Aanbieding

Een kijkje in het leven van Freddy: de grootste hond ter wereld

Freddy met zijn verzorger

Freddy is de grootste hond ter wereld

© Freddy the Worlds Tallest Dog / Facebook

Groot, groter, Freddy! Alles wat je wilt weten over deze uitzonderlijke Duitse Dog, vind je hier - inclusief een aantal spectaculaire foto's!

Door Maya van Tol

Bijgewerkt op

Wat is de grootste hond ter wereld?

Het is zelfs officieel: Freddy was de grootste hond ter wereld! De vriendelijke reus heeft het huidige Guiness World Record. Hoe indrukwekkend en intimiderend zijn formaat ook was, Freddy was een echte schat - en je kon het van zijn gezicht aflezen. Helaas is Freddy op 28 januari 2021 overleden - dit geeft andere reuzenhonden wel weer de kans zijn plekje in de nemen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freddy The Worlds Tallest Dog (@freddygreatdane) on

Hoe groot is de grootste hond?

In het Guinness Book of Records staat in zwart-wit geschreven: Freddy had een schouderhoogte van 1035 cm! Het gewicht is net zo spectaculair: Freddy woog 90 kg.

De gemiddelde Duitse Dog bereikt een hoogte van 72-84 cm (voor teefjes) en 80-90 cm (voor een reu).

Het verschil met 'normale honden'

Andere honden lijken ukkies naast recordhouder Freddy. Ter vergelijking: een Duitse herdershond is bij uitstek geschikt als politiehond, onder meer vanwege hun atletische postuur. Maar met een maximale schouderhoogte van 65 cm lijkt een Duitse herder als een klein broertje voor recordhouder Freddy. Zet Freddy naast een middelgrote gezelschapshond, en het verschil is nog duidelijker!

Als je vier tot vijf Maltezers stapelt komen deze op schouderhoogte van Freddy.

Freddy was nog niet zo lang de grootste hond aller tijden. Zijn voorganger Zeus - ook een Duitse Dog - was bijna 1,12 m lang. Op de foto hieronder zie je Freddy met zijn "kleine" zusje Fleur. Ze zit qua grootte bijna in dezelfde klasse en woonde met Freddy onder één dak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freddy The Worlds Tallest Dog (@freddygreatdane) on

De grootste hond te wereld torent boven zijn verzorger uit!

Als Freddy op zijn achterpoten ging staan, was hij nóg indrukwekender. Rechtop bereikte hij een hoogte van 2,30 m! De volgende foto is uit de tienerjaren van de reus: het toont Freddy op de prille leeftijd van 16 maanden met zijn verzorger Claire Stoneman. Gemiddeld zijn Duitse Doggen volgroeid op de leeftijd van 12-18 maanden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freddy The Worlds Tallest Dog (@freddygreatdane) on

Waar slaapt de grootste hond ter wereld?

Een standaard hondenbed van de dierenwinkel, is natuurlijk nooit groot genoeg voor de grootste hond ter wereld. Daarom koos zijn verzorger voor een tweepersoonsbed dat bedoeld is voor mensen. En zodat zuster Fleur niets miste, kwamen de ligstoelen in een dubbele verpakking. En tussen de twee bedden in: een bescheiden plekje voor hun verzorger. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freddy The Worlds Tallest Dog (@freddygreatdane) on

Binnen was een tweepersoonsbed genoeg om Freddy genoeg comfort en ruimte te geven. Dit laat maar zien: grote honden hebben een groot huis nodig! Een stadsappartment is over het algemeen niet genoeg. Een huis met tuin is ideaal voor grote hondenrassen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freddy The Worlds Tallest Dog (@freddygreatdane) on

Gigantisme bij honden

Wat goed is om te weten over hele grote honden, is dat hun extreme formaat vaak samengaat met gezondheidsproblemen en een kortere levensverwachting. Fokkerijen die op één uiterste zijn gericht - of het nu gaat om mini honden of reuzen - leiden meestal tot gezondheidsproblemen.

Freddy zelf was acht en een half jaar oud. Freddy's voorganger, Zeus, leefde helaas maar 5 jaar. Hij stierf van ouderdom. Honden worden gemiddeld 10-13 jaar oud.

Zonder twijfel: veel grote viervoeters, zoals de Duitse Dog, Mastino Napoletano of Ierse Wolfshonden, zijn een enorme fascinatie voor hondenliefhebbers wereldwijd. Naast hun uiterlijk maken ze indruk met hun vaak zachte en rustige karakter. Bij het kiezen van een grote hond zijn verantwoordelijke fokkers, die de gezondheid van de honden voorop zetten, ongelofelijk belangrijk. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen