Aanbieding

Vulkaanuitbarsting la palma

De vulkaanuitbarsting op La Palma

© Protectora De Animales Y Plantas Benawara de La Palma / Facebook

Tragedie op La Palma: honderden dieren tussen leven en dood na vulkaanuitbarsting

Door Nelleke Pieters Country Manager

Online sinds Bijgewerkt op

De uitbarsting begon zondag bij een vulkaan in het gebied Cumbre Vieja op het eiland La Palma. Sindsdien zijn meer dan 5.000 mensen en tientallen dieren uit het gebied geëvacueerd.

Zondag 19 september is een vulkaan uitgebarsten in het gebied Cumbre Vieja op het Canarische eiland La Palma, een van de meest actieve vulkanische complexen van de archipel. 

Na een week waarin duizenden aardbevingen zich in de sector opstapelden, barstte de vulkaan uit enkele uren voordat de plaatselijke autoriteiten begonnen met de evacuatie van de bewoners van de gemeenten die het dichtst bij het vulkanische gebied liggen.

Volgens informatie van de Guardia Civil spuwen twee mondingen van de vulkaan sinds gisteren lava in de richting van de plaatsen Alcalá en Paraíso. 
Verschillende dierenasielen in de steden die het dichtst bij de vulkaan liggen hebben via sociale media een een noodoproep gedaan om de honderden honden en katten te helpen die in hun opvangen leven en in groot gevaar zijn als gevolg van de lava die uit de Canarische vulkaan stroomt. 
 

Tot 3 uur 's nachts dieren gered

De vereniging Aanipal laat op hun Facebook-profiel weten dat ze tot 3 uur 's nachts honden en katten uit hun verblijf hebben gehaald. We hebben een vol asiel, er passen niet nog meer dieren bij (...) Daarom hebben wij dieren in pleeggezinnen ondergebracht", laten zij in een boodschap weten. Aan het haast wanhopig bericht voegen ze toe dat elk kleinste beetje hulp welkom is in het licht van deze verschrikkelijke situatie waarin het eiland verkeert. 

Oproep tot solidariteit

Met onderstaande foto lanceert de dieren- en plantenbeschermingsorganisatie van Benawara een nieuwe wanhopige oproep om de honden en katten te redden die in hun opvangen leven. 

De werknemers van Benawara zeggen dat ze niet in staat zijn om voortdurend berichten op sociale media te plaatsen vanwege de urgentie van de situatie, maar in hun laatste bericht vragen ze om welke vorm van hulp dan ook om de tientallen dieren die door de uitbarsting van de vulkaan zijn getroffen een tweede kans te geven. 

"Duizendmaal dank aan alle mensen die hun huizen en eigendommen hebben aangeboden om de dieren op te vangen, maar ook hun gezinnen, zodat zij in deze moeilijke tijd bij elkaar konden blijven. Dank aan allen die hebben aangeboden hen te verplaatsen en ons dragers, riemen en halsbanden hebben geleend." Naast hun boodschap van dankbaarheid laten zij weten nog altijd handen tekort komen om de dieren van het asiel te redden en doen daarom wederom een oproep voor pleeggezinnen en andere vrijwilligers. "We zijn opzoek naar huizen, flats, gesloten ruimten waar ongesocialiseerde dieren of katten uit kennels worden ondergebracht, omheind en beveiligd land en andere veilige plaatsen waar gezinnen met hun dieren heen kunnen en ze kunnen loslaten om hun stressniveau te minimaliseren."

Wil jij een van de organisaties helpen met een donatie? Kijk dan op hun Facebook pagina: 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen