Aanbieding

Populaire hondenrassen: Een Duitse Herder, Staffordshire Terrier en French Bulldog spelen samen met een stok

Staat jouw favoriete hondenras ertussen? 

© Marina Veder | Shutterstock

Dit zijn de 10 populairste hondenrassen van Nederland: van Labrador tot Boxer

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Bijgewerkt op

Wat is het leukste hondenras? Die vraag is onmogelijk te beantwoorden; ieder hondenras heeft namelijk iets wat hen bijzonder maakt. 

Maar Nederlanders zijn nu eenmaal dol op lijstjes. Dus mag een top 10 van populairste hondenrassen niet op de Wamiz site ontbreken. Benieuwd of jouw favoriete ras er tussen staat? Kijk dan verder.

Labrador Retriever 

De Labrador Retriever © Claire Norman I Shutterstock

Dit super lieve, slimme en speelse hondenras staat al jaren bovenaan de top 10 van de populairste hondenrassen in Nederland. Daar zit een belangrijk nadeel aan vast: volgens de Raad van Beheer op Kynologisch gebied heeft slechts 20% van de Labradors die je op straat tegenkomt een officiële stamboom.

Dit maakt een probleem, omdat het op die manier voor de rasvereniging en erkende fokkers bijna onmogelijk wordt om eventuele gebreken op te sporen en de gezondheid van het ras te verbeteren.

Golden Retriever

De Golden Retriever © Three Dogs photography I Shutterstock

Vrij rustig, slim en makkelijk in de omgang: je begrijpt direct waar de Golden Retriever al jaren voorkomt in de top tien van de meest populaire hondenrassen in Nederland. 

Duitse Herder 

Duitse Herder puppy © Happy monkey | Shutterstock

Waarschijnlijk is de Duitse Herder een van de populairste honden van de hele wereld. Zou dat komen de combinatie van een karakteristiek uiterlijk met een pienter, leergierig en onvoorwaardelijk trouw karakter?

Berner Sennenhond 

De Berner Sennenhond © Grisha Bruev I Shutterstock

Ook de razend intelligente, zelfverzekerde en vriendelijke Berner Sennenhond is geen grote verassing in deze top 10. Deze van oorsprong Zwitserse hond is heel waakzaam en heeft de reputatie van een echte familiehond.

Rhodesian Ridgeback 

De Rhodesian Ridgeback © Christian Mueller I Shutterstock

Als je op zoek bent naar een pit, dan heb je aan de van oorsprong zuidelijk Afrikaanse Rhodesian Ridgeback een ontzettende leuke nieuwe huisgenoot. Honden van dit ras (die ook bekend staat als Rifrug, Leeuwhond, Pronkrug of Rhodesische prikrug) zijn slim, maar ook vastberaden en zeker van zichzelf.

Dashond (Teckel) 

De Teckel © MVolodymyr | Shutterstock

Door het meegaande, speelse en vriendelijke karakter past de Teckel in bijna elk gezin.

Staffordshire Bull Terrier 

De Staffordshire Bull Terrier © Rebeccaashworth I Shutterstock

Elke hondenras heeft een eigen, unieke geschiedenis. De stoere Staffordshire Bull Terrier was ooit een vechthond, maar staat nu vooral bekend als een vriendelijke, sociale kameraad die zich erg makkelijk aanpast.

Boxer 

De Boxer © EvaHeaven2018 I Shutterstock

Gezellige huisgenoot, perfecte waakhond of trouwe afweer- en hulphond: aan een Boxer heb je een echte alleskunner. Need we say more?

Border Collie 

De Border Collie © Xkunclova | Shutterstock

Border Collies werden van oorspronkelijk gefokt voor het drijven van schapen. De honden zijn ijverig en slim en leren daardoor erg snel. 

Cavalier King Charles Spaniel 

De Cavalier King Charles Spaniel © BIGANDT.COM I Schutterstock

Een familiedier puur sang, de gezellige Cavalier King Spaniel. Deze kameraadjes is aanhankelijk, speels, vrolijk en sportief. Met gezinsuitjes doe je ze een enorm plezier.

Lees verder:

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen