Aanbieding

Röntgenfoto van een kat

De dierenarts maakte een röntgenfoto om de oorzaak van de verlamming te achterhalen

© Huellas de Sarria / Facebook

Dierenarts blaast euthanasie van verlamde kat onmiddellijk af nadat ze haar röntgenfoto's ziet

Door Nelleke Pieters Country Manager

Online sinds

Bezorgde buren vinden een achtergelaten kat met verlamde achterpoten, ze handelen snel, maar niemand had kunnen voorspellen wat de röntgenfoto zou onthullen. 

Het verhaal speelt zich af in de Spaanse stad Sarria waar iemand een lapjeskat met verlamde achterpoten zag. De kat leek zich niet te kunnen bewegen, dus namen de buren contact op met de vereniging Huellas de Sarria. 

De kat was verrassend moeilijk te vangen ondanks dat ze zichtbaar moeilijk kon bewegen. Uiteindelijk konden de vrijwilligers van het asiel de kat vangen en voor het eerst goed bekijken. 

Weinig hoop

Toen de vrijwilligers de kat eenmaal uit de bosjes hadden gehaald, was het duidelijk dat ze er slecht aan toe was. Het was niet duidelijk wat de verlamming had veroorzaakt, maar de kat verkeerde in een zeer slechte toestand, dus de vrijwilligers brachten haar direct naar de dierenarts. 

Toen de dierenarts de kat, die Fiuncha heette, onderzocht, ontdekten ze dat ze heel weinig gevoel had in haar achterpoten. Toch was er een klein sprankje hoop. De dierenarts ontdekte dat de kat een zekere mate van reflex in haar poten had. De dierenarts liet een röntgenfoto maken die moest uitwijzen wat de oorzaak van de verlamming is. 

Iedereen was geschokt toen ze hoorden dat de arme kat een stuk van een kogel van een luchtbuks in haar ruggengraat had, waardoor het gebied eromheen opzwelt, en ze haar achterpoten niet kon bewegen.  

Aansterken

Fiuncha bleef enkele dagen bij de dierenarts voor behandeling voordat ze geopereerd kon worden om het stuk kogel te verwijderen. 

Kijk hier naar de foto's die zijn genomen na de operatie:

Sindsdien is Fiuncha steeds sterker geworden. Dankzij fysiotherapie om haar linkerbeen te versterken en de zorg van haar pleegouder, namelijk de dierenarts die haar behandelde, is Fiuncha weer helemaal de oude. Langzaam toont de kat haar liefdevolle en speelse karakter. Gelukkig heeft de kat ondertussen een fijn huis gevonden!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen