Aanbieding

Hond redt verdrinkende kat

De kat dreigt te verdrinken in de vijver, dan komt de hond om de zaak te redden.

© Gabriele_Corno - Twitter

Kat dreigt te verdrinken: wat de hond vervolgens doet, maakt iedereen sprakeloos (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Het katje vecht wanhopig voor zijn leven in de vijver en is doodsbang. Dan verschijnt er een hond die gelijk tot actie overgaat.

Soms moet je iets echt zien om het te geloven. Dat is in dit geval niet anders. Niet voor niets heeft deze ongelooflijke video, die op 1 maart op Twitter is geplaatst, al sensationele 4,1 miljoen keer bekeken!

De video is schitterend, want uitgerekend een "vermeende vijand" wordt hier de redder van een half verdronken kitten.

Kat vecht voor haar leven in de vijver!

De volledig angstige kat bevindt zich in het water van een visvijver. Ze vindt geen grip aan de gladde, steile wanden en kan zichzelf niet uit de situatie bevrijden. Als niemand haar helpt, dreigt ze te verdrinken!

En dan verschijnt er uitgerekend nog een hond. Maakt hij de ondraaglijke situatie van het katje nog erger? Nee, de goedhartige viervoeter heeft iets heel anders in gedachten. Hij wil zijn kattenvriend redden.

Eerst probeert hij haar met zijn snuit uit het water te halen. Maar de kat is zo bang en van streek dat ze in haar wanhoop met haar poten naar de hondenneus slaat.

Hond redt verdrinkende kat

Maar de hond heeft nog een plan B! Omdat hij zo niet verder komt, springt hij zelf in het water - recht naast het kitten. En dat begrijpt meteen dat dit haar redding is.

Zonder aarzeling springt ze op de rug van haar hondenvriend en houdt zich met al haar kracht vast. Dan gebruikt de kat de hond als "springplank" en komt ze veilig aan de kant.

Wanneer de kat eindelijk weer veilige, droge grond onder haar poten heeft, is ze duidelijk in shock. Ze heeft even tijd nodig om te beseffen dat ze weer veilig is. Maar dan maakt de poes een boog en maakt ze zich snel uit de voeten.

Reddingsvideo gaat viral

Ook de onzelfzuchtige hond slaagt er na enkele pogingen uiteindelijk in om uit de vijver te komen. Om zijn kattenvriend te redden, heeft hij zichzelf potentieel in gevaar gebracht. Maar dat leek hem duidelijk niet uit te maken.

Een prachtig verhaal dat ontelbare harten heeft gesmolten. De twee dieren laten zien wat belangrijk is: een ander wezen in nood helpen, ongeacht wat voor wezen het is.

Ook interessant:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen