelen de hersenen van de Golden Retriever zich extreem snel, daarom is de hond buitengewoon leergierig en wil hij aangemoedigd worden zodat zijn natuurlijke vermogens zich kunnen ontwikkelen.

De Golden Retriever-puppy zoekt instinctief een verzorger die hij/zij kan vertrouwen. Deze rol moet daarom worden aangenomen en uitgevoerd door de opvoeder om het evenwicht van de Golden Retriever waar hij om bekend staat, te behouden.

Wat kost een Golden Retriever

De prijs van een Golden Retriever is afhankelijk van hun afkomst, leeftijd en geslacht. Gemiddeld kan worden uitgegaan van een bedrag van €1000. Je kunt een Golden Retriever al vinden tussen de €600 en €900 maar deze hebben vaak geen goed herleidbare stamboom.

Voor een hond me stamboom begint de prijs bij €1000. De prijs voor een hond met een sterke stamboom, gefokt door gerenommeerde fokkers kan  oplopen tot €3500.

Voor goede verzorging en voeding geef je gemiddeld €70 - €100 per maand uit.

Wil je een hond van het ras Golden Retriever?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Golden Retriever ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Golden Retriever geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen

reactie

Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

1 reactie op 1

Je wilt dit adoptieprofiel delen: